Valdas Dambrauskas

 JOSKO PONOS/CROPIX Cropix
OŠTAR NASTUP

Trener Hajduka prvi put razočaran: ‘Ovako se gube dragocjeni bodovi, ovo nam se ne smije ponoviti!‘

‘Kada Livaja izađe na vratar,a to je 99 % zgoditak‘, komplimentirao je nakon utakmice trener Veleža.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. siječanj 2022. 17:01

Hajduk je odigrao drugu pripremnu utakmicu. Nakon 2:1 protiv Širokog Brijega na Poljudu, ovaj put je na domaćem terenu remizirao 1:1 protiv Veleža, trenutačno osme momčadi bosansko-hercegovačke Premijer lige.

Hajduk je poveo u 59. minuti kada je strijelac bio Marko Livaja. Nakon toga su Splićani propuštali prilike, a u 89. je konačnih 1:1 postavio Pršeš.

image
JOSKO PONOS/CROPIX Cropix

Valdas Dambrauskas, trener Hajduka:

- Bila je teška, malo zbrkana, uneređena utakmica. U prvom dijelu smo bili dobri u tranzciji, mogli smo lako doći u vodstvo u prvih 10-ak minuta. Međutim, realizacija nije bila na željenoj nivou. Naši napadači Biuk, Mlakar, Ljubičić imali su velike šanse, ali nisu ih iskoristili. Nismo imali dobar ritam dodavanja, bilo je pogrešaka, ali za nas je ovo dobra utakmica, jer Velež se predstavio u potpuno drukčijem izdanju od Širokog koji se branio duboko u bloku, dok je Velež pokušavao pritiskati. Možemo dosta uzeti iz ove utakmice, premda smo razočarali rezultatom. U prvenstvu se ovakve utakmice ne smiju ponoviti, jer se tako gube dragocjeni bodovi. U završnici jednostavno moramo biti hladniji, trebamo zabijati iz pravih prigoda. Puno smo više prilika stvorili protiv Veleža, nego protiv Širokog, ali tako se događa na kraju. Zabije protivnik, kazni te. Pružio sam prigodu svim igračima koji su bili u zapisniku. Simić je imao malih problema pa sam ga izostavio, Kalinića su mučila leđa i nismo htjeli riskirati. Dolček nije trenirao nekoliko dana, ali priključit će se momčadi već danas, u nedjelju.

image
JOSKO PONOS/CROPIX Cropix

Feđa Dudić, trener Veleža:

- Došli smo u Split u devetom danu naših priprema, htjeli smo odigrati načinom koji inače prakticiramo. Sa posjedom, sa izlaskom u igru bez nabijanja, sa visokim presingom. Igrali smo sa kvalitetnim protivnikom, pa smo griješili u dodavanjima. Zato smo imali problema u tranziciji, iako nismo previše toga ponudili Hajduku. Međutim, kada Livaja izađe na vratar,a to je 99 % zgoditak. Drago mi je da smo nakon više od 30 godina opet odigrali sa Hajdukom. Pratim HNL i želim Hajduku da se do zadnjeg kola bori za naslov prvaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 20:20