hnk hajduk
HAJDUK U AUSTRIJI

Možda je tek stigao na Poljud, ali upravo je on taj koji drži ‘pole position‘ u utrci za mjesto startera

Evidentan je kadrovski prostor za napredak Dambrauskasove momčadi
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. lipanj 2022. 20:57

Tri igrača startne postave - Lovre Kalinić, Emir Sahiti i Dario Melnjak - nisu se protiv Cluja ni spustili na travnjak.

Lovre Kalinić kapetan je Bijelih za kojeg se vjeruje da bi do kraja priprema u Austriji mogao riješiti svoj status s Aston Villom. U Birminghamu ima još godinu dana ugovora i čeka se njegov raskid s Villansima, te potpis na dvije ili tri godine za Bijele. Premda je Subašić bio najbolji pojedinac Hajduka u prvom dijelu kontra Rumunja, kapetan je ipak standardna "jedinica".

Dario Melnjak je također ostao izvan zapisnika, a bitan je "kotačić" u Dambrauskasovom pobjedničkom stroju, lijevi bek na čijem su mjestu zaigrali junior Letaj u prvom, te Čolina u nastavku, no vidjelo se da on nedostaje na toj poziciji. Bitan je Melnjak kao što je važan i Emir Sahiti, igrač koji napadačkoj liniji donosi potrebnu energiju. Sahiti je i dalje na meti HSV-a, ali nema najave da bi tako skoro mogao preseliti u klub iz Hamburga. Uostalom, u srijedu se igra s HSV-om, koji se od prošle subote također nalazi na pripremama na jugoistoku Austrije, mjestu u Fürstenfeldu.

Međutim, ima HSV i svojih planova oko izlaznih transfera, puno ideja za ulazne poslove. U svakom slučaju, Sahiti se tek prije četiri dana priključio pripremama i nije potvrđeno da ćemo ga vidjeti na travnjaku u srijedu s njegovim potencijalnim novim klubom.

Tri standardna iz prošle sezone nisu ušli u zapisnik, gdje nije bilo ni Eduoka i Diamantakosa, ali taj podatak puno govori i o njihovom statusu. Kao i statusu Kačaniklića, koji je ostao na klupi bez ulaska u igru zajedno sa Zulićem, 17-godišnjim stoperom iz Radomlja, te juniorom Roko Brajkovićem, napadačem iz klase 2005. Međutim, ima i jedan igrač koji nije ušao u zapisnik, a pritom nije u istoj kategoriji s iskusnim internacionalcima.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, što bi rekli... Toni Borevković ipak nije debitirao protiv CFR Cluja, ali strpljivo ćemo sačekati da zaigra kontra HSV-a u srijedu. Nema ni za Borevkovića puno vremena, trebat će mu utakmica za uigravanje, a samo su tri dvoboja do kraja priprema. Jasno je kako Dambrauskas traži partnera u tandemu s Elezom, a pritom je Borevković na "pole positionu". Doveden je da bi igrao, to je sasvim logično, ali neće se ni Simić predati u borbi za dres standardnog prvotimca. Ima previše iskustva da ne bi bio Hajduku od koristi, što je potvrdio i protiv Cluja. Ali, čekamo da vidimo tandem Elez - Borevković...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 08:29