RANKO SUVAR Cropix
REAKCIJE TRENERA

Čačić otkrio što je rekao igračima na poluvremenu, Dambrauskas: ‘Iznevjerili smo navijače‘

‘Sad se vidi da one izmjene na poluvremenu protiv Ludogoreca imaju smisla‘, kaže trener Dinama
Piše: SNObjavljeno: 13. kolovoz 2022. 23:36

Hajdukov trener Valdas Dambrauskas bio je razočaran nakon teškog poraza Splićana u najvećem hrvatskom derbiju

"Ovo je bio težak poraz. Iznevjerili smo naše navijače. Imali smo dobar rezultat nakon poluvremena, ali jedna greška nas je koštala i u 3 minute smo primili dva gola što je usmjerilo utakmicu", rekao je trener Splićana za MaxSport te dodao:

"Hajduk je Hajduk i nakon što smo primili dva gola preuzeli smo rizik. Imali smo neke šanse da se vratimo s 2:2, nismo ih iskoristili i onda nas je Dinamo kaznio iz kontranapade. Mislim da konačni rezultat nije realan, ali tako je kako je."

Nogometna javnost je bila iznenađena činjenicom da je Dambrauskas u utakmicu krenuo sa startnom postavom s tri stopera. No, on to nije vidio kao iznenađenje.

"Ponekad igramo s tri igrača u obrani - to je ponekad sakriveno, to je ponekad otvoreno. Nije ovo ništa novo za nas, na treningu to često igramo. Danas smo igrali loše, čak ne mogu reći da je sistem bio loš, ali Dinamo je bio bolji."

image
MARKO TODOROV Cropix

Hajduk sada čeka utakmica protiv Villarreala u playoffu Konferencijske lige. Hajduk je u ritmu s dosta teških ogleda u malo dana.

"Zato smo rotirali više. Ne smijemo završavati utakmicu poput ovo. Ovo je tek početak sezone, nije velika tragedije, ali nije dobro gubiti od izravnog rivala. Moramo se vratiti dom i analizirati ovo. Naravno da vjerujem da protiv Villarreala možemo igrati bolje nego danas. Morate zaslužiti ove priliku i zato smo se borili."

Splićani nisu odgodili utakmicu protiv Lokomotive u sljedećem kolu koja se igra između dvije utakmice protiv Španjolaca.

"Lokomotiva mi trenutno nije na pameti. Trenutno razmišljam samo da analiziram ovu utakmicu i pripremim se za sljedeću."

Dok Dambrauskas mora izvući pouke iz ove utakmice, Ante Čačić je zračio zadovoljstvom.

"Najvažnije je da smo odigrali jako dobru utakmicu. Veseli me što smo u jubilarnom, 100. derbiju ostvarili ovako veliku pobjedu", rekao je trener Dinama koji ističe kako nije bio zabrinut nakon što je Hajduk nakon 45 minuta imao 1:0.

image
RANKO SUVAR Cropix

"Vjerujem sam iako je u prvom poluvremenu rezultat bio negativan. Mi smo u prvih 45 minuta igrali dobro, kao momčad smo imali dobar gard, lopta je dobro išla, bili smo agresivni. Što mi je prolazilo kroz glavu kada smo primili gol? U derbijima uvijek pojedinac može riješiti, ali sam u poluvremenu momcima rekao da možemo preokrenuti i pobijediti i to se dogodilo."

Dinamo je na pragu ulaska u skupine Lige prvaka, a upisao je uvjerljivu pobjedu u najvećem hrvatskom derbiju.

"Ovo potvrđuje da igrači vjeruju u ono što radimo i ono što sam već rekao, da ćemo biti najbolji onda kada je to potrebno. Sada je kolovoz i ovakva pobjeda pokazuje dobro stanje u momčadi "

Čačić je danas opet ostavio Oršića i Drmića na klupi na startu utakmice.

"Sve rotacije imaju smisla u ovakvoj sezoni. Sad se vidi da one izmjene na poluvremenu protiv Ludogoreca imaju smisla. Izašli su Baturina, Mišić i Ristovski, a danas su oni doprinijeli svojom energijom da dođemo do pobjede."

IZJAVE S PRESS KONFERENCIJE

Treneri obje momčadi nešto su opširnije izjave dali na press konferenciji koja se održala nakon utakmice.

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas prvi je stigao na press konferenciju u Maksimiru, djelovao je pomalo razočarano, nije čudo, njegova momčad doživjela je uvjerljivi poraz.

- Htjeli smo pozitivan rezultat, ali nismo uspjeli. Nismo igrali u novoj formaciji, već smo igrali u takvoj formaciji. Htjeli smo anulirati Dinamovu snagu s tri stopera. Dinamo je bio bolja momčad, agresivnija, imali su preciznije pasove, bili su puni samopouzdanja. Imali smo jednu šansu kod 0:0. Imali smo kolaps u tri minute, tu je nastupio preokret. Ovo je dosta bolno za mene, ovo je moja odgovornost. Razočarali smo navijače. Tražio sam mogućnost da izjednačimo, nakon što je Dinamo poveo, riskirao sam, na kraju smo poraženi uvjerljivo.

Jeste li negdje pogriješili?

- Radim dosta grešaka svaki dan, uvijek dođe do pogrešaka, na svakoj utakmici. Ako ne radite greške, nećete ništa naučiti. Ponekad izgubite utakmice, ponekad imate šanse, ne iskoristite ih. Marko Livaja je imao neke šanse, Biuk također. Problem nije bio u sustavu igre. U prvom dijelu smo bili nadigrani i kad smo vodili. Riskirali smo, imali smo šanse za povratak, no nažalost bili smo kažnjeni. Ne možemo ovako gubiti, no tek je početak sezone. Ovo je bila naša treća utakmica, nije tragedija, ali nije ni lijepo izgubiti od velikog suparnika na ovakav način. Trebamo se oporaviti, čeka nas brzo sljedeća utakmica - kazao je Dambrauskas

Ante Čačić je djelovao mirno, kao i obično...

- Bila je ovo jako dobra predstava Dinama u stotom derbiju. Veseli smo ono što smo stalno govorili, da će rotacije donijeti rezultat. Hajduk iako se branio, imao dvije prilike, zabio i jedan pogodak. U drugom poluvremenu smo bili strpljivi. Čestitke mojim igračima, i našim navijačima koji su nas sjajno bodrili. Ovo je bila naša najkonkretnija predstava ove sezone. Nismo se prepali, makar se stalno naglašavalo da nam igre nisu bile na razini.

Što je kazao igračima u poluvremenu?

- Rekao sam igračima da smo dobro igrali i da neću nikoga mijenjati. Važno je da smo imali vjeru u sebe, to govori o moralu momčadi. Prva jedanaestorica dala je puno, svi oni koji su ušli dali su puno. Možemo biti više nego zadovoljni kad rekapituliramo dosad učinjeno. Rekao sam da ćemo biti najbolji u kolovozu. Sad idemo kod protivnika u Norvešku kojeg previše ne znamo, a koji je u natjecateljskom ritmu. Nismo adaptirani na umjetnu podlogu, trebat ćemo se adaptirati.

- Ne volim izdavati pojedince ali Baturina djeluje kao da ima mnogo takvih derbija u nogama. Njega bih apostrofirao.

Jesi li zvižduci protiv Ludogoreca bili dodatna motivacija?

- Vjerojatno jesu. Bitno je da su igrači zadovoljni s onime što su napravili, ali naravno da će biti oscilacija na našem putu. Bit će puno utakmica, moramo biti razigrane. Danas su se opravdale one izmjene protiv Ludogoreca, jer smo bili svježi. Da, ovo mi je peta pobjeda nad Hajdukom kao trener Dinama, ali dobio sam i jednom Hajduk kao trener Lokomotive. (piše: Davorin Olivari)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 07:30