GORAN MEHKEK/CROPIX
JASNA PORUKA

‘Na Dinamo idemo s najboljim sastavom, igrat ćemo s istim žarom kao onu utakmicu na Poljudu!‘

U nedjelju bi modri mogli slaviti naslov. Ako dobiju momčad koji trenira veliki hajdukovac...
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 09. svibanj 2022. 15:44

Tko bi prije početka ove sezone mogao predvidjeti da će utakmica predzadnjeg 35. kola na Šubićevcu imati takav značaj!? Pesimisti su razmišljali na način da bi Šibenik u eventualnoj borbi za ostanak morao na Dinamo po pobjedu, ali situacija je 180 minuta prije kraja jednog od najdramatičnijeg HNL-a u povijesti posve drugačija. Narančasti su bezbrižni glede ostanka, a Dinamo je taj kojemu u Krešimirovom gradu trebaju bodovi, a kojima bi kolo prije osigurali obranu naslova. Svi ostali scenariji uz pobjedu Hajduka nad Puljanima donijeli bi nam triler u zadnjem kolu na Maksimiru. A upravo će Splićani i sve pristalice Bijelih biti ti koji će ove nedjelje zdušno navijati za Šibenik...

"Svjesni smo da će naša međusobna utakmica u nedjelju biti pod posebnim povećalom. Svi imaju svoje računice, planove, ali mi ćemo gledati samo sebe", kaže nam na početku Dean Računica.

Najbolja momčad protiv Dinama

Trener Šibenika jednom svojom nedavnom izjavom nakon poraza na Poljudu izazvao je bijes šibenskih navijača, Funcuti mu nakon toga često skandiraju uvredljive stihove, ali Računica kaže da ga zanima samo Šibenik.

"Ne znam kako razmišljaju drugi, ali ja mogu reći da ćemo igrati istim žarom kao i na Poljudu kada smo namučili Hajduka i kada su nas minute dijelile od velikog iznenađenja. Igrat ćemo za sebe, za svoj grad, klub, uostalom, mi želimo na kraju biti čim bolje plasirani. Sedmo mjesto? A zašto ne!? Nikome nećemo davati popust, ako Dinamo bude bolji, mi ćemo čestitati, isto vrijedi i obratno", rezolutan je Računica, koji je najavio da će protiv Dinama igrati najbolja momčad.

"I prije ovog susreta smo se odlučili da će Rogić braniti protiv Dinama, a Đaković protiv Istre i Lokomotive. Uostalom, vidjeli ste kako je Đaković branio u Puli. Zbog kartona neće biti Šimunovića, a svi ostali su u konkurenciji. Nećemo puno rotirati momčad, priliku će dobiti igrači koji su iznijeli glavninu tereta ove sezone", tvrdi trener Šibenčana. Podsjetimo, za šibenskog prvoligaša nastupaju trojica Dinamovih posuđenih nogometaša (Marin, Julardžija, Vidović), ali isto tako ima i dosta igrača koji su igrali ili su ponikli u Hajduku, a Skorup je na posudbi iz Poljuda. No, svi oni su sada u šibenskom dresu, u kojem je većina napredovala, a neki su doslovce ustali iz “nogometnog mrtvila”.

image

Dean Računica bi sa Šibenikom mogao zakomplicirati borbu za naslov

TOM DUBRAVEC/CROPIX

U Puli je Šibenik igrao jako dobro, a generalno gledajući Računica je nakon početnih posrtaja posložio stvari. No, koliko je realno momčad sa Šubićevca u stanju oduprijeti se Dinamu, koji će napraviti sve kako bi baš u Krešimirovom gradu osigurao naslov? Za trijumf bi Šibenik trebao odigrati svoju najbolju utakmicu, a Dinamo podbaciti. No, Šibenčani su i na Poljudu pokazali kako se mogu nositi ravnopravno s Livajom i društvom. A pobjeda na Drosini dodatno ih je ohrabrila...

"Važna je to bila pobjeda zbog mnogo stvari, a kao što sam rekao želimo do kraja osvojiti čim više bodova i pokušati zauzeti sedmo mjesto. Odigrali smo 70 odličnih minuta, defenzivno pogotovo. Istra nam u prvom dijelu nije stvorila neku šansu, ali smo nakon primljenog gola upali u određene probleme. Srećom, izdržali smo i, kažem, jako nam znači ta pobjeda", potvrđuje dobru atmosferu prije dvoboja s Dinamom trener Računica.

Pune tribine

Inače, nedjeljna utakmica na Šubićevcu, osim u rezultatskom smislu za Zagrepčane, nosi i velike organizacijske izazove. Očekuje se veliki dolazak Dinamovih navijača, tribine će po svemu biti pune, što znači da se očekuje preko 3.000 navijača.

"Za istočnu tribinu smo predvidjeli 638 karata za navijače Dinama, što znači cijeli kapacitet te tribine. Kako stoje stvari, neće biti on-line prodaje za istok, a vjerojatno ni za zapadnu tribinu", kazao nam je, pak, Franko Garma, koji je zadužen za marketing u klubu.

Sigurno je da će Šubićevac u nedjelju biti najbolje posjećen nakon dulje vremena i da će šibenski nogometni hram podsjetiti na neka starija vremena. Sada i 3000 navijača predstavlja organizacijski izazov, a pamtimo dane kada je na tribinama Šubićevca bilo i 11.000 gledatelja, kao primjerice 1994. godine na HNL utakmici Šibenika i Hajduka (2:2). Vremena se očito mijenjaju…

Ulaznica za 100 kuna?

U kuloarima se čuje kako bi cijena ulaznice mogla biti čak 100 kuna, ali u klubu nam to nisu mogli niti potvrditi, niti demantirati. Znamo da će biti angažirano duplo veći broj zaštitara od uobičajenog broja, a sasvim sigurno i policija nedjeljnom susretu pridaje posebnu pozornost. Veliki broj BBB u gradu, važnost utakmice i sve ostalo poziva na povećan oprez, no nadajmo se da će sve proteći bez repova. (dt)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 13:43