Trener Hajduka Valdas Dambrauskas je najavio okršaj s Rijekom u Kupu

 DAMIR KRAJAC Cropix
SPEKTAKL NA POLJUDU

Dambrauskas poslao poruku koja će oduševiti Split! ‘Nećemo čekati 10 godina, trofej želimo - odmah!‘

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas je najavio derbi s Rijekom u finalu Hrvatskog nogometnog kupa
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. svibanj 2022. 19:19

Hajduk u finalu Hrvatskog nogometnog kupa u četvrtak od 19 sati na Poljudu dočekuje Rijeku. Bijeli se bore za trofej koji bi im uljepšao sezonu u koju su završili na drugom mjestu u prvenstvu. Utakmicu s Rijekom najavio je trener Hajduka Valdas Dambrauskas.

"Nije važno jesmo li spremni, nego ono što ćemo sutra napraviti. Imamo plan i znamo što moramo napraviti. Finala su čudna. Odlučuju detalji, malo sreće, malo više motivacije ili borbenosti u nekim ključnim trenucima. Imamo 22 igrača na raspolaganju, a u glavi imam i naš početni sastav, ali to se može promijeniti preko noći. Livaja je bio sjajan u prošlom susretu", rekao je Dambrauskas u uvodu pa dodao:

"Znamo kako će igrati rijeka, ali u finalima je sve moguće. Ne vjerujem da će utakmica biti jako atraktivna. Igramo doma i u prednosti smo. Rijeka je odlična ekipa i neobično mi je da smo ih pobijedili dva puta na Rujevici. Vježbali smo i penale, to je uvijek dio našeg treninga i dečki to vole, ali htjeli bismo pobijediti u 90 minuta. Isto želi i Rijeka, pitajte njihovog trenera."

Dambrauskas je potom rekao riječi koje svaki navijač Hajduka želi čuti.

"U Hajduku i Splitu su me prihvatili. Radili smo naporno svaki dan i davali sve od sebe. Želimo trofej što prije. Ne želimo čekati još 10 ili 20 godina! Želimo nešto vratiti našim navijačima", rekao je Dambrauskas pa se osvrnuo i na nerede nakon derbija u subotu:

"Klub je već govorio o tome. Klub i navijači su jedno i kad ozljedite jedne, pate i drugi. Boli nas zbog naših navijača. Moramo biti profesionalci i pripremiti se za susret s Rijekom i pobijediti."

Linker
20. travanj 2024 09:09