Valdas Dambrauskas

 TOM DUBRAVEC Cropix
NAJAVA DERBIJA

Dambrauskas progovorio o budućnosti: ‘Ostajem li trener Hajduka? Ne znam što bih vam rekao na to...‘

‘Nisam samo ja zaslužan za ono što radimo. Ovo je proces u kojeg vjerujem‘, rekao je trener Hajduka.
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 19. svibanj 2022. 14:22

Hajduk i Dinamo u subotu na Maksimiru igraju susret posljednjeg, 36. kola HT Prve lige. Najveći derbi hrvatskog nogometa na rasporedu je od 20 sati, a ne nosi nikakvu rezultatsku važnost jer su Modri u prošlom kolu osigurali novi naslov prvaka, a Bijeli drugu poziciju u prvenstvu.

Povodom subotnje utakmice, trener Hajduka Valdas Dambrauskas na Poljudu je održao konferenciju za medije, a odmah mu je postavljeno „pitanje svih pitanja”, ono s kojom će momčadi Hajduk istrčati na Maksimiru, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Ne mogu reći da su svi spremni. Eduok i Katić još uvijek nisu spremni, Vuković i Atanasov jesu, a imamo još jedan-dva igrača na koja moramo pripaziti. Uz poštovanje prema ovoj utakmici, gledamo prema finalu kupa, to je naš glavni cilj i moramo razmišljati o tome kod sastavljanja momčadi za Dinamo. Bit će rotacija, ali to ne mijenja naš mentalitet. Idemo tamo igrati dobro i pobijediti, a nakon toga ćemo razmišljati o finalu kupa.

Dvaput ste ove sezone pobijedili Dinamo i jednom odigrali neriješeno. Bilo bi lijepo još jednom pobijediti ih...

- Za mene je svaka pobjeda slatka. Ništa nije slađe od zabijanja golova i pobjeđivanja, kada učiniš ljude iz Splita i Dalmacije sretnima. Pokušat ćemo pobijediti u subotu.

Statistika kaže da ste najbolji trener lige od dolaska i najbolji trener Hajduka u dugo vremena...

- A što je s igračima, mojim stožeru i svima ostalima? Ja sve radim i nitko drugi? Što je s najboljim pomoćnim trenerom, trenerom vratara, kondicijskim trenerom, analitičarom... Apsolutno svi su zaslužni za ono što radimo, ne samo ja. Jedino što možemo obećati je da ćemo nastaviti napredovati, a kada se napredak nastavi, onda se klub zaista mijenja.

Imate li ponuda? Ostajete li trener Hajduka i nakon ove sezone?

- Ne znam što bih rekao na to. Ja sam trener Hajduka, sretan sam i ponosan što sam ovdje. Dok me klub treba, tu sam, imam ugovor i samo gledam kako napraviti dobar posao.

Ponavljali ste stalno da je sljedeća utakmica najvažnija. Kakav je sad osjećaj kada ova utakmica i nije baš najvažnija?

- Možemo tako reći, ali je svejedno i dalje vjerojatno najvažnija, jer svaka sljedeća utakmica je najvažnija za trenera- Ako nećemo voditi računa o pripremi i kontroliranju situacije, to neće biti dobro. Svaki rezultat je važan i utječe na ono što dolazi poslije, tako da moramo biti koncentrirani na utakmicu s Dinamom. Analiziramo ih i ponašamo se maksimalno ozbiljno.

Slaven Bilić je bio na treningu i porazgovarao s vama. Koliko vam to znači?

- To je bila sjajna prilika, upoznati Hajdukovu legendu i jednog od najboljih hrvatskih trenera.- Bilo je sjajno poslušati njegova zapažanja, ideje i savjete. Bila je čast upoznati ga.

Jeste li već razgovarali sa sportskim direktorom o pojačanjima za iduću sezonu?

- To je proces... Imamo vrlo blisku suradnju, sastajemo se tri puta tjedno, svi znaju što radimo i to je razlog zbog kojeg vjerujem u taj proces - zaključio je Dambrauskas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 12:01