Kristijan Lovrić

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
KRISTIJAN LOVRIĆ ZA SN

‘Mi u Osijeku šutimo, radimo i svima ćemo poremetiti račune! Igrama se želim nametnuti i izborniku Daliću‘

Ofenzivac Osijeka prolazi prve pripreme s Bijelo-plavima i nada se uspješnoj sezoni u osječkom dresu
Piše: Gradimir DjukarićObjavljeno: 07. srpanj 2022. 13:36

Onaj najteži dio priprema je iza nogometaša Osijeka, do početka sezone radit će se samo na detaljima. Nakon 12 dana “drila” u Međimurju, Nenad Bjelica svojim je igračima dao produženi vikend za zasluženi odmor, napokon su malo “uhvatili zraka” prije nego što su se u utorak poslijepodne ponovno okupili na pomoćnom terenu Gradskog vrta.

- Da je bilo lako, nije - bez okolišanja priznaje Kristijan Lovrić.

Mora biti teško

Ovo mu je prvi puta da je prošao pripreme s Bjeličinim stožerom. Intenzivnije je, priznaje, u odnosu na pripreme koje je prolazio u prethodnim klubovima.

- Svake nove pripreme donose nešto novo, tako i meni. Meni su ovo prve pripreme s Osijekom tako da je bilo teško, ali i mora biti teško da bismo se navikli na ono što nas čeka. Naravno da ima razlike u odnosu na one kakve sam do sada imao, puno je intenzivnijih i zahtjevnijih stvari, veći su napori, ali sve se to dobro podnosi - kaže.

image




VLADO KOS Cropix

Lovrić je u Osijek došao u posljednjim satima zimskog prijelaznog roka. U hodu je hvatao zahtjeve u novoj momčadi, u drugom dijelu sezone odigrao je 12 utakmica u prvenstvu i nacionalnom Kupu, zabio dva gola i za još dva asistirao suigračima. Je li adaptacija na novu sredinu prošla onako kako je planirao, je li zadovoljan prvom polusezonom među Bijelo-plavima?

- Čak bih rekao da i nisam. Ja sam očekivao kako ću se puno brže prilagoditi, da ću puno brže usvojiti trenerove zamisli, međutim, nije to tako bilo jednostavno. Očekivao sam da će sve ići puno bržim korakom, ali kako vrijeme odmiče sve mi je lakše, sve bolje se osjećam. Igrao sam u puno klubova, ali stvarno se nisam nigdje tako dobro osjećao u Osijeku - kaže Lovrić.

Vidjelo se proljetos po njemu kako gori od želje, “grebe” za golovima, dojam sa strane bio je kao da sam sebi nameće najveći pritisak...

- Ja uvijek sam sebi stvaram najveći presing jer uvijek želim više i onda ako ne napravim ono što se od mene očekuje, odnosno, što ja sam od sebe očekujem, onda to nije to. Osjetio sam da ono što sam za Osijek odigrao u polusezoni nije bilo to, nije bilo na razini na kojoj mogu odigrati. I zbog svih ljudi koji su me dočekali kada sam dolazio, svega toga što su mi pružili, zaslužuju da budem puno bolji.

Nije nezanemarivo ni da je u Osijek došao s nezgodnom ozljedom koju je tek trebao zaliječiti prije nego što je uopće stigao debitirati, da je ovog proljeća imao nekoliko sitnijih ozljeda... Ali, on ne želi tražiti alibi.

- Definitivno sam sebi stvarao najveći pritisak, želio sam više, bolje, zabiti više golova, imati više asistencija... Jednostavno, došao sam u ekipu koja se bori vrh, za bitne stvari i samim time su i moji apetiti porasli - odgovara.

Nema sumnje tko će iduće sezone biti zadužen za prekide u Osijeku. A Lovrić se intenzivno priprema za tu ulogu. Nakon jednog treninga nije sjeo u autobus koji je njegove suigrače odvezao u hotel, nego je ostao na terenu s mladim vratarom Kolićem vježbati slobodne udarce i jedanaesterce, koji su prošle sezone skupo koštali Bijelo-plave. U prijateljskoj utakmici protiv Universitatee Cluj upravo je Lovrić pucao kazneni udarac, prvi nakon dugo vremena kojeg je Osijek iskoristio.

- Ostajem nakon treninga najviše pucati slobodne udarce, a tko će pucati jedanaesterce odredit će trener. Ja sam, naravno, tu na raspolaganju - kaže Lovrić.

Izašle sve frustracije

Osijek je prošle sezone do pred samu završnicu bio u igri za oba trofeja, a na pitanje može li u idućoj biti bolji, Lovrić iskusno “spušta loptu”.

- U najavama ću ostati suzdržan. Želim samo da pokažemo na terenu što možemo. Mi šutimo i radimo i pokušavamo svima poremetiti račune, a vjerujte mi i da hoćemo - kaže nogometaš Bijelo-plavih.

Za uvodna dva prvenstvena kola, protiv Gorice u Gradskom vrtu i Lokomotive u Kranjčevićevoj, Nenad Bjelica u kadru neće imati Lovrića. Razlog je, naravno, isključenje u posljednjoj utakmici prošle sezone baš protiv Gorice. Bio mu je to prvi izravan crveni karton u karijeri.

- To mi je možda i najteži dan u karijeri, protiv svog bivšeg kluba da napravim onako ružan start. Jednostavno sam sve svoje frustracije iscijedio na tome i žao mi je zbog toga jer jednostavno nisam bio onakav kakav sam očekivao da ću biti. Možda su sve te frustracije izašle iz mene na tom crvenom kartonu. Ja sam se odmah ispričao poslije utakmice. Nije bilo namjere od mene, ali tako se, na žalost, dogodilo i sada propuštam dvije utakmice protiv svoja dva bivša kluba protiv kojih jako volim igrati - veli.

Nametnuti se Daliću

Svjetsko prvenstvo je pred vratima. Naravno, svi koji su se našli u krugu ili na širem popisu izbornika Dalića u bliskoj prošlosti imaju motiv više. Pa tako i Kristijan Lovrić...

- Neću lagati, naravno da se želim nametnuti kao i svatko drugi izborniku Daliću. Ali, to želim napraviti svojim igrama, želim na terenu biti najbolji i pokazati najbolje što mogu - poručio je nogometaš Osijeka.

Dugo su navijači Osijeka čekali Lovrića, u posljednje dvije-tri godine skoro svaki prijelazni rok bilo je špekulacija o njegovom dolasku u Gradski vrt. Iako je to više bila želja nego realnost. Otuda i spektakularni doček koji mu je priređen nakon što je konačno obznanjeno kako će napokon odjenuti dres Bijelo-plavih, a kakav nitko prije njega nije imao. Status jednog od ljubimaca navijača je privilegij za svakog nogometaša, ali sa sobom nosi i određene obveze.

- Mogu uvijek sjesti u gradu na kavu, ali uvijek je tu i fotografiranje, što meni nije problem. Ja sam za to, to je lijepo, to je ljepši dio ovoga sporta, stvarno je prekrasno biti igrač Osijeka i biti jedan od miljenika navijača. Kada te navijači nekog kluba tako prihvate, znači da se ovo isplati - kaže Lovrić.

Kristijan Lovrić

Datum rođenja:

1. prosinca 1995.

Mjesto rođenja:

Ogulin

Pozicija:

Krilni napadač

Raniji klubovi:

Bela Krajina, Kustošija, Lokomotiva, Lučko, Gorica

Aktualni klub:

Osijek

Ugovor:

do ljeta 2026.

Vrijednost na TM:

4 milijuna eura

Reprezentacija:

Hrvatska 1/0

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 22:44