Haris Vučkić i Gergo Lovrencsics

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
DEVETA SREĆA?

Upozorenje za Hajduk: Zabrinjavajući podatak za Splićane uoči borbe za naslov sa ljutim rivalom

Ukupno u osam susreta koje su imali u Kupu Hrvatske, jadranski rivali su pet puta odigrali neriješeno
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 24. svibanj 2022. 21:34

Hajduk nikad nije dobio Rijeku u kup-dvoboju koji je igran na splitskom stadionu. Ne samo na Poljudu, nego i na Starom placu. U osam sudara u Kupu, šest puta su bolji bili Riječani, a dvaput hajdukovci. Ali, Bijeli su oba puta prilikom eliminacije Rijeke došli do Kupa.

Prvi put 1987. pobjedom u finalu, a drugi put 1991. kada su Rijeku eliminirali u četvrtfinalu. Zanimljivo je da su hajdukovci tada jedini put pobijedili Riječane u 90 minuta utakmice, 1:0 pogotkom Jarnija na Kantridi, a uzvrat se igrao mjesec i pol kasnije, 21. studenoga 1990. u Dubrovniku, gdje su remijem (1:1) Bijeli osigurali put u polufinale. Uz dva prolaza, Splićani su dvaput izgubili od Rijeke u Kupu Jugoslavije, 1971. na Kantridi 2:3 i sedam godina kasnije 0:1 u četvrtfinalu na Starom placu.

U Kupu Hrvatske četiri su se puta susreli Hajduk i Rijeka, gdje momčad s Kvarnera bilježi maksimalni učinak. Dvaput su prošli preko pravila više pogodaka u gostima s obzirom na to da su dvoboji 1992. i 1994. okončani remijem na oba travnjaka. Slijedila su dva nova kup-ogleda 2005. u finalu, te godinu kasnije u polufinalu. U finalu 2005. su Riječani uzeli obje pobjede, dok je 2006. poljudski ogled okončan remijem, a uzvrat na Kantridi minimalnom pobjedom Rijeke 1:0.

Ukupno u osam susreta koje su imali u Kupu Hrvatske, jadranski rivali su pet puta odigrali neriješeno, dok je Rijeka uzela tri pobjede. Hajduk još čeka prvu pobjedu u Hrvatskom kupu protiv Rijeke.

U četvrtak je na redu deveti pokušaj Hajduka da se domogne pobjede nad Rijekom. Prve pobjede u Kupu kontra Riječana u Splitu, pobjede vrijedne trofeja....

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 05:01