ANTE CIZMIC Cropix
BIJELI ZA SUPERKUP

Pogledajte vjerojatni sastav Hajduka za Dinamo: Livaja i Kalinić predvode napad, Biuk još nije za prvih 11!

Ovo je sastav s kojim Valdas Dambrauskas ide u Maksimir po osvajanje trofeja!
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. srpanj 2022. 14:41

Je li Hajdukov trener Valdas Dambrauskas svoje karte otkrio postavom u dvoboju s belgijskim Gentom, u utakmici igranoj tijekom austrijskih priprema?

Rekli bismo da je odgovor potvrdan i to unatoč lošem izdanju nominalno najbolje startne postave Bijelih. Moguće je da postoje još manje dvojbe, međutim, jasno je da se nazire početna jedanaestorica za Maksimir. Idemo redom, od vratara preko zadnje linije...

Lovre Kalinić je neupitan, kao što su i dva beka sigurni starteri. Mikanović i Melnjak su Dambrauskasov izbor. Elez također. Ostaje nam još jedno stopersko mjesto, gdje ipak može doći do rasprave. Borevković je u Austriji pokazao da će mu trebati vremena za uigravanje. Svojim igrama ostavio je prostor za razgovor glede drugog stopera jer u konkurenciju sigurno mora ući Stefan Simić. Ima iskustva, dulje je s momčadi i nema spora da 27-godišnjak predstavlja jednu od opcija za dres prvotimca. Puno prije nego Dimitrov.

image

Toni Borevković

HNK Hajduk

Pokrivanje prostora

U sredini je jedina dvojba što će uraditi Litavac s klasičnim zadnji veznim Marcom Fossatijem. Razvidno je da Bijelima nedostaje trke u sredini, da Fossati teško pokriva veliki prostor, koji se otvara iza dvojice napadača. Fossati ili Vuković, to je otvoreno pitanje, budući da Hajduku trebaju igrači koji će u sredini pritiskati, koji neće dopustiti da se protivnik rastrči u sredini i potom lakoćom dođe do igre “licem u lice” sa stoperima poljudskoga kluba. Vuković i Grgić su tandem sposoban pritisnuti protivnika u sredini, ali jasno, pitanje je kako to vidi Hajdukov trener Valdas Dambrauskas.

image

Teren Hajduk

SN

Jer, zasad je razvidno da su btercet kojem najviše vjeruje Litavac. Kao što u napadu ima povjerenje u Livaju, Kalinića i Sahitija. Ima li u napadu mjesta za razigranog Biuka, koji je na pripremama pokazao da se na njega mora i može računati? Trenutno ga Dambrauskas očito ne vidi u prvoj postavi, ali sigurno je da će biti u najužoj konkurenciji, ispred Mlakara, koji ipak primarno konkurira za alternaciju Nikoli Kaliniću.

Unatoč slabim igrama na pripremama u Austriji, Dambrauskas je pokazao da ima ekipu kojoj vjeruje. Hoće li u posljednjem tjednu priprema napraviti neke korekcije teško je predvidjeti, no razvidno je da je formirao skupinu igrača na koje najozbiljnije računa. Pritom će morati potražiti još jednog ozbiljnog stopera za jaču konkurenciju, a ne bi bio naodmet ni jedan veznjak, koji bi mogao biti alternacija Krovinoviću.

Predsjednik zna

Ali, zasad Dambrauskas prema Maksimiru vodi ekipu na koju se oslanjao i prošle sezone. Naznaku startne ekipe ponudio je i predsjednik Jakobušić na zatvorenoj press-konferenciji u Bad Waltersdorfu kad je kazao:

- U odnosu na zadnju utakmicu igrat će Livaja, ali i Kalinić.

Za razliku od te zadnje utakmice, u kadru danas nema tek Ferra od igrača koji su krenuli u Maksimiru u posljednjem kolu prošle sezone. Umjesto Portugalca se traži taj drugi stoper, a Borevković zasad drži “pole position” u toj utrci.

VJEROJATNI SASTAV ZA SUPERKUP (4-1-3-2)

L. Kalinić - Mikanović, Borevković, Elez, Melnjak - Fossati - Grgić, Krovinović, Sahiti - Livaja, N. Kalinić.

TRI ZADNJA GOSTOVANJA HAJDUKA KOD DINAMA

25/04/21.

Dinamo - Hajduk 2:0

05/12/21.

Dinamo - Hajduk 0:2

21/05/22.

Dinamo - Hajduk Split 3:1

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. travanj 2024 02:19