TOM DUBRAVEC Cropix
LEGENDA BIJELIH

‘Kalinić dosta toga može zahvaliti meni. Očekivao sam više od njega. A znate li zašto je Hajduk danas tu gdje je?‘

‘Kad nema Livaje sve drugačije izgleda. Kalinić? Sjetit ćete se one povijesne priče‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. ožujak 2023. 22:44

Hajduk u subotu gostuje na Šubićevcu. Majstor s mora je u seriji od dvije uzastopne prvenstvene pobjede nakon što je doživio dva uzastopna poraza. Nakon prvenstvenih posrtanja od Dinama i Lokomotive, Lekina momčad pobijedila je Osijek i Slaven Belupo, u tim pobjedničkim rezultatima nije primila gol. Mogu li Splićani sad nastaviti niz na Šubićevcu?

Inače, utakmica protiv Šibenika na startu proljetnog dijela sezona bila je prvi Lekin HNL ogled. Hajduk je tada nakon dosta muke na Poljudu trijumfirao s 2:1. Gol odluke postigao je Marko Livaja u sam smiraj utakmice, ali ovoga puta nastup najveće Hajdukove zvijezde je pod upitnikom.

Na temu Hajdukove utakmice u Krešimirovom gradu porazgovarali smo s Ivanom Pudarom.

- Ne želim uvrijediti ostale suigrače Marka Livaje, pa neću govoriti u postocima, ali kad njega nema, onda kad je Hajduk u pitanju sve drukčije izgleda. Svi igrači dobiju mnogo veću hrabrost i potenciju kad je Livaja u momčadi. Ako Livaja neće igrati, bit će to veliki problem za Lekinu momčad - kaže nam u uvodu Pudar.

Ipak, kazat će i ovo...

- Opet, da se nitko ne uvrijedi, kroz generacije Hajduka su prolazili i veći igrači od Livaje, pa su dolazili drugi. Ukoliko on neće moći, Leko može u ovoj situaciji probati neke druge igrače.

Pitamo Pudara može li Nikola Kalinić barem donekle zamijeniti Marka Livaju, nadomjestiti njegove golove?

- Nikola Kalinić dosta toga može zahvaliti meni, u to vrijeme je bio u Šibeniku kao i Rukavina. Ja sam onda iz Šibenika došao u Hajduk, znate onu povijesnu priču kad su me maknuli nakon dvadeset utakmica bez poraza jer politika je - znate već što. Kalinić je došao u Hajduk, pa je vani nastavio graditi karijeru, a eto sad se vratio u nekim godinama. Puno, puno više sam očekivao od njega. Kad igrate u nekim od liga Petice, onda se sudarate s jakim momčadima, ima mnogo više duel igre. Kad tako pogledate, Kalinić je HNL trebao igrati - šetajući. Ali, nije tako. Ozljede su ga pratile u karijeri, tako da se nije dokazao do svojih krajnjih granica.

Očišćeni Šibenik

Imate li prognozu za duel na Šubićevcu?

- Ako Livaja neće igrati, onda mislim da će završiti neodlučeno. Šibenik se stabilizirao, ima dobru obranu, malo im fali igra u napadu, ali tu je Dolček, zabije poneki pogodak. Dobro im je legao dolazak Đire, tako da je Šibenik ozbiljan suparnik. Nadalje, u Šibenik je kao novi vlasnik došao čovjek koji zna što je sport, ima iskustva, ljude od povjerenja, vidimo da je očistio Šibenik od ljudi koji su više gledali svoje interese. Došli su i neki kvalitetni igrači. Imaju dobrog trenera, imaju sad i veću širinu, tako da Hajduku sigurno neće biti lako - rekao je Pudar i za kraj podvukao:

- Hajduk je sam sebi izgubio titulu, nije mu naslov ukrao niti HNS, niti suci, niti Torcida, niti navijači... Hajduk je kiksao u nekim utakmicama gdje nije smio kiksati. Nije iskoristio slabu formu Dinama u određenim trenucima i danas je tu gdje je...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 00:27