NK Osijek
BOMBA U NOGAMA

Osijek i Nenad Bjelica imaju novog čovjeka za ‘posebne zadatke‘! ‘Hvala Bočkaju što je otišao‘

‘Imamo širinu kadra, a što je i potrebno za ozbiljne ciljeve. Borit ćemo se za vrh, tu smo‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 18. siječanj 2022. 22:57

Trijumf Osijeka (3:0) u subotnjoj istarskoj provjeri protiv ljubljanske Olimpije obilježio je eurogol Karla Bartoleca. Namjestio je loptu na 25 metara i “skinuo paučinu”, pucao je snažno i neobranjivo pogodio između grede i vratnice, a što su njegovi suigrači s klupe ispratili uz ovacije. Spoznaja da Bartolec u nogama ima takav jak i precizan šut mnoge je vjerojatno iznenadio. Njemu, međutim, takvi golovi nisu strani.

- Zabijao sam u Kopenhagenu već golove s takve udaljenosti, a sada je došla prilika u Osijeku. Hvala Bočkaju što je otišao ha,ha, ha... Odmah mi je i čestitao na golu - uz osmijeh otkriva Bartolec.

Nešto je osjetio

Prema statistici, 26-godišnji desni bočni Osijeka zabio je tijekom karijere devet golova u službenim nastupima, sedam u dresu Nordsjaellanda i još dva za Kopenhagen, a njegovi slobodnjaci mogli bi biti novo oružje Bijelo-plavih u nastavku sezone. Golovi izravno iz slobodnih udaraca silno su, inače, nedostajali Osijeku. Posljednji takav u Prvoj HNL bio je djelo Damjana Bohara još u listopadu 2020. godine, a ove sezone izravno iz prekida zabio je tek Petar Bočkaj u kup-utakmici protiv Bednje. Pogodak Olimpiji Bartoleca je preporučio kao novog izvođača prekida, a hoće li zbog tog eurogola hijerarhijski napredovati u tom segmentu igre Osijeka odlučit će stručni stožer.

- Nino Bule je zadužen za taj dio igre. Osjetio je očito nešto na zagrijavanju prije utakmice, rekao mi da pucam ako se ukaže prilika i pokazalo se kako je bio u pravu - zadovoljan je Osijekov nogometaš.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

Pred početak zimskih priprema Nenad Bjelica istaknuo je kako će velika pojačanja u nastavku sezone biti Bartolec i Fiolić, koje prošlo ljeto nije imao u trenažnom procesu i od kojih tek slijedi ono najbolje. Bartolec je, baš kao i Fiolić, u Gradski vrt stigao kada je sezona već naveliko trajala, ali i prekasno da pomogne suigračima u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

- Prošao sam pripreme s Kopenhagenom, ali došao sam sredinom kolovoza kada je momčad već bila u ritmu. Uhvatio sam nekako formu, ali onda mi se dogodila ozljeda protiv Hajduka, pa koronavirus. Taman sam bio krenuo, pa stao. Ovo su mi sada prve pripreme s Osijekom i samo da je zdravlja, do kraja sezone ostalo je još 16 prvenstvenih utakmica plus Hrvatski nogometni kup i nadam se najboljem - veli Bartolec, koji se ljetos vratio u Prvu HNL nakon pet godina.

Sve je otvoreno

Nogometno ime u međuvremenu je stvorio u Danskoj, dospio i na popis hrvatsko izbornika Zlatka Dalića (a odigrao je do sada pet utakmica za reprezentaciju). Prošlog ljeta odlučio je kako je vrijeme za novi izazov, a u Osijeku su tu priliku dočekali raširenih ruku. “Kada nam se ukazala mogućnost njegovog dovođenja više nismo ni gledali druge opcije. Takvu priliku jednostavno nismo željeli propustiti”, kazao je Nenad Bjelica predstavljajući Bartoleca u dresu Osijeka, s kojim je potpisao trogodišnji ugovor. Odigrao je do sada 12 prvenstvenih utakmica za Bijelo-plave, u njih 11 je bio starter, a ofenzivnu statistiku ukrasio je zasad s dvije asistencije.

Odmah po dolasku u Osijek poručio je kako je došao osvajati trofeje, a sezona se zasad odvija upravo onako kako je i poželio. Bijelo-plavi su nakon polusezone “živi” u utrci za oba trofeja, dijele vrh prvenstvene ljestvice i u polufinalu su natjecanja za Rabuzinov trofej.

- Imamo odličnu ekipu, širinu kadra, a što je i potrebno za ozbiljne ciljeve. Borit ćemo se za vrh, tu smo. Samo trebamo slijediti trenera Bjelicu, vjerovati u momčad i kada možda krene loše jer mislim kako će tada sezona otići u pravom smjeru. Borba za trofeje nikako nam nije opterećenje, nego motiv. U nastavak sezone ulazimo na diobi prvog mjesta na ljestvici, imamo još 16 utakmica u prvenstvu, a u Kupu nam je ostala jedna utakmica do finala. Sve je otvoreno - zaključio je Bartolec.

Inače, novost s treninga Osijeka jest da je Ante Erceg opet počeo raditi s loptom. Velika je to vijest za igrača iza kojeg su mjeseci oporavka nakon što je prošao dvije operacije kojima mu je u potpunosti rekonstruirano desno koljeno.

Teški trenuci

Erceg je stradao potkraj jednog treninga početkom svibnja prošle godine, nakon čega je prošao najgore trenutke karijere. U krug momčadi vratio se tek na zimskim pripremama u Poreču, no donedavno je isključivo radio po posebnom programu, odvojen od suigrača. Intenzitet treninga polako mu se podiže, uključuje ga se i u treninge završnice, a bude li oporavak išao po planu, za mjesto u momčadi bi mogao konkurirati koncem mjeseca ožujka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 19:04