BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
BIVŠI KAPETAN HAJDUKA

‘Dinamo je favorit, no nemojmo zaboraviti glavni Hajdukov cilj! Evo kojoj dvojici bih ja dao šansu...‘

‘Neću kazati da će Hajduk uzeti Superkup, ali da će biti pravi u Maksimiru, to hoće!‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. srpanj 2022. 21:04

Navijači splitskoga kluba ne mogu dočekati kada će krenuti lopta s centra. Brojne pristalice Hajduka nisu obeshrabrili ni loši rezultati na pripremama, s velikim optimizmom čekaju subotu. Imaju li realne argumente za takav stav nakon četiri utakmice bez pobjede u Austriji? Upitali smo to Hrvoja Vejića, kapetana zadnje šampionske generacije Bijelih.

- Optimizam uvijek ima svoje argumente, a ovog puta bih rekao da su pozitivno ozračje, zatim iskustvo i momčad koja je ostala na okupu, tri faktora za vedriji pogled prema Maksimiru - jasno je poručio Vejić.

Obrazložio je jedan po jedan segment, razložno dao do znanja zašto nije sve u rezultatima pripremnih utakmica.

- U redu, mora se reći, rezultati nisu bili na razini očekivanja. Ni igre, dapače. Posebno u utakmici s Gentom, koja je trebala biti generalna proba za subotu. Međutim, dobro znam što su pripreme. Nema tu podražaja kojeg nosi velika utakmica. S druge strane, hajdukovci su u Austriji potvrdili ono što smo znali iz prošle sezone, a to je veliko zajedništvo. Veselili su se, dobro zabavljali, ali sigurno je da su i radili, trenirali kako bi dosegli željenu formu. Pritom nemojte zaboraviti sljedeće - Superkup je mjesec dana prije Europe, a dobro se zna da Hajduk ove godine želi ući u grupnu fazu Konferencijske lige. Neka pogreška u prvenstvu se može nadoknaditi kroz sezonu, ali za Europu ovog ljeta treba biti spreman.

image

Hrvoje Vejić

VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Važan je i Superkup jer ipak se igra za trofej...

- Istina, zato i vjerujem da će momčad biti na nivou, da će ekipa ispuniti očekivanja, jer iskustvo kojeg posjeduju hajdukovci jasno sugerira da će ekipa stisnuti kada je najpotrebnije. Neću pritom kazati da će Hajduk osvojiti Superkup, ali da će biti pravi u Maksimiru, u to sam uvjeren!

Nije Vejić od onih koji će jedva dočekati nekoliko slabijih rezultata da bi krenuo s lavinom kritike.

- Uvijek mora biti doza kritike, ali život me naučio da je bolje tražiti poboljšanja u trenutku kada sve dobro ide. Pet dana prije Superkupa, a nakon priprema u Austriji, momčadi je potrebno mentalno i tjelesno osvježenje. Što će im kritika, kao da oni ne znaju da su odigrali ispod očekivanja!? Pa nisu dobili, nego su izgubili utakmicu. Ali, imaju suviše iskustva da ne bi znali kako se podići nakon takvih dvoboja. Uostalom, igra se protiv Dinama u Maksimiru i tu nema većeg motiva.

I sam predsjednik Jakobušić uvjeren je kako će momčad dobro reagirati, pa je u Austriji otkrio “igrači su mi rekli da bi dobili i zadnju prvenstvenu da je trebalo”. U subotu će trebati, pa će Bijeli sigurno jače zapeti.

- Angažman nije sporan, Hajduk će biti u kvalitetnom izdanju - naglasio je Vejić.

Najviše je upitnika tijekom pripremnih utakmica bilo glede novog stoperskog tandema. Elez i Borevković su izbili na površinu kao novi stoperski par, ali “nježno” govoreći, puno je prostora za napredak.

- Nisam gledao Borevkovića u kontinuitetu, pa ne mogu pružiti ozbiljniju ocjenu njegove igre. Držim da je Hajduk puno izgubio odlaskom Ferra i Katića, dvojice stopera koji su svojom kvalitetom nadilazili HNL. Zato me interesira kakav će biti Borevković u kontinuitetu utakmica.

image

Hrvoje Vejić

VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Je li angažman još jednog stopera nužan za pojačavanje konkurencije?

- U svakom slučaju, posebno ako se namjerava igrati jesen u Konferencijskoj ligi. Međutim, moram primijetiti još jedan detalj - ne znam zbog čega se ne bi jedan od stopera iz juniora počeo ozbiljnije probijati kroz prvu momčad. Kako ćemo znati jesu li Prpić ili Jurić-Petrašilo igrači za prvu ekipu ako ne dobivaju prigodu? To je moje mišljenje koje, dakako, nikoga na Poljudu ne obvezuje, ali treba mladima i u obrani ponuditi priliku. Puno je stopera sa strane došlo zadnjih godina, možda bi zaista netko od juniora Hajduka mogao dobiti zamjetniju minutažu - Vejićev je stav glede proširenja konkurencije na stoperskoj poziciji.

Toliko o Hajduku, a riječ-dvije svakako zaslužuje i Dinamo. Pogled na Modre iz splitske perspektive ima jasni respekt u osnovi...

- Dinamo je zasad pobjednik prijelaznog roka. Najviše su se prvaci pojačali, osvježili su momčad i moram reći da su favoriti subotnjeg Superkupa. Igraju na svom terenu, ostavili su momčad iz prošle sezone i doveli tri jako zanimljiva i kvalitetna igrača. Nema se tu što dodati, ali znate da favoriti postoje samo na papiru. Mukotrpno je dokazivanje na terenu, a prva utakmica sezone još uvijek nosi niz detalja koji su podložni promjenama i usavršavanju. Međutim, činjenica da se igra za trofej sve drži serioznim. Bit će to jako interesantna utakmica za sve navijače i svojevrsni pokazatelj koliko su visoke ambicije opravdane s obje strane.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 22:49