DAMIR KRAJAC Cropix
USKORO STIŽE PONUDA?

U Dinamu je postao tužna priča, Čačić ga nema u planovima, a evo i gdje bi mogao nastaviti karijeru

U dresu zagrebačkog kluba pošteno je odradio svoj posao i upisao više od 200 nastupa
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. kolovoz 2022. 19:02

Bosansko-hercegovački reprezentativac, danas 25-godišnji Amer Gojak, u Dinamu je postao tužna priča. Vezni nogometaš, koji je za modri klub dosad odigrao 202 utakmice, a neki od njegovih 19 pogodaka koje je zabio bili su itekako važni, nije u planovima Dinamovog trenera Ante Čačića. To je jednostavno tako, Čačić ima svoju viziju, svoje ideje, to je njegov posao, njegovo pravo, njegova odgovornost.

Prošlu sezonu Amer Gojak je proveo u Dinamu jer Torino nije otkupio njegov ugovor, makar se to činilo kao gotova stvar. Ušao je u zadnju godinu ugovora s Modrima, a iako bi Gojak rado ostao, Dinamu mu nije ponudio novi profesionalni ugovor i gotovo je sigurno da će do kraja aktualnog ljetnog prijelaznog roka napustiti Maksimir.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

U medijima se pisalo o zainteresiranosti mnogih klubova, ali zasad u plavi doma za njega nije stigla niti jedna službena ponuda. No, prema našim informacijama, uskoro bi trebala stići. Izvori nam tvrde da bi Gojak karijeru trebao nastaviti u Turskoj. Saznajemo da je za njegove usluge zainteresiran turski velikan Bešiktaš. Pregovori su navodno daleko odmakli, ali ipak treba pričekati i ne donositi preuranjene zaključke jer se isto tako, saznajemo, pojavila priča i da bi veznjak mogao završiti u Konyasporu, priključiti se hrvatskom dvojcu. Tamo, naime, igraju Domagoj Pavičić i Robert Murić, koji su početkom ljeta stigli iz Rijeke...

Pitanje jest, naravno, koliko bi Dinamo mogao tražiti za Gojaka kad mu na vrata “pokucaju” interesenti. S obzirom na to da je u posljednjoj godini ugovora, prodajna cifra svakako ne bi trebala biti velika, možda slična onoj za koju je Komnen Andrić prodan u redove francuskog prvoligaša Clermonta, dakle, negdje oko milijun eura. Možda nešto više...

U svakom slučaju, Modri sigurno neće raditi probleme Gojaku s obzirom na njegov status kod Čačića, budući da im ne treba igrač koji će biti nezadovoljan i uglavnom sjediti na klupi ili tribinama. Konačno, Gojak je u Dinamu pošteno odradio svoj posao u tih više od 200 prikupljenih utakmica.

Linker
19. travanj 2024 22:22