VLADO KOS/CROPIX
PROMETNO U OSIJEKU

Ostala je samo formalnost do transfer bombe u Gradskom vrtu! Jedno napadačko pojačanje već je predstavljeno

Dugo vremena u svlačionicu u Gradskom vrtu nije došao nogometaš koji je dočekan s tolikim očekivanjima
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 18. siječanj 2022. 16:18

Došao je kraj napetom iščekivanju navijača Osijeka. Više ne postoji nikakva sumnja - Mijo Caktaš postat će novi nogometašem Osijeka! Preostalo je odraditi samo još jednu formalnost prije službene potvrde transfer bombe u Gradskom vrtu. Nogometaš koji je već dugo vremena tiha patnja Nenada Bjelice u srijedu će obaviti liječnički pregled, posljednji preduvjet za potpis ugovora, nakon čega će se obvezati na vjernost bijelo-plavima. Informacije su neslužbene, u klubu i dalje nema službene potvrde postignutog dogovora, pa je zasad još uvijek nepoznato na koliko dugo će ugovor biti potpisan.

S obzirom da će se liječnički pregled obaviti u Puli, novim suigračima Mijo Caktaš vrlo izvjesno će se priključiti već na pripremama u Poreču. Prvi trening u novoj opremi mogao bi najkasnije odraditi u petak s obzirom da Osijeku u četvrtak slijedi prijateljska provjera protiv mađarskog drugoligaša Haladasa, a na dane utakmica Nenad Bjelica ne opterećuje svoje igrače dodatnim treninzima.

image

Mijo Caktaš

DUJE KLARIC/CROPIX

Dugo vremena u svlačionicu u Gradskom vrtu nije došao nogometaš koji je dočekan s tolikim očekivanjima. Što će Mijo Caktaš donijeti Osijeku jasno je i na prvu loptu - novu razinu u ofenzivnom dijelu momčadi koja jesenas nije blistala, golove (a prosjek u HNL-u po polusezoni bio mu je desetak pogodaka), a nije nezanemarivo ni što će Ramon Mierez dobiti partnera koji će ga rasteretiti i olakšati mu s obzirom da sav fokus protivničkih obrana više neće biti usmjeren isključivio na njega...

Čekao je Bjelica ljetos Miju Caktaša, čuvao mu dres s brojem deset kojeg je i sam nekoć nosio, no nogometaš je odabrao bogatu ponudu Damaca. Ljeto 2021. očito još nije bilo pravo vrijeme da se transfer u Gradski vrt dogodi, ali zato je pola godine kasnije došao idealan trenutak. Po povratku iz Saudijske Arabije u kojoj je proveo posljednjih šest mjeseci karijere Caktaš je na stolu imao nekoliko ponuda s egzotičnih, ali financijski moćnih, nogometnih destinacija poput Kine ili Bliskog istoka, ali iz Gradskog vrta u kojem nikad nisu krili koliko ga žele u bijelo-plavom dresu. Možda je upravo taj detalj bio na koncu i presudan u nogometaševoj odluci pri odabiru nove sredine. Preostaje još i vidjeti koji će broj Caktaš zadužiti s obzirom da su i 6,10,18 i 20 koje je nosio u karijeri zauzeti.

U međuvremenu, situacija oko portugalskog braniča Ferra kojeg u Gradskom vrtu žele idućih sezonu i pol imati na posudbi mogla bi uskoro postati jasnijom. Bjelica će traži konačni stav igrača na Osijekovu ponudu, jer s Benficom je već sve dogovoreno, u idućih dan-dva kako bi u slučaju negativnog odgovora ne bi gubio vrijeme već bi se odmah mogao okrenuti drugim rješenjima na nogometnom tržištu. Doduše, u korist Osijeka idu posljednje vijesti iz Portugala. Tamošnji mediji, naime, tvrde kako je Ferro odbio ponudu Khimkija koji ga je, za razliku od Osijeka, želio posudbu do kraja sezone uz mogućnost da se ona eventualno produlji na još godinu dana. Financijski, između Osijekove i ponude iz Podmoskovlja nije bilo razlike, no bitna je razlika između natjecateljskog naboja koje mu se nude u te dvije sredine, a što bi u konačnici moglo biti i presudno. Jer dok će se Osijek u nastavku sezone boriti za trofeje, Khimki je zakucan za dno ruske Premier lige s malim šansama da na proljeće uspije zadržati prvoligaški status. U 18 prvenstvenih utakmica ove sezone tek su u njih dvije zabilježili pobjedu.

Novim nogometašem Osijeka postao je i službeno Vinko Petković. S krilnim napadačem, kako je i najavljivano, potpisan je ugovor na tri i pol sezone, odnosno do ljeta 2025.

- Ovo je najveći iskorak u mojoj karijeri! Hvala NK Osijeku i treneru Bjelici koji je prepoznao moj rad i trud, vjerujem i potencijal da mogu pomoći momčadi. Ne dolazim kao "kapitalac", ali se nadam da ću to uz nove suigrače postati. Veselim se svakom idućem treningu i i da ćemo na kraju sezone s navijačima slaviti osvajanje trofeja. Iznimno sam sretan što ću se moći boriti za sam vrh ljestvice. "Gladan" sam i željan uspjeha i nadam se da će sve ići u dobrom smjeru - poručio je Petković.

Nenad Bjelica otkrio je, pak, kako je Petković dulje vrijeme bio praćen od struke iz Gradskog vrta.

- Riječ je o univerzalnom igraču koji će nam dobro doći, posebice jer još malo dobivamo na brzini koja nam, možda, ponekad nedostaje na na krilnim pozicijama. Sigurno ćemo ga znati na pravi način iskoristiti - rekao je trener Osijeka.

Stigle ponude za posudbu Bralića i Gržana

U međuvremenu postoji mogućnost da netko od igrača koji su trenutno na pripremama uskoro napusti svlačionicu, isprva privremeno. U Gradski vrt su, naime, stigle ponude za posudbe Slavka Bralića i Šimu Gržana, ali u klubu se zasad nisu odredili o tim opcijama. Konačna odluka vjerojatno će ovisiti o dolascima. Rumunjski mediji, pak, navode kako je za Bralića zainteresiran Sepsi koji se u tamošnjem prvenstvu bori za mjesto u doigravanju za prvaka. Prema tim tvrdnjama, Bralića žele na posudbu do kraja sezone uz mogućnost otkupa po njezinom završetku.

Bijelo-plavi trenirali uz navijačke pjeseme

Nogometaši Osijeka u utorak su imali samo jedan trening. Ali ako je netko pomislio kako će zbog rijetkog slobodnog poslijepodneva imati nešto lakši dan, onda se taj žestoko prevario. Kako je Nenad Bjelica i najavio, dodatno se podigao intezitet treninga u odnosu na prvi tjedan zimskih priprema u Poreču. Nogometaši su bili raspoređeni u tri skupine koje su naizmjence odrađivale različite vježbe, a trener bijelo-plavih našao im je dodatnu motivaciju. Na njegovo traženje na tribine je postavljen snažni zvučnik s kojega su za vrijeme treninga odjekivale Osijekove navijačke pjesme. Redale su se dobro znane "Grad na Dravi", "Nikad nisi sam", "Ti si nama sve"..., a koje nogometaši mogu čuti za vrijeme zagrijavanja u Gradskom vrtu. Bjelica je očito želio od svojih igrača dobiti naboj kao pred utakmicu. Novi trening donio je i nove dobre vijesti. Ante Erceg radi pod sve većim opterećenjem, a na treningu je napokon bio i Vedran Jugović koji, doduše, još uvijek trenira po posebnom programu zbog problema s petom. Boravak bijelo-plavih u Istri primiče se kraju, u iduća četiri dana odigrat će još dvije provjere, protiv mađarskog drugoligaša Haladasa i slovenskog prvoligaša Tabora te u subotu krenuti put Osijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 03:00