ZELJKO HAJDINJAK Cropix
TRANSFERI U TUROPOLJU

Grčki velikan je opasno zagrizao za Hrvata, ali iz kluba su jasni: ‘Prvo se mi moramo dogovoriti s Ajaxom‘

‘U pregovorima s klubom iz Amsterdama logično je očekivati da će oni tražiti postotak od transfera‘
Piše: Toni RoićObjavljeno: 28. svibanj 2022. 16:23

Grčki mediji raspisali su se o interesu solunskog PAOK-a za vratara Gorice Dominika Kotarskog, kojeg vide kao zamjenu za Alexandrosa Paschalakisa kojem ističe ugovor, ali predsjednik velikogoričkog kluba Nenad Črnko tvrdi da se ništa neće dogoditi, dok Gorica i Ajax ne riješe dotični slučaj.

Črnko je krajem travnja pokrenuo klauzulu iz ugovora o posudbi Kotarskog iz Ajaxa po kojoj Gorica želi otkupiti njegov ugovor. Ajax je pak istaknuo cijenu od milijun eura.

- U ovom trenutku Kotarski je predmet pregovora Ajaxa i Gorice i dok mi to ne riješimo, neće se ništa dogoditi. Mi imamo pravo otkupiti ugovor i to želimo, ako Ajax pristane na plaćanje u ratama. Vjerujem da to možemo riješiti, a onda bi PAOK mogao od nas kupiti Kotarskog čija cijena može ići i do tri milijuna eura. Također, u pregovorima s klubom iz Amsterdama logično je očekivati da će oni tražiti postotak od transfera, odnosno od razlike od milijun eura i iznosa za kojeg bi Kotarski bio prodan. Mi smo Kotarskog afirmirali i on ima nekoliko ponuda, pa bi na kraju bilo dobro da Gorica iz svega izađe sa zaradom na transferu. Također, najvjerojatnije ćemo ipak vratiti Ivana Banića iz Olimpije - otkrio je predsjednik Gorice Nenad Črnko.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Trener Gorice Samir Toplak zakazao je prvo okupljanje i početak priprema za novu sezonu 13. lipnja, a u prvom tjednu odmora počelo je rješavanje situacije oko dosadašnjeg igračkog kadra. Nekolicini igrača istekli su ugovori ili posudbe, a prvi potez predsjednika Nenada Črnka, koji obnaša i ulogu sportskog direktora, bilo je produljenje suradnje s nizozemskim stoperom Matthewom Steenvoordenom (29) na još tri godine. U Gorici su procijenili da im treba iskusni stoper, pogotovo jer bi kapetan Aleksandar Jovičić mogao ovoga ljeta ostvariti inozemni transfer, a Steenvoorden se već toliko udomaćio u Turopolju da je jedva dočekao novu ponudu za ostanak u klubu.

Vrlo slično razmišljanje ima i 25-godišnji nigerijski desni bek Musa Muhammed, koji je sve četiri prvoligaške sezone proveo u Gorici, te ne bi imao ništa protiv započeti i petu, ali to se ipak neće dogoditi. Ugovor mu je istekao, Gorica je krenula u angažiranje novog desnog beka.

Strašan promašaj

Još dva Nigerijca doživjet će istu sudbinu jer su im istekle posudbe. O napadaču Benitu, koji je član kijevskog Dynama, ne treba previše razglabati. Doveden je prošlog ljeta s velikom pompom i očekivanjima, a kod ni jednog od dva trenera u netom završenoj sezoni nije uspio zabilježiti start u prvoj jedanaestorici, te je u četiri nastupa odigrao 41 minutu. Mnogi će se složiti da je Benito najveći igrački promašaj u prvoligaškoj povijesti Gorice.

I konačno Iyayi Atiemwen (26), čovjek koji je oduševljavao 2018. u prvom dijelu nezaboravne prve prvoligaške sezone i kojeg je početkom 2019. Dinamo platio 2,65 milijuna eura, što je još uvijek najunosnija zarada Velikogoričana za nekog igrača. Vratio se ove zime na posudbu s vjerom i nadom kako će podsjetiti na najbolje dane, ali nije išlo. Zabio je u devet nastupa dva gola, ali nije bilo partije o kojoj bi se pričalo. Nije to onaj negdašnji Atiemwen i u situaciji kada se turopoljski klub odlučio za dodatno pomlađivanje kadra, za njega tu više nema mjesta, a što će s njim napraviti Dinamo, tek će se vidjeti. T. Roić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 04:44