MARKO MRKONJIC Cropix
NASTAVAK PRIČE

Održan krizni sastanak u Osijeku! Bjelica ostaje trener: ‘Prekid suradnje niti u jednom trenutku nije bio tema‘

Sastanak prvog klupskog čelnika i šefa struke nije donio nikakve smjene, nastavljaju skupa
Piše: JL.Objavljeno: 15. kolovoz 2022. 20:07

Je.o vas ugovor, da vas je.o ugovor - rekao je Nenad Bjelica napuštajući press dvoranu Gradskog vrta nakon utakmice s Varaždinom. Nisu novinari jasno čuli nastavak monologa, pa ćemo se zadržati samo na ovome, ali mikrofoni kamera su navodno uhvatili još poneku ružnu riječ Osijekova šefa struke. Tonske zapise nismo preslušavali, dovoljno smo čuli. Kako je bio okrenut leđima, jednom nogom već u hodniku, tako je ostalo i nejasno kome su te riječi upućene, čime isprovocirane... Novinarskim pitanjem ili povicima s istočne, navijačke tribine, koja je po završetku utakmice još jednom zazivala njegov odlazak, a glasno i jasno su se čuli i povici protiv trenera i nakon što se stadion u najvećoj mjeri već bio ispraznio.

A Bjelica ostaje na klupi Osijeka i pokušat će izvući momčad iz krize u kojoj se posljednjih tjedana nalazi. Kako je iz nekoliko izvora i bilo najavljeno, predsjednik kluba iz Gradskog vrta Ferenc Sakalj i Nenad Bjelica našli su se u ponedjeljak, a zaključak sastanka je kako Osijek i trener nastavljaju zajedno. Ta je tema očito skinuta s dnevnog reda do daljnjeg!

image
MARKO MRKONJIC Cropix

Ipak, nakon uzastopnih poraza od Lokomotive, Kizilžara i Istre, te mršavih domaćih remija sa Slavenom Belupom i Varaždinom, teško se uhvatiti za nešto, za bilo što, što bi dalo razlog za optimizam u Gradskom vrtu. Pogotovo što Osijeku u iduća dva prvenstvena kola slijede derbiji protiv Dinama i Hajduka.

Krizi mora doći kraj

Osijek je nastavio gubiti bodove od protivnika protiv kojih se to ne očekuje, protiv kojih je “na papiru” bio izraženi favorit. Petu utakmicu u nizu Bijelo-plavi ne znaju za pobjedu, bez trijumfa su i treću uzastopnu utakmicu u Gradskom vrtu. A mogli su čak i izgubiti da u sudačkoj nadoknadi Ivica Ivušić nije skinuo zicer nad zicerima Pešiću. Doduše, ni sreća nije bila naklonjena Bijelo-plavima, koji su u dva navrata zatresli okvir protivničkih vrata (Caktaš i Beljo). U pet do sada odigranih kola Osijek je osvojio identičan broj bodova.

Drugim riječima, Bijelo-plavi danas imaju čak osam bodova manje u usporedbi s istim razdobljem prošle sezone!? Nadalje, sedam godina, još od sezone 2015./16. kada je završio na osmom mjestu prvenstvene ljestvice (s 51 bodom zaostatka za prvakom Dinamom), Osijek nije imao slabiji bodovni ulazak u sezonu poslije pet odigranih kola. Eto, koliko je teška situacija u kojoj se slavonski prvoligaš trenutno nalazi - Nakon 450 prvenstvenih minuta tek bod od začelja.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

Propustili su Bijelo-plavi priliku da uhvate dah, i uz koliko-toliko bolju atmosferu dočekaju derbije koji im slijede. U prvom dijelu utakmice Varaždin je bio Osijeku ono što se očekivalo da će Osijek biti Varaždinu. Nametnuli su se gosti i na poluvremenu imali bitno veći, iako jalov, posjed, više šuteva, udaraca ih kuta... Osijek je u nastavku odnos snaga na terenu vratio u ravnotežu. Dva puta imao je vodstvo i nije ga uspio zadržati. Na kraju utakmice stadion je pljeskom ispratio Varaždince s terena, a i to nešto govori.

BJELICA OSTAJE

Prvi čovjek kluba iz Gradskog vrta Ferenc Sakalj oglasio se priopćenjem u kojem je pružio potporu Nenadu Bjelici.

"Nastavno na posljednje rezultate, ispadanje iz Europe i četiri prvenstvene utakmice bez pobjede, kao predsjednik kluba osjećam dužnost i odgovornost obratiti se navijačima Osijeka i nogometnoj javnosti. Rezultati koje smo ostvarili na početku sezone daleko su ispod razine koju smo svi očekivali, naše ambicije i želje bile su puno više od ostvarenog u protekla tri tjedna, a pogotovo u odnosu na igrački kadar koji imamo na raspolaganju. Ipak, u šest godina koliko smo u Osijeku, počevši od stabilizacije kluba i njegova spašavanja kada se situacija činila bezizlaznom, donosili smo odluke koje su bile usmjerene isključivo boljitku kluba. U mnogim ranijim situacijama nismo reagirali ishitreno, a brojni procesi i projekti koje smo pokrenuli temelje se na povjerenju, stabilnosti i kontinuitetu struke u svim segmentima", navedeno je u priopćenju kojeg je potpisao Sakalj.

Odlazak Bjelice, naglasio je, nikad nije bila tema razgovora.

"Kao predsjednik Uprave NK Osijek u rujnu 2020. godine s Nenadom Bjelicom sam dogovorio trogodišnji ugovor kojem je primarni cilj bio, govoreći isključivo o sportskom segmentu, podići klub na jednu višu razinu i mislim da smo velikim dijelom taj naum i ostvarili. Nadali smo se da ćemo u tom periodu ostvariti iskorak i na rezultatskom planu kroz osvajanje trofeja ili europsku jesen, a djelomično smo ga ostvarili kroz rekordne rezultate u prvenstvu i konkurentnost u utrci za naslov prvaka što nas mora činiti zadovoljnim. Sama činjenica da smo od povremenih bljeskova postali aktivni pretendent na oba domaća trofeja najbolje potvrđuje kontinuitet rasta. Osobno čvrsto vjerujem da ćemo se izvući iz rezultatske krize u kojoj smo se našli i da ćemo se uskoro vratiti na razinu na kojoj smo bili posljednje dvije sezone. Nastavno na navedeno, Nenad Bjelica kao ključna osoba sportskog segmenta ima maksimalnu podršku Uprave NK Osijek da nastavi voditi ovaj projekt putem kojeg smo zacrtali i na kojem ćemo, čvrsto u to vjerujem, imati još mnoge uspješne trenutke. Na kraju želim naglasiti da prekid suradnje niti u jednom trenutku nije bio tema naših razgovora", zaključio je.

Linker
19. travanj 2024 02:52