MATIJA DJANJESIC Cropix
POGLEDAJTE SVE GOLOVE

VIDEO: Dinamo pao muški u Milanu! Dvojbeni penal usmjerio susret, Oršić opet zabio golčinu

Modri su u 2. kolu Lige prvaka u skupini E poraženi na San Siru, bolji su bili Rossoneri s 3:1.
Piše: Davorin Olivari/SNObjavljeno: 14. rujan 2022. 20:51

MILAN - DINAMO 3:1 (Giroud 45‘ p., Saelemaekers 47‘, Pobega 77‘/Oršić 56‘)

MILAN (4-2-3-1): Maignan - Calabria, Kalulu, Tomori, Hernandez - Tonali (od 68. Pobega), Bennacer (od 79. Krunić) - Saelemaekers (od 79. Messias), Diaz (od 79. Dest), Leao - Giroud (od 68. de Ketelaere)

DINAMO (3-5-2): Livaković - Ristovski (od 79. Drmić), J. Šutalo, Perić - Moharrami (od 63. Špikić), Mišić, Ivanušec, Ademi, Ljubičić - Oršić (od 84. Marin), Petković (od 84. Baturina)

MILAN - stadion Guiseppe Meazza (San Siro). Gledatelja: 61,341. Sudac: Jesús Gil Manzano (Španjolska).


Ne može Dinamo baš svaki tjedan pobjeđivati velikane, europske prvake. Zasad je Chelsea bila dovoljna žrtva, na San Siru je momčad Stefana Polija bila bolja, dosta bolja.

Ali, iako su primili tri komada, nisu Modri razočarali. Jest, ostaje neki dojam da se možda moglo napraviti i nešto više, ovoga puta je nedostajala potpuna koncentracija i kompaktnost linija, onakva kakva je bila protiv Chelseaja. No, u nekim dijelovima sraza pokazali su Čačićevi dečki da se mogu nositi s europskom kremom. Ovoga puta to nisu mogli cijelu utakmicu, imali su previše pukotina u obrani, a i vezna linija nije bila kakva je znala biti.

SVE GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

Dakle, "nije svaki dan Chelsea", ali Modri sigurno više nisu kao nekad u sudarima s elitom Lige prvaka unaprijed osuđeni na poraze koji su znali biti i katastrofalni. Izgubilo se od favorita, ništa strašno. Ljepše bi izgledalo da nije pao onaj treći gol, ali Bože moj... Sad treba probati protiv Salzburga uzeti koji bod.

Milan je stisnuo gas odmah na startu, rano je momčad Stefana Piolija krenula agresivno želeći što prije probiti Livakovića. Teško su se Modri hrvali s takvim naletima Milana. U prvom poluvremenu bilježili smo uglavnom prilike domaćina, s tim da moramo naglasiti da i nisu bile one koje volimo nazivati "ziceri". Tek je prošla peta minuta igre, a Tonali je najavio Dinamovu patnju. Njegov udarac završio je preko grede, ali bilo je opasno.

image

SofaScore za SN

SOFASCORE Sofascore

Nekoliko minuta kasnije Giroud nezgodno i jako puca glavom, ali opet je lopta preletjela gredu... Modri su prvi put ugrozili Milan kad je s nekih 18 metara opalio Ivanušec, ali nije bilo precizno, niti opasno.

Taj udarac Ivanušeca je bila tek kratka sekvenca, tek kratki udah zraka u situaciji kad je Milan modrim igračima glavu gurao ispod vode. Mogli su Čačićevi dečki biti utopljeni nakon što je Leao sam izbio pred Livakovića, ali odnekud je "izronio" Moharrami, fantastično je uklizao i izbio loptu kad se činilo da spasa nema. Iranac je ipak Livakoviću bacio pojas za spašavanje.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Ali, nije Livaković dugo bio miran, Bennacer jako puca s dvadeset metara, reprezentativni vratar je siguran, a šezdeset sekundi nakon toga Leao je u akciji, lopta leti preko gola.

Dinamo je bio "bombardiran" sa svih strana, ali je odolijevao, kao grogirani boksač koji eskivira udarce suparnike koji ga želi zgaziti i kojemu nedostaje još samo jedan udarac kako bi stavio "točku na i". I onda opet ukazanje Sadegha Moharramija, probio je bok, pucao, ali vratar Milana je u formi, brani mu taj udarac, Moharrami se primio za glavu, shvatio je da je mogao zabiti na San Siru.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

No, opet je to bilo kratko smirenje Milanovih napada, samo tri minute kasnije ponovo je Giroud u akciji, ali opet mu se Livaković mogao nasmijati, obranio je bez problema. I tako, malo po malo, nervoza je počela kucati na vrata domaćih. Počeli su prigovarati sucu, mahati rukama gotovo na svaku odluku...

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Baš u tim trenucima Milanove nervoze jer im napadi nisu donijeli ništa jer su ipak djelovali sterilno, mogao je zabiti Mislav Oršić. Opet je krenuo u onu svoju akciju s lijeve strane, pucao desnom, ali zamalo je to prošlo kraj vratnice. Na drugoj strani opalio je Saelemaekers, ali Livaković je to "skinuo" bez problema.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

I kada se činilo da će Modri na poluvrijeme otići s nulom, stigao je neugodan udarac koji je Dinamo oborio s nogu. Josip Šutalo je skrivio jedanaesterac nad Leaom, nama se činilo nepotrebno, ali događa se. Giroud je zabio...

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Jedna nesreća nikad ne dolazi sama, Dinamo je upratila druga već na startu druge dionice, glavom je pogodio Saelemaekers i priča na San Siru je izgledala završena.

image
MIGUEL MEDINA Afp

Ali, nikad nije gotova dok Dinamo ima tog sjajnog golgetera Oršića. Petković i on odigrali su futsal akciju, Orša je zabio još jednom velikanu.

Ipak, na kraju je treći put zabio Milan, ovoga puta stvarno je bilo gotovo.


image
MATIJA DJANJESIC Cropix

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE! MODRI SU SE HRABRO DRŽALI, ALI NA KRAJU SU DVOJBENE SUDAČKE ODLUKE USMJERILE SUSRET. VIŠE SREĆE U UZVRATU...

90‘+1‘ - Na samome kraju Antonio Marin dobiva žuti karton zbog udaranja Calabrije po licu.

90‘ - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

89‘ - Calabria gađa s dvadesetak metara, srećom neprecizno.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

84‘ - Nove dvije Čačićeve zamjene. Umjesto asistenta Petkovića i strijelca Oršića ulaze Martin Baturina i Antonio Marin.

83‘ - Sjajna Dinamova akcija! Špikić i Drmić su, kao Oršić i Petković kod pogotka Modrih, odigrali dupli pas, a Špikićev opasan udarac prohujao je iznad gola!

79‘ - Novi set izmjena. Kod Milana ulaze Rade Krunić, Junior Messias i Sergiño Gianni Dest, izaći će Bennacer, strijelac Alexis Saelemaekers i Brahim Diaz. U momčadi Dinama Čačić na klupu šalje Ristovskog, priliku dobiva Josip Drmić.

77‘ - GOL! Tommaso Pobega je gurnuo Thea Hernandeza u prostor, Francuz mu je potom dao povratnu, a Piolijev džoker s klupe neobranjivo od prečke pogađa mrežu za 3:1 Milana na San Siru.

image
MIGUEL MEDINA Afp

75‘ - Kakva pogrešna procjena španjolskoga suca... Bennacer je zahvatio Oršića po stopalu na samome rubu kaznenoga prostora, a sudac Manzano daje Dinamovu krilnome napadaču žuti karton zbog navodnog simuliranja! Moli ga Oršić da promijeni odluku i uvjerava ga da je to bio prekršaj, što se jasno vidi na ponovljenoj snimci, no Španjolac nema milosti.

73‘ - Prilika za Dinamo. Oršić se našao na lijevom boku okružen dvojicom braniča, ali se sjajno snašao i petom proigrao Petkovića koji iz teške pozicije, iz mrtvoga kuta, ljevicom gađa niti blizu gola...

68‘ - Dvostruku promjenu radi Pioli. Ulaze 21-godišnji Charles de Ketelaere i Tommaso Pobega, na klupu će Olivier Giroud i Sandro Tonali.

63‘ - Prve izmjene u momčadi Dinama. Priliku dobiva svježi Dario Špikić umjesto vidno umornog Sadegha Moharramija.

61‘ - Opasan slobodnjak imao je Milan, nakon kratke kombinacije šutirao je Brahim Diaz iz zone udarca i srećom pogodio samo nekoga u Dinamovu živom zidu.

SVE GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

56‘ - GOOOOOOOOL! Oršić i Petković, kakvi doktori nogometa! Oršić je pronašao Petkovića u šesnaestercu, ovaj se majstorski zagradio okružen trojicom Milanovih nogometaša te potom idealno proigrao Oršića koji prihvaća taj dupli pas i odmah neobranjivim udarcem u suprotan kut probija Maignana za smanjenje vodstva na San Siru! Kapa do poda obojici...

51‘ - Žuti karton dobio je trener Stefano Pioli zbog neprekidnog prigovora sucima i ulazaka na travnjak.

image

Alexis Saelemaekers

MIGUEL MEDINA Afp

47‘ - GOL! Leao je pobjegao Ristovskom po lijevom krilu i sjajno ubacio za Saelemaekersa koji glavom pored Ljubičića iz blizine probija Livakovića za 2:0.

46‘ - Vraćamo se na San Siro. Nema promjena ni kod Milana ni kod Dinama.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Bilo je potrebno desetak minuta da se dinamovci aklimatiziraju na San Siru te da pohvataju konce igre. Opasni nogometaši Milana prijetili su najviše preko Girouda, Leaa i Brahima Diaza, disali su ‘na škrge‘ Šutalo, Moharrami, Perić i društvo, no nekako su uspjeli neutralizirati prednost domaćina. Kako se poluvrijeme bližilo kraju, Rossoneri su postajali sve nervozniji, a Modri su dvaput zaprijetili udarcima Mislava Oršića i Sadegha Moharramija. Ipak, u samom smiraju prvoga dijela Šutalo je neoprezno zahvatio po gležnju okretnog Rafaela Leaa, španjolski sudac Manzano pokazao je nakon VAR provjere na bijelu točku, što je bio lak zadatak za iskusnoga francuskoga lisca Oliviera Girouda. Dobra vijest je da su dinamovci pokazali zube i dali do znanja da svojom igrom znaju parirati jednome moćnome i uglednome Milanu.

image
MIGUEL MEDINA Afp

45‘ - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

45‘ - GOL! Livaković u jednu, Giroudova lopta u drugu stranu... Siguran je Francuz i Milan vodi 1:0.

ŠUTALOV PREKRŠAJ I GIROUDOV POGODAK S BIJELE TOČKE POGLEDAJTE OVDJE.

43‘ - JEDANAESTERAC ZA MILAN! Leao pada u šesnaestercu nakon što ga je Šutalo nehotice zahvatio po gležnju...

Traje VAR provjera! Tako je, bit će to kazneni udarac s bijele točke, pucat će Giroud.

image
MIGUEL MEDINA Afp

VIŠE O DOSUĐENOME JEDANAESTERCU PROČITAJTE OVDJE.

41‘ - Požrtvovni Ljubičić u borbi s Tomorijem nastoji doći u priliku za udarac, ipak pada u šesnaestercu na kraju, a sudac Manzano samo mu pokazuje da ustane i nastavi igru.

39‘ - Uporno pokušavaju Milanovi nogometaši iznenaditi Livakovića udarcima izvana. Sada je žestoko opalio Saelemaekers s oko 25 metara, bio je to mačji kašalj za Dinamovu i reprezentativnu ‘jedinicu‘.

35‘ - Oršiiiiiiiić!!! Našao se Dinamov krilni napadač u onoj ‘svojoj‘ idealnoj poziciji na rubu šesnaesterca, gađao je kao i uvijek suprotan kut, dobro se ispružio Maignan na golu, no nažalost prošao je udarac tik uz vratnicu!

image
MIGUEL MEDINA Afp

33‘ - Kako je sada loše reagirao Leao... Opet se prišuljao iza posljednje Dinamove linije i opalio po golu s pet metara iskosa - srećom, pogodio je korner zastavicu na potpuno suprotnoj strani!

32‘ - Otvorio se prostor za Diaza koji to spremno koristi, sjurio se prema golu i opalio s dvadesetak metara - samo preko Livakovićevih vrata.

31‘ - Gađa glavom još jednom Giroud, Livaković hvata njegov pokušaj. Na jedno Livakovićevo dugačko dodavanje prema Petkoviću već je u sprint krenuo Oršić... Ipak, ovaj put nije prošla ta akcija kao protiv Chelseaja.

28‘ - Kakva prilika za Dinamo! Sveprisutni Moharrami dobio je puno prostora, sjajno se driblingom oslobodio Thea Hernandeza i potom ljevicom gađao bliži kut, bio je to izvrstan udarac koji ipak spremno brani Maignan.

Oslobodili su se Modri početnoga pritiska i povezali nekoliko solidnih dodavanja.

25‘ - Nove probleme stvara Leao, dobro ga sada udvaja Moharrami i blokira njegov udarac.

24‘ - I opet je Leao u prilici! Probio je desni bok i šutirao silovito iskosa, prohujalo je i to preko gola... I dalje se muče Dinamovi braniči s razigranim igračima Milana.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

23‘ - Tomori šutira po golu izvana, a Livaković sjajno brani!

20‘ - Strašna šansa Milana! Ljubičić je izgubio loptu uz aut-liniju, Tonali je preuzeo posjed i dugačkim dodavanjem gurnuo Leaa u prostor - Portugalac je istrčao kontru, da bi mu u posljednji trenutak požrtvovni Moharrami izbio loptu u korner!

17‘ - Giroud je opet u zaleđu, ali sve je očiglednije da se dinamovci muče s tim okomitim dodavanjima kojima veznjaci Milana neumorno hrane francuskog napadača. Šutalo diše ‘na škrge‘.

16‘ - Ivanušec je ‘pokazao zube‘, ipak njegov bezopasan pokušaj s oko 25 metara odlazi daleko sa strane u gol-aut.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

15‘ - Opalio je Tonali izravno po golu iz slobodnjaka, njegov udarac s oko 30 metara iskosa lakoćom hvata Livaković.

13‘ - Ristovski ruši Diaza, a Ademi grubo starta s leđa na Thea Hernandeza. Srećom, obojica prolaze bez kartona. I dalje je Dinamo pod velikim pritiskom Milanovih rastrčanih nogometaša, nikako da dođu do daha Čačićevi igrači...

9‘ - Šansa Milana! Giroud je iskoprcao jednu ‘mrtvu‘ loptu u duelu sa Šutalom i potom silovito opalio s vrha šesnaesterca, prohujao je njegov opasan pokušaj preko grede!

6‘ - Još jednom prijeti Milan! Tonali je ostao sam na šest-sedam metara i gađao glavom preko gola. Da je bolje zahvatio taj centaršut, moglo je to biti vrlo, vrlo opasno po Livakovića.

image
MIGUEL MEDINA Afp

4‘ - Čini se kao da su dinamovci pomalo impresionirani San Sirom i milanskom atmosferom. Nekoliko nesigurnih dodavanja i reakcija u obrani ponudili su nogometašima Milana prigode koje srećom zasad nisu iskoristili.

1‘ - I odmah je Giroud ušao u šansu na dodavanje Diaza! Francuz je vješto izbjegao ofsajd-zamku, ali sustigao ga je Šutalo i očistio opasnu situaciju...

1‘ - Počeo je spektakl na čuvenom San Siru! Glavni je sudac 38-godišnji Španjolac Jesús Gil Manzano. Dinamo prvi ima loptu. Sretno, Modri!!!

image
MATIJA DJANJESIC Cropix


17.30: Nema iznenađenja kad je sastav Dinama u pitanju. Ante Čačić je na teren San Sira poslao baš onu momčad koju smo najavili. Istu ona koja se suprostavila Chelseaju. Dakle, Čačić se odlučio za formaciju 3-5-2, zaigrat će prema očekivanjima s tri stopera, to će očito koristiti u okršajima svoje momčadi u Ligi prvaka.

Stoperski trojac čine Ristovski, Josip Šutalo i Perić, to je provjerena varijanta od koje Ante ne odustaje u euro ogledima, njima najviše vjeruje, oni mu djeluju najčvršće, a vrlo je bitno što svatko od njih zna jako dobro iznijeti loptu, nekad čak i preko centra. Na bokovima su naravno Moharrami i Ljubičić, dečki koji su na sudaru s Englezima bili neprelazni i neprobojini, a posebno je briljirao dečko koji je došao iz bečkog Rapida, Dinamov ‘čupavac‘, Ljubičić.

U srcu vezne linije zaigrat će trojac Mišić-Ivanušec-Ademi, to je još jedan trojac od najvećeg povjerenja Ante Čačića. Sva trojica su u posljednje vrijeme u jako dobroj formi, pa kad su velike utakmice u pitanju, onda se ne pita hoće li oni igrati. Oni uvijek igraju... U napadu ništa se drugo naravno nije moglo očekivati, osim da će ubojiti dvojac Petković-Oršić biti u udarnom sastavu.

Oršić je znamo, ‘krvnik najvećih‘, a Petković je u sve boljoj formi, a eto dobio je priliku da se opet pokaže u Italiji.

Kad se radi o momčadi Stefana Piolija, nije startao na desnom boku najavljeni Serginho Dest. Očito iskusni trener nije želio 21-godišnjeg dečka poslati na ogled Mislavu Oršiću. Odlučio se ipak za iskusnijeg kapetana Calabriju. Uglavnom, Pioli se danas nije htio "igrati" s Modrima, postavio je zapravo, idemo to nazvati tako, skoro najjači sastav.

Na klupi je ostavio De Ketelaerea i Messiasa, a oni su mu svakako jake figure. Ostali koji su istrčali na San Siro su oni za koje se predmnijevalo da će biti aduti Stefana Piolija. Dakle, ako je netko možda i pomislio da će Pioli kalkulirati protiv Modrih grdno se prevario, znao je dobro da su mu bodovi protiv momčadi Ante Čačića, nakon "samo" jednog osvojenog u Salzburgu, možda i presudni kad se radi o ambiciji da i na proljeće igra u Ligi prvaka. (D. Olivari)



Linker
19. travanj 2024 22:21