DAMIR KRAJAC Cropix
REAKCIJE TRENERA

Dambrauskas: ‘Ovo je najtužniji trenutak otkako sam u Hrvatskoj‘; Čačić o ostanku u Dinamu: ‘Slobodan sam trener...‘

Nakon Dinamove 3:1 pobjede Hajduka pred kamere Arene Sport izašla su obojica trenera
Piše: SNObjavljeno: 21. svibanj 2022. 22:50

U ludom finišu sezone Dinamo je s 3:1 svladao Hajduk u Vječnome derbiju na Maksimiru. Goste iz Splita načeo je Bruno Petković, izjednačenje u sudačkoj nadoknadi donio je Marko Livaja, a potom - kada se činilo da je derbi gotov - posao su dovršili Oršić i Baturina.

Prvi je pred objektive izašao trener Bijelih Valdas Dambrauskas:

"Nismo još gotovi, ne mogu reći da sam zadovoljan. Imamo još jednu utakmicu u finalu Kupa, ali danas nisam zadovoljan. Što se tiče lige, nije ova utakmica ništa značila, ipak - htjeli smo pobjedu. Uspjeli smo na momente kontrolirati susret, ubacio sam neke izmjene u drugome dijelu i htio sam veći rizik, no nije se isplatilo. A kad smo napokon izjednačili, krenuli smo po sve ili ništa. Riskirali smo i nije se isplatilo. Smatrao sam da moramo ići 'na glavu', imati onaj pobjednički mentalitet koji pokušavam vratiti otkad sam preuzeo klupu Hajduka. Ipak, ništa sad od svega ovoga nije bitno, zanima nas samo finale Kupa, to je sad najvažnije. U 36 utakmica prvenstva nije realno očekivati da ćemo pobijediti sve. Prosuli smo bodove kod Rijeke, Osijeka, Slaven Belupa... Sve su to lekcije koje ćemo izvući iz ove sezone. Počinjemo već 15. lipnja s pripremama za novu sezonu, idemo korak po korak i rastemo, napredujemo, izrast ćemo u zastrašujuću silu. Utakmica u finalu bit će veoma drukčija od današnje. Mislim da smo ih već dovoljno proučili, kao i Riječani nas, nema tu puno tajni. Imat ćemo istu želju koja će voditi prema trofeju. I još nešto... Ovo je sada najtužniji trenutak za mene otkad sam došao u Hrvatsku, ova atmosfera bez navijača. Ne znam zašto nisu bili na tribinama, ali veoma sam tužan. Detalji presuđuju, a za nas navijači mnogo znače, oni bi nam mogli biti prevaga", poručio je Dambrauskas.

Dakako, više razloga za zadovoljstvo imao je Ante Čačić, Dinamov trener:

"Presretan sam, ali najzaslužniji su naši igrači. Zasluge pripadaju i mojim prethodnicima - Kopiću i Krznaru. Moram naglasiti i važnu ulogu naših navijača koji su danas priredili fantastičnu atmosferu. Hajduk nam je u jednome trenutku zapapario, ali izmjene su odradile vrhunski posao. Presretan sam, ja sam rođeni Zagrepčanin i ovo je za mene veliki doživljaj. Ne volim izdvajati, ali možda bih naglasio Moharramijevu ulogu koji nije imao kontinuitet, a odigrao je izvrsno. Posljednjih pet kola svi su igrači odigrali sjajno i izvukli napetu situaciju u završnici. Ja kad sam dolazio, dočekao sam Dinamo na vodećoj poziciji, ali bilo je napeto. Uspjeli smo održati pobjednički gard i zahvalan sam svima, pogotovo u ovakvoj dinamičnoj ligi", rekao je Čačić.

Upitan je i o svojoj budućnosti na klupi Modrih.

"Ja sam već rekao da ne odlazim u mirovinu, čak sam u ovom trenutku slobodan trener jer je moj ugovor vrijedio do kraja ove sezone, ali vidjet ćemo što nosi budućnost."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 17:34