Arijan Ademi je posebno istaknuo jednog novog suigrača

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
KAPETAN ODUŠEVLJEN

Ademi o novom Dinamu, Hajduku i strašnom pojačanju: ‘Odličan je! Pred njim je zaista velika budućnost‘

Kapetan Dinama je najavio novu sezonu Modrih, a progovorio je i o pojačanjima u svlačionici
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. srpanj 2022. 13:43

Kapetan Arijan Ademi veliki je ljubimac navijača. Lider momčadi, najveće plavo hrabro srce, klupski rekorder u mnogim kategorijama. Jedan od najvećih plavih nogometaša definitivno. Imati njega u momčadi, pravo je blago, zapravo ne možemo niti zamisliti kako bi Dinamo izgledao bez njega. Kad spomenete Dinamo, odmah pomislite na Ademija... Svaki navijač Modrih će kazati; ‘dao mu Bog zdravlja i neka ostane do kraja karijere u plavom dresu‘.

"Odmorio sam... Imao sam tri tjedna za odmor. Dobro mi je došlo...", sa smješkom nam priča Ademi.

Izgleda ‘isklesano‘, kao da se pripremao za neko body building natjecanje...

"Naravno da se nisam opustio, ne smijem, odmah bi uslijedila kazna, ha, ha, ha..."

Pojavio se jučer u novom Dinamovom dresu, koliko ih je on samo u plavoj karijeri promijenio, nosio je razne dizajne, uvijek uspješno. Pitali smo ga razmišljaju li igrači o dresovima kad istrče na teren?

"Ne znam na što aludirate. Ali definitivno sam zadovoljan kako izgledaju ovi novi dresovi."

Jasmo da je glavno pitanje za kapetana veliki subotnji derbi s Hajdukom, prva utakmica sezone, juriš na trofej Superkupa.

"Jako nam je bitan taj Superkup. Svaki trofej je bitan. Superkup se nije igrao tako često. Želimo ga osvojiti i dat ćemo sve od sebe da ga uzmemo. Znamo Hajdukovu kvalitetu. Ali znamo i našu. Naporno smo radili na pripremama. Da, bili smo baš dobri na pripremama, nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu. Subota je prava prilika."

Svi će kazati da je Dinamo pobjednik dosadašnjeg dijela prijelaznog roka, da se sjajno pojačao. Mediji i javnost bruje o tome kako su Modri napravili sjajan posao, da su izabrali ono što im je trebalo, da će ovakvi kakvi su sada biti glavni favoriti za naslov prvaka. Slaže li se kapetan s tom konstatacijom?

"Slažem se da smo doveli odlične igrače. Kvaliteta u momčadi je veća nego prošle sezone, to je definitvno činjenica. Nadam se da će nam svi novi igrači biti od velike pomoći. Vjerujem da ćemo se puno puta veseliti, da ćemo našim navijačima ponuditti prave igre, da ćemo ostvariti pobjedničke rezultate, da će svi oni biti sretni i zadovoljni."

Zanimalo nas je što misli od novom kolegi iz vezne linije Robertu Ljubičiću koji je stigao iz bečkog Rapida?

"Odličan, baš odličan igrač. Pred njim je zaista velika budućnost, u to sam uvjeren."

A koliko znači dolazak Josipa Drmića?

"Puno nam znači njegov dolazak. Vidjeli smo kakav je pravi ‘killer‘ u šesnaestercu. Vjerujem da će nastaviti biti onakav kakav je bio u Rijeci. On će nam svakako biti od velike pomoći, prava je igračina."

Vratili smo se onda na veliki subotnji okršaj. Svaka utakmica Dinama i Hajduka ima posebno značenje, svaka ostavlja poseban trag u povijesti. A naročito ove koje se igraju za trofej. Kakav Hajduk očekuje?

"Očekujem Hajduk na razini kakav je bio prošle sezone. Bili su jaki, tako da u subotu očekujem pravu, dobru borbu kakva je uvijek kad igraju Dinamo i Hajduk."

Kaže da očekuje sjajnu atmosferu u Maksimiru.

"Prošle sezone zaista smo imali sjajnu podršku naših navijača, koji su nas zdušno bodrili, dodavali vjetar u naša jedra. Očekujem da će tako biti i ove sezone."

Osjeća li kakvu nervozu pred dolazak Majstora s mora?

"Vidite, radi se o derbiju. Uvijek je to derbi, uvijek je to nešto posebno. Bez obzira koliko sam utakmica odigrao protiv Hajduka, uvijek je nešto drukčije kad se igra protiv Splićana. Normalno je to, jer se radi o najvećem klupskom okršaju u Hrvata, najveći je to derbi. Kad se igra takva utakmica, onda imate drukčiji osjećaj nego kad igrate druge utakmice. Mislim da je to sasvim normalno."

Možemo li očekivati reprizu posljednjeg kola prošlog prvenstva kad su Modri pobijedili Hajduk u samoj završnici?

"Daj Bože da bude tako!"

U Zagrebu vlada neka vrste euforije pred dolazak Hajduka. Ulaznice za Superkup se sjajno prodaju, u naletu je prodaja u godišnjih ulaznica. Da li ta navijačka euforija dopire do svlačionice?

"Jasno jest da je sve to doprlo do naše svlačionice. Baš dosta međusobno pričamo o tome. Stalno komentiramo tu priču. Jako nam je drago zbog toga. Uvijek je u sezonu prekrasno ući s podrškom navijača, jako smo sretni zbog svega toga."

Kao reprezentativca Sjeverne Makedonije pitali smo ga kako je doživio Škupi, vjerojatno prvog Dinamovog europskog suparnika koji je dobio u prvoj utakmici Lincoln Red Imps s 3:0?

"Znam da imaju dosta stranaca. Njihov vratar Naumovski je reprezentativac, znam ga dobro. Ozbiljna su momčad, brzi su i hitri, tehnički dobri. Ali, o tom potom", zaključio je Ademi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 01:16