Željko Sopić
 

 DAMIR KRAJAC Cropix
STANDARDNI PRVOTIMCI

Sjajne vijesti za trenera Željka Sopića: Nakon teških ozljeda vraćaju se dva vrlo važna igrača Gorice

Jurića je još ranije Sopić označio kao napadačku budućnost kluba
Piše: Toni RoićObjavljeno: 09. lipanj 2023. 09:38

Još šest dana ostalo je do 15. lipnja i početka ljetnih priprema Gorice, a dobre vijesti za trenera Željka Sopića stižu iz liječničkih izvora. Dva igrača koja su doživjela teške ozljede u drugom dijelu, odnosno završnici prošle sezone, Ante Matej Jurić i Ivan Banić, uspješno su se oporavila i započet će rad s ostatkom momčadi.

Napadač Jurić nastradao je u onoj antologijskoj utakmici s Istrom 1961 igranoj 10. ožujka, kada je Gorica velikim preokretom u završnici pobijedila 5:4 (još samo dvaput je takav rezultat zabilježen u 32 sezone 1. HNL). Jurićeva nesreća dogodila se u 62. minuti kada je u duelu sa suparnikom pao i slomio lakat desne ruke. Ubrzo je uslijedila operacija i za 20-godišnjaka je sezona bila završena uz devet nastupa i bez postignutog gola kojeg je toliko želio.

No, Jurića je još ranije Sopić označio kao napadačku budućnost kluba i nakon oporavka od njega se očekuje da se profilira u standardnog prvotimca, a potencijalno i prvog strijelca sastava iz Turopolja, koji još od odlaska Kristijana Lovrića u veljači 2022. muku muči s golgeterom. Nitko u prošloj sezoni nije došao ni blizu dvoznamenkastog učinka, a na kraju je ofenzivni veznjak Toni Fruk sa sedam postignutih golova bio najefikasniji. Pratili su ga Kristian Fućak s pet i Josip Mitrović sa četiri.

Drugi nesretnik prošlog prvenstva bio je 28-godišnji vratar Ivan Banić. On je nastradao 1. svibnja na stadionu u Kranjčevićevoj u dvoboju protiv Lokomotive. Spletom nesretnih okolnosti, u 88. minuti ga je suigrač Matuš Vojtko nogom pogodio u glavu da je Banić ostao bez svijesti i morao je u takvom stanju hitno biti prebačen u bolnicu. Vrijeme neizvjesnosti dok se čekalo što će biti, trener Sopić je opisao riječima "to su mi bili daleko najgori trenuci sezone", ali srećom Banić je došao k sebi, ali s dijagnozom potresa mozga, što je značilo da do kraja prvenstva neće moći braniti. Danima je morao i boraviti u mračnim prostorijama, ali nakon nekoliko pregleda potvrđeno je da se sve vratilo u normalu i Banić se može vratiti nogometu.

Kad smo već kod liječničkih izvještaja, podsjetiti treba da je prije desetak dana lakšu operaciju koljena imao i iskusni zadnji vezni Filip Mrzljak, čiji bi oporavak trebao trajati oko četiri tjedna. Mrzljak dakle neće startati u ljetne pripreme, ali očekuje ga se u radu sa suigračima početkom srpnja. Novo prvenstvo Hrvatske započinje 23. srpnja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 17:11