Livaja i Petković

 CROPIX
ANKETA SVE GOVORI

Pitanje koje je podijelilo Hrvatsku: ‘Ovo je čišći penal od svih koje su dali Hajduku!; ‘Najveći simulator!‘

Hajduk i Dinamo podijelili su bodove, a dosuđeni kazneni udarac pratitelje hrvatskog nogometa
Piše: JL.Objavljeno: 22. listopad 2022. 08:38

Hajduk i Dinamo u sklopu 14. kola prvenstva podijelili su dvije stvari: bodove i javno mišljenje pratitelja hrvatskog nogometa. Bodovna podjela rezultat je pogodaka Marka Livaje (27‘) i Brune Petkovića (72‘), a dosuđeni kazneni udarac koji je prethodio jedinom zgoditku Modrih, dovoljnim za egal, izazvao je lavinu reakcija i podijelio stajalište javnosti.

Podsjetimo, u 69. minuti Baturina je ubacio loptu u kazneni prostor, gdje se Petković našao u duelu s Awaziemom. Sudac Igor Pajač na prvu se nije oglasio, no uslijedila je duga VAR provjera nakon koje je pozvan da sam pogleda spornu situaciju. Potom je Pajač pokazao na bijelu točku. Snimka pokazuje da kontakt zasigurno postoji, ali mnogi misle da je teško procijeniti njegov intenzitet.

U SN anketi pitali smo vas "je li bio penal i je li se VAR trebao uključiti u ovoj situaciji" i dobili vrlo ujednačene odgovore. Dosad je glasalo gotovo 20.000 naših čitatelja, ukupno 43 posto vas tvrdi da je prekršaj za najstrožu kaznu postojao te da se VAR trebao uključiti, dok 44 posto smatra da nije bilo prekršaja nad Petkovićem te da uključenost VAR-a nije bila potrebna. Ostatak, odnosno 13 posto, slaže se da je odluka ispravna, ali da nije bilo potrebe za uključenjem VAR-a.

Osim glasovanja, žustro podijeljena mišljenja (gotovo 50:50) ocrtavaju se i u komentarima na društvenim mrežama, a ovo su samo neki od njih.

"Penal je čist kao suza, o čemu se tu ima za raspravljati", zapitao se jedan od pratitelja uvjeren da je odluka ispravna, a neki čak smatraju da je Dinamo taj koji je ostao oštećen:

"Čisti penal kao što je trebao biti i na Periću nakon hrvačkog zahvata i gaženja od strane Eleza", kaže drugi.

"Bez dileme, ispravna odluka. Dinamo nikada lošiji, ali Hajduk to nije znao iskoristiti i tko zna kada će imati ovakvu priliku", zaključio je još jedan od pratitelja na strani Pajačeve odluke, evo što su još rekli pobornici tog mišljenja:

"Ja sam hajdukovac, ali priznajem da je penal ka kuća i nema rasprave dalje"

"Ovo je čišći penal od svih koje su dosad sudili za Hajduk. Karma je čudo"

"Igrač s obje ruke drži protivnika, uopće nema namjeru igrati prema lopti već spriječiti protivnika u izglednoj prilici"

"Bio je penal, a još bi mi bio draži da je malo više sporan", nasladio se jedan od pratitelja.

Dio publike koji se ne slaže s dosuđenim kaznenim udarcem također je imao nekolicinu žustrih kritika.

"To je bilo bacanje na pod, spretno se naslonio, to mu je specijalnost", komentar je na Petkovićev pad, a u nastavku slijedi:

"Hajduk je bio puno bolji u prvom dijelu, a u drugom pao u nervozu, inače bi zasluženo pobijedio. Ovako podjela bodova, a kaznenog udarca nije trebalo biti. Dinamovac sam"

"Tko je ikada igrao nogomet zna da ovo nije kontakt za penal. Suci po stoti put nemaju osjećaja za igru", stoji u komentarima na anketu.

"Ovo nije vidjelo penala, prije je to trebao biti onaj kada je Perić zakačio nogu Livaji. Igrači Dinama su obične da ne kažem što, a Petković je najveći simulator. Sudac je njihov igrač i spasio ih je poraza", kaže jedan od onih koji smatraju da je Hajduk ostao i dodatno oštećen.

"Ma ne ide iz igre, pa drukčije ne može, nije ovo vidjelo penala"

"Ne navijam ni za jedne ni za druge, ali komedija smo od države pa nam je i nogomet takav", proširio je raspravu jedan od čitatelja.

"Balet", kratko je prokomentirao jedan od pratitelja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 09:31