MARKO TODOROV Cropix
DEVET PRIVEDENIH

Pjesma se orila, ali situacija ispred stadiona uoči utakmice otkrila je da smo svjedočili i boljim vremenima

Nekako nam se činilo da je najbolja atmosfera vladala u poznatom, legendarnom zagrebačkom restoranu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. kolovoz 2022. 21:11

Na dan utakmice Dinamove blagajne radile su od 11 sati. Već pola sata prije otvaranja u redu je čekalo oko stotinjak onih koji su odlučili u zadnji trenutak doći do ulaznica. Negdje iza 19 sati dobili smo informaciju da je prodano 10 800 pojedinačnih ulaznica. Također na taj broj trebalo je dodati 4 600 godišnjih ulaznica koje je Dinamo prodao do jučer. Hajdukovim naivjačama prodano je 1340 ulaznica. Pamtimo i bolja vremena kad se radi o atmosferi na velikim derbijima Dinama i Hajduka.

Kad smo dolazili na stadion negdje sat i pol prije utakmice, imali smo osjećaj da je više policije nego navijača. Nekako nam se činilo da je najbolja atmosfera vladala u poznatom, legendarnom zagrebačkom restoranu Bistro MZ, kojeg svi znaju pod imenom ‘Kod Srbina‘. Tamo se po mnogima jede najbolji roštilj u gradu, tamo prije svake utakmice dolazi veliki broj Dinamovih navijača Često krenu i navijačke pjesme koje se kasnije preliju na trbine. Tako je bilo i u subotu.

image
MARKO TODOROV Cropix

image
RANKO SUVAR Cropix

Inače, gotovo na svakom raskrižju koje je gravitiralo prema Maksimiru moglo se zamijetiti nekoliko policijskih kombija, okruženih s dobro opremljenim službenicima. Očito se ništa nije htjelo prepustiti slučaju, policija je bila spremna na sve. Pogotovo je bilo puno policije na prostoru ispod južne trbine, gdje se čekao dolazak Torcide. Gotovo na svakih desetak metara stajala je neka uniformirana osoba. Gužve na prilazima stadionu nije bilo. Iz fan zone koja je u Maksimiru startala s radom pet sati prije početka utakmice čula se glazba, polako su se okupljali navijači i uživali u gastronomskim delicijama. Ipak, stekli smo dojam da je vladala veća gužva u nedavnoj utakmici Superkupa. Stadion se polako punio.

image
MARKO TODOROV Cropix
image
RANKO SUVAR Cropix

Najbrže sjeverna tribina na kojoj su bili Bad Blue Boysi. Dinamovi igrači prvi su izašli na zagrijavanje. Dočekao ih je ogromni pljesak i skandiranje s sjevera. Čačićevi dečki su pozdravili svoje vjerne navijače. Kad su na teren na zagrijavanje izašli Hajdukovci. očekivano ih je dočekao gromoglasan zvižduk. Ali ubrzo se izgubio u glasnoj maksmirskoj glazbi koja je uvijek pušta s zvučnika u predigri utakmica. Inače, na Maksimiru se uvijek prije utakmica šušta strana glazba, raznih žanrova. Ima tu rocka, kultnih hitova koji nikada ne izlaze iz mode. Onda negdje 45 minuta prije početka utakmice na repertoar stižu Dinamovi refreni, koje uglavnom pjeva kompletni stadion. Tako se zagrijava atmosfera. U subotu se dobro zagrijala, pred start derbija bilo je jako glasna.

image
MARKO TODOROV Cropix

DEVET PRIVEDENIH

Nogometni sraz Dinama i Hajduka protječe pod budnim okom policije.

Iz MUP-a su priopćili da je do početka utakmice, u pratnji policije na maksimirski stadion stiglo 117 osobnim automobila i 14 kombi vozila.

No, zabilježena su i kršenja zakona. Do 22 sata u policijske prostorije privedene su četiri osobe zbog pirotehnike, četiri zbog alkoholiziranosti i jedna zbog posjedovanja narkotika. (piše: Hajdi Karakaš Jakubin)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 18:30