Mario Brkljača i Hrvoje Vejić

 ANTE CIZMIC Cropix
SAVJET PRIJATELJU LEKI

Bivši kapetan Hajduka: ‘Njega bih stavio na centralnog stopera, a 5 minuta Kaliniću je stvarno premalo...‘

‘Možda bi mogao razmišljati Leko o maloj modifikaciji na 3-4-1-2, gdje bi se Mikanović vratio na desni bok‘.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. veljača 2023. 12:47

Hrvoje Vejić nekadašnji je igrač Hajduka, kojemu smo za ovu prigodu iz arhive izvadili opisnu karakteristiku “stasiti Pločanin”. S razlogom jer Vejić je nogometno odrastao u istoj generaciji sa svojim susjedom iz Metkovića, Sergejom Jakirovićem, trenerom Rijeke koja danas stiže u Split na jadranski derbi.

- Poznajemo se barem 35 godina - otkrit će nam Vejić.

Ali, to nije sve, budući da je Vejić bio kapetan Ivanu Leki u momčadi Bijelih koja je osvojila zadnji naslov prvaka 2005. godine.

- Sve sam prošao, sve poznajem. Samo pucajte! - spremno je poručio Vejić.

image

Ivan Leko

TOM DUBRAVEC Cropix

Oživljenje ideja

Kakav jadranski derbi vidite u osobnoj projekciji?

- Protiv Istre je Hajduk bio loš, osim prvih 20 minuta, dalje ništa nije funkcioniralo. Međutim, u sportu iskupljenja brzo dolaze, zato u nedjelju stiže prigoda da Leko pokaže kako i njegove ideje polako počinju živjeti s momčadi. Rijeka? Bolja nego što je bila, Sergeja znam od malih nogu, često smo igrali jedan protiv drugog. Dobro radi i želim mu sreću na svim utakmicama osim protiv Hajduka. Očistio je Jakirović svlačionicu od igrača koji mu nisu odgovarali uzevši četiri boda na dva gostovanja za kvalitetno otvaranje proljeća. Moj je predosjećaj da će pokušati prvih 20 minuta sačuvati svoju mrežu u naletu presinga Hajduka. a onda poslije pokušati kroz kontru što smo gledali već i ranije.

Puno je zanimljivije kako vidite Hajduk. Hoće li Leko posegnuti za promjenom sustava?

- Ne vjerujem. Ili da kažem, nisam siguran da će Leko mijenjati sustav. Unutar same formacije može biti promjena, što je i logično nakon izvedbe u Puli.

Mikanović diže igru

Najveći problemi izvedbe u Puli izražene su bile kroz obranu i vezu. Za kakvim bi promjenama posegli?

- Vraća se Awaziem i radije bih s Nigerijcem išao na poziciji središnjeg stopera. Na desnom stoperu zna biti zaigran, s nekim pogreškama, dok bi u sredini obrane svojom brzinom mogao dobro zatvarati. Sahiti? Možda bi mogao razmišljati Leko o maloj modifikaciji na 3-4-1-2, gdje bi se Mikanović vratio na desni bok. Protiv Šibenika je imao kretnje, doduše, bez preciznosti, međutim, Mikanović diže igru, lakoćom osvaja prostor i brzo se vraća. Po meni je bolji izbor na desnom wing backu, dok je Sahiti pravo krilo ili možda polušpic. I još bih rekao da želim na terenu dulje vidjeti Nikolu Kalinića. Pet minuta u Puli je zaista premalo za takvu klasu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 06:58