RONALD GORSIC Cropix
GOSTI POTPUNO NEMOĆNI

VIDEO: Dinamo dominantno do lagane pobjede u derbiju protiv Rijeke! Oršić zabio i dva puta asistirao

Dinamo je u potpunosti nadigrao i pobijedio Rijeku s 3:1 u prvoj utakmici 8. kola HNL-a
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. rujan 2022. 21:51

DINAMO - RIJEKA 3:1 (Lauritsen 28‘, Špikić 30‘, Oršić 60‘/Vlasenko 84‘)

Dinamo (4-2-3-1): Livaković - Ristovski, Lauritsen, J. Šutalo (pod 46. Moharrami), Bočkaj - Mišić, Ivanušec (od 60. Ljubičić) - Špikić 7 (od 77. Emreli -), Baturina (od 60. Ademi), Oršić- Petković 6 (od 67. Drmić -).

Trener: Ante Čačić

Rijeka (4-5-1): Labrović - Grgić, Krešić - (od 13. Vlasenko), Galešić, Smolčić - Liber 6(od 75. Vrančić -), Hodža, Ampem, Halilović 5 (od 66. Frigan), Djouahra 5 (od 46. Lunetta) - Djuričin (od 46. Obregon).

Trener. Fausto Budičin.

Sudac: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina); pomoćnici: Radić (Split) i Mihalj (Velika Gorica);četvrti; Titlić (Hrvace), VAR: Zebec (Varaždin); AVAR: Crnčić (Vrbovec); delegat: Kolesarić (Osijek).


Dinamo je bez problema ‘riješio‘ Rijeku. Najavili smo derbi, ipak nije bio. ‘Nevera s Kvarnera‘ je u ovom trenutku jako daleko od Modrih, previše daleko. Bila je to klasična igra mačke i miša. Konačni rezultat čak i nije pravi pokazatelj događaja na travnjaku. Pogodak Vlaseneka u samoj završnici utakmice popravio je malo dojam riječke prezentacije, samo je to bila gorka utjeha.

Golove s utakmice Dinamo - Rijeka možete pogledati OVDJE.

Nekako je taj pogodak bio više zbog opuštanja Modrihm nego zbog neke riječke ideje i vizije igre. Bilo je nažalost pomalo tužno gledati kako jedna momčad koju svrstavamo u ‘veliku četvorku‘ izgleda tako nemoćno u sudaru s Modrima. Da, jasno nam je da je zg-klub kvalitativno miljama daleko ispred Riječana, ali smo ipak očekivali nešto više od Budičinove momčadi. Bez obzira što je Rijeka zadnja, što igra loše. Držali smo da će ih ipak na neki način motivirati gostovanje u Maksimiru, Možda i jest, ali očito si preslabi da bi na bilo koji način mogli barem malo priprijetiti Modrima. Malo nam je žao zbog toga, jer bez prave konkurencije, i Dinamu je teže stalno držati maksimalnu koncentraciju i fokus u domaćem prvenstvu. Uglavnom, Dinamo se nije uopće umorio pred okršaj s Chelseajom u Ligi prvaka, Nama se čini kao da je odradio malo jači trening.

Već od prvih minuta utakmice vidjelo se da će utakmica biti jednosmjerna ulica. U prvom poluvremenu, Riječani su vrlo rijetko prelazili centar, zaista je izgledalo da igraju dvije neravnopravne momčadi. Ne sjećamo se kad je Rijeka bila toliko ispod razine Modrih. Zaista je djelovalo da igra prvi protiv zadnjeg. Već na samom začetku ogleda, Ivanušec se našao u dobroj prilici, pucao je s nekih osamnaest metara, ali je Labrović odlično reagirao i obranio. Dvije minute nakon tog događaja, Petković je glavom s nekij pet metara promašio za nekoliko cemtimetara. Bile su to dvije sjajne prilike koje su najavile totalni dominaciju Modrih.

Nije se događalo ništa posebno do prvog pogotka Modrih, osim ogromnog posjeda lopte Čačićeve vrste. Onda je jedan korner, centaršut Oršića i pogodak Lauritsena doveo Modre u vodstvo. Samo dvije minute kasnije utakmica je bila odlučena. Opet je asistent bio Oršić, Špikić je pogodio i sve je bilo jasno, makar je sve bilo jasno i prije ta dva pogotka...

Bila je to inače šesta asistencija Mislava Oršića ove sezone. A pogodak u drugom poluvremenu bio mu je osmi ove sezone.‘Mo 99‘ opet je daleko najučinkovitiji igrač Dinama. Mogao je Oršić u samom smiraju prve dionice zabiti još jedan pogodak, ali njegov udarac s nekih desetak metara iskosa završio je nekoliko centimetara kraj vratnice.

U drugom polubvremenu Rijeka je ipak izgledala bolje. Društvo s Rujevice je shvatilo da ne može samo braniti svog gol. Probali su dečki Fausta Budičina napraviti nešto prema naprijed, ali sve je to bilo jalovo. Ali barem su se Riječani trudili, imali su neku viziju napadačke igre, Makar u njoj nisu uspijevali do pogortka Vlasenka nakon kornera.

Sve se događalo zapravo pred šesnastercem Riječana, Modri su suvereno konrolirali sve događaje na terenu. Izgledalo je da mogu zabiti kad god im se prohitije. Ipak, nisu previše zabili, osim onog pogotka Oršića nakon asistencije Ivanušeca. No, stekli smo dojam da se i nisu previše trudili da do kraja unište nemoćne goste. Čuvali su se za utorak, za veliki ogled s velikom momčadi iz Londona. Mogao bi to biti spektakularan ogled, imamo se pravo nadati da Čačičeva momčad može napraviti čudo.


PRIJENOS UŽIVO

90+4‘ - Završena je utakmica u Maksimiru. Dinamo je s lakoćom pobijedio s 3:1.

Sve golove s utakmice možete pogledati OVDJE.

90‘ - Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

84‘ GOL! Rijeka je ipak zabila. Vlasenko se najbolje snašao u gužvi nakon ubacivanja iz kornera i ugurao loptu u mrežu iz neposredne blizine.

82‘ - Najteži ispit za Livakovića u utakmici i obrana Dinamovog vratara. Pucao je Frigan, ali Livaković sjajno brani.

81‘ - Pokušaj Rijeke prema vratima Dinama, jedan od rijetkih. Pokušao je Luneta glavom nakon ubacivanja iz kornera, ali neprecizno i Livaković nije imao ptrebe za intervencijom.

image
RONALD GORSIC Cropix

73‘ - Još jedna prilika Dinama preko Oršića koji je pucao, lopta se odbila do Moharramija čiji udarac Labrović brani, ali i daje zabio gol ne bi bio priznat zbog zaleđa.

65‘ - Veliku je priliku sada promašio Petković Sjajno mu je dodao Moharrami na prvoj vratnici, a Petković je iz neposredne blizine pucao pokraj gola.

image
RONALD GORSIC Cropix

60‘ - GOL! Oršić zabija lijepi gol u rašlje za vodstvo Dinama 3:0. Nakon lijepe akcije na lijevoj ga je strani uposlio Ivanušec, a Oršić je u svom stolu zatresao mrežu.

53‘ - Pokušaj Rijeke preko Halilovića, ali Livaković se nije morao previše pomučiti za ovu obranu.

52‘ - Redaju se pokušaji Dinama na vrata Rijeke, svaki napad praktički je dobra prilika. Sada je pucao Mišić s vrha kaznenog prostora, ali neprecizno i lopta odlazi tik pokraj gola.

image
RONALD GORSIC Cropix
image
RONALD GORSIC Cropix

49‘ - Pokušao je sada Petković u skoku, ali njegov udarac glavom odlazi preko gola.

48‘ - Nova prilika za Dinamo, ovoga puta preko Špikića koji puca snažno, prizemno, ali Labrović brani.

image
RONALD GORSIC Cropix

46‘ - Krenula je igra u drugom poluvremenu. I odmah na otvaranju najbolja prilika za Rijeku i intervencija Livakovića. Inače, Rijeka je na staru drugog dijela napravila dvije izmjene, ušli su Obregon i Lunetta, a izašli Djuricin i Djouahra.

image
RONALD GORSIC Cropix
image
RONALD GORSIC Cropix
image
RONALD GORSIC Cropix

45+1‘ - Završeno je prvo poluvrijeme derbija na Maksimiru. Dinamo potpuno dominira i kontrolira utakmicu i na odmor odlazi s vodstvom 2:0.

44‘ - Sjajna akcija Petkovića i Oršića. Odigrao je Dinamov dvojac dupli pas, Oršić je potegnuo ljevicom iskosa s lijeve strane, ali lopta odlazi tik pokraj vratnice. Mogao je lako Dinamo nakon ove akcije imati 3:0.

image
RONALD GORSIC Cropix

39‘ - Jedan od rijetkih pokušaja Rijeke prema Dinamovom golu, ali Livaković nije bio ozbiljnije ugrožen.

37‘ - Novi opasan napad Dinama. Pokušao je sada Ristovski topovskim dalekometnim udarcem, ali bio je neprecizan.

33‘ - Rijeka djeluje potpuno nemoćno u cijeloj utakmici. I dalje čekamo na prvi pokušaj gostiju prema vratima Livakovića.

30‘ - GOL! Dinamo vodi 2:0, zabio je Špikić glavom nakon sjajne asistencije Oršića s lijeve strane.

28‘ - GOL! Zabio je Lauritsen za vodstvo Dinama 1:0! Ubacio je Oršić iz kornera, a Lauritsen je bio najviši u skoku i lijepim udarcem glavom matirao Labrovića.

image
RONALD GORSIC Cropix
image
RONALD GORSIC Cropix

27‘ - Vrlo dobar pokušaj Oršića nakon ubacivanja iz kuta, ali siguran je Labrović.

21‘ - U dosadašnjem dijelu susreta gledamo apsolutnu dominaciju Dinama. Modri imaju 75% vremena loptu u svojem posjedu i redaju se napadi pred vratima Rijeke. Gosti s druge strane nisu zaprijetili niti jednom zagrebačkom sastavu.

image
RONALD GORSIC Cropix

16‘ - Pomutnju je sada u obrani Rijeke solo-prodorom izazvao Baturina, ali gosti su nekako uspjeli riješiti opasnost i obraniti se.

13‘ - Problemi za Rijeku na startu. Iz igre je zbog ozljede izašao Krešić, a ušao Vlasenko.

9‘ - Dosad najveća prilika Dinama na utakmici. Ostao je Petković sam u skoku, neometan između dva stopera Rijeke, ali njegov udarac glavom odlazi pokraj gola.

7‘ - Prvi ozbiljan pokušaj Dinama. Opalio je Ivanušec malo izvan ruba kaznenog prostora, ali Labrović je siguran na vratima.

3‘ - Dinamo je na početku susreta momčad koja ima loptu u svom posjedu, polako plete mrežu oko Rijekine obrane.

1‘ - Počeo je derbi na Maksimiru.

19.05 - Poznate su postave za derbi na Maksimiru. Ante Čačić odlučio je od prve minute dati priliku povratniku Josipu Šutalu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 04:12