VLADO KOS Cropix
PALA I NOVA POSUDBA

Bjelica objasnio zašto nije kupio niti jednog jedinog igrača, a sprema se veliko predstavljanje u Osijeku!

Možda je netko mislio da će se raširiti vrata blagajne i izvaditi silni novci za nova pojačanja, ali - ne
Piše: Darko RužićObjavljeno: 05. srpanj 2022. 17:01

Malo kada je u osječkom Gradskom vrtu prijelazni rok protjecao tako mirno kao ovog ljeta. Bijelo-plavu svlačionicu su napustili samo oni koje je Bjelica u svojim planovima ostavio po strani, pa im i sam preporučio pronalazak neke druge sredine za nastavak karijere. Dolazaka, pak, u Osijek nije bilo. Možda je netko mislio kako će se raširiti vrata klupske blagajne i iz nje izvaditi silni novci za angažman novih pojačanja, ali - ne. Bjelica je rekao i ostao dosljedan tom stavu da mu u ovom trenutku nitko nije nužno potreban.

Nije upotrijebio onu Otta Barića da želi još dva igrača...

- Svi koje imamo u klubu s važećim ugovorima dostatno su kvalitetni i uvjeren sam da će iskazati napredak u igri. Bilo je problema prošle sezone jer Caktaš i Lovrić su nam se kasnije priključili, a oni su potencijal koji će u predstojećoj natjecateljskoj godini dati svoj maksimalan doprinos našim planovima i rezultatima - zaključio je Bjelica.

Treba mu vjerovati, a da se radi o dvojici doista vrsnih igrača koji donose prevagu neprijeporna je istina. Uz činjenicu da Bijelo-plave nije napustio niti jedan njihov stožerni igrač iz prošle sezone, to su znaci i vjesnici nove Osijekove uspješne sezone pred koju se nitko u njemu ne razmeće velikim obećanjima. Ipak, svatko ostavlja dojam spremnosti da se opet uključi u borbu za jedan od dva domaća trofeja i ono što i sam Nenad Bjelica označava kao prioritet, a to je osvajanje plasmana koji će Osijek i dalje držati na nogometnoj karti Europe.



U petak javno predstavljanje igrača i novih dresova

Gradsko središte Tvrđa tradicionalno je okupljalište najvjernijih navijača prvoligaša s Drave. Nije stoga ni malo slučajno što su klubu odlučili baš u Tvrđi ovog petka od poslijepodnevnih do večernjih sati predstaviti igrače koji će braniti Bijelo-plave boje u novom prvenstvu, kao i predstaviti novodizajnirane dresove.

Središte zbivanja bit će Trg Vatroslava Lisinskog, uz bogat glazbeni i zabavni program koji će početi u 17 sati, dok će kulminacija biti trenutak kada će u 21 sat na pozornicu stupiti igrači koje trener Nenad Bjelica ima u svom rosteru za novu natjecateljsku sezonu. U vrijeme trajanja eventa zainteresirani će imati mogućnost kupnje članskih iskaznica, polugodišnjih ulaznica i raznih artikala s obilježjima kluba.



Vinko Petković posuđen Istri

Vinko Petković, krilni napadač Osijeka, dogovorom dva kluba ustupljen je Istri 1961 za cijelu natjecateljsku sezonu 2022./23. Dogovoreno je i pravo prvokupa ukoliko to Istra 1961 i igrač budu željeli. Petković ima 26 godina, a u elitnom razredu hrvatskog nogometa dosad je nastupao za Varaždin, Hrvatski dragovoljac i Osijek (odigrao 55 utakmica, zabio šest golova i upisao pet asistencija).

Za Osijek je od dolaska prošle sezone upisao samo jedan nastup, četiri ligaške minute, no zabio je i dva gola na ljetnim pripremama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 15:58