Alen Halilović je već u Rijeci

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
SENZACIJA S RUJEVICE

‘Hrvatski Messi‘ na korak do transfera u Rijeku! Igrao je za Dinamo, Barcu, vrijedio 10 milijuna eura...

Preostalo je samo da s Rijekom dogovori još neke ugovorne obveze i, to je to. Evo ga natrag u HNL-u!
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 05. srpanj 2022. 18:43

Alen Halilović (26) od srijede bi trebao postati novi igrač Rijeke!

Nekadašnja velika nada Dinama i hrvatskog nogometa praktički je dogovorila dolazak na Rujevicu, a sad se trebaju još samo finalizirati neki ugovorni detalji. Halilović je u utorak već viđen na Rujevici. Kako god, Halilović će karijeru koja se nije razvijala na način dostojan njegovog izvanserijskog talenta pokušati spasiti na Rujevici...

Vijest o mogućem dolasku Alena Halilovića u Rijeku u eter je bila puštena još prošlog tjedna. S Rujevice su tada poručili da bi "rado doveli Alena, ali da taj transfer nije realan, te da Alen razmatra neke druge opcije." Međutim, čini se da su te opcije očito propale, ili je Halilović shvatio da je povratak u HNL ipak najbolja prilika da spasi karijeru, jer pred njim još uvijek može biti šest, sedam pa i više godina profesionalnog igranja.

image

Halilović je nekoć igrao kontra Rijeke...

SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

Halilović je kao veliki talent sa samo 18 godina (2014.) preselio iz Dinama u Barcelonu u transferu teškom 6,5 milijuna eura. Mnogi su mu tepali da je "mali Messi", a njegova ljevica doista je oduševljavala mnoge ljubitelje nogometa.

Halilović je igrač koji je početkom 2016. na Transfermarktu imao cijenu od 10 milijuna eura. Tada je kao posuđeni igrač Barcelone igrao u La Ligi za Sporting Gijón u kojem je u 36 prvenstvenih utakmica postigao tri pogotka uz pet asistencija. Imao je samo 20 godina i činilo se da mu je samo nebo granica. Doduše, i tada je dio stručnjaka sporio njegovu obaveznu igru, odnosno manjak sudjelovanja u fazi obrane.

Na ljeto 2016. Halilović je napustio Barcelonu te otišao u HSV u transferu teškom 5 milijuna eura. Taj se transfer pokazao kao veliki promašaj. I od tada je Halilovićeva karijera išla nizbrdo, iako ga je 2018. doveo FC Milan. Pokušavao je Halilović nametnuti se u Las Palmasu, Standardu iz Liegea, Heerenveenu, Birminghamu, te Readingu, ali kako je vrijeme prolazilo, tako je gubio i minutažu i značaj. U prošloj sezoni odigrao je u Championshipu 11 utakmica za Reading, zabio je gol, uz dvije asistencije, ali u drugom dijelu sezone potpuno je nestao. Doduše, u trenucima kad je bio jako dobar, zadesila ga je ozljeda zbog koje je pauzirao više od dva mjeseca i više se nije vratio na pravi način.

image

Alen Halilović 2014. godine

SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

Halilović - dakle - treba klub u kojem će prije svega dobiti povjerenje i status. neki su njegov povratak u HNL zazivali i mnogo ranije, ali on je očito bio uvjeren da će proći vani. Prije dvije godine već je bio na putu za povratak u Maksimir, sve je bio dogovorio, ali dogovor je propao dok se vozio iz Milana prema Zagrebu.

Halilović ima 26 godina, zdrav je, motiviran, a u Rijeci bi mogao dobiti nužan prostor. Znamo da ima čudesnu ljevicu, sjajan dribling, da zna zabiti gol, kao i asistirati. Robert Palikuča u njega ima veliko povjerenje i on je najzaslužniji što je Halilović izabrao Rujevicu.

Roberta Murića - još jednog izgubljenog dragulja koji je prerano otišao u nogometni svijet - Rijeka je vratila u život, nema razloga da ne vrati i Alena Halilovića.

Pet komada Triglavu

Nogometaši Rijeke uvjerljivo su svladali slovenskog drugoligaša Triglav iz Kranja. Riječani su poveli iz prve prave akcije, na asistenciju Matije Frigana u 6. minuti precizan je bio Denis Bušnja, koji je u ovom ogledu igrao poziciju lijevog beka. Uslijedilo je nekoliko prilika Slovenaca koji nisu bili najprecizniji, a to je svojim drugim golom u pripremama kaznio Frigan, koji je efektno pogodio vrata na asistenciju Filipa Dujmovića, koji je četiri minute kasnije i sam poentirao s 15-ak metara na asistenciju Adriana Libera. U nastavku susreta za Bijele su poentirali Lepinjica nakon kornera i Vučkić iz slobodnog udarca, a u momčadi se našao i Dorian Čevis, koji je u Rijeku stigao na probu iz druge momčadi njemačkog bundesligaša Augsburga.

RIJEKA - TRIGLAV KRANJ 5:1

KRANJSKA GORA Stadion u Kranjskoj Gori. Bez gledatelja. Sudac: Andrej Žnidaršič (Slovenija).

STRIJELCI: 1:0 - Bušnja (6), 2:0 - Frigan (30), 3:0 - Dujmović (34), 4:0 - Lepinjica (49), 4:1 - Ivetić (53), 5:1 - Vučkić (69).

RIJEKA: Zlomislić - Braut, Lepinjica, Smolčić, Bušnja - Alvarez, Stanić, Karrica - Liber, Dujmović - Frigan (još su igrali: Nwolokor, Bristrić, Mitrović, Krešić, Vučkić, Ampem, Obregon, Hodža, Čevis, Pavlović). Trener: Dragan Tadić.

TRIGLAV: Novakov, Vuković, Brkić, Matevž, Ivetič, Skok Jekovec, Jakupovič, Kopač, Čeh, Čadež, Petrović. Trener: Safet Hadžić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 02:24