Adam Molnar

 PRIVATNI ALBUM
LJUBAV NEMA GRANICA

On je najvjerniji navijač našeg prvoligaša: Iz Mađarske dolazi baš na svaku domaću utakmicu!

‘Kad pobijede, onda obično zove dvije runde, a kad izgubi, onda ne razgovara ni s kim tri dana‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. lipanj 2022. 15:49

Često je tijekom prošle sezone trener Slavena Belupa Zoran Zekić glasno razmišljao o slaboj posjeti na koprivničkom Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek - Apaš‘. Broj gledatelja na domaćim utakmicama Farmaceuta bio je relativno skroman, no Dinamo i Hajduk su uspjeli napuniti jedinu koprivničku tribinu.

Bolje igre i rezultati vratili su manji dio gledatelja, ali još uvijek je to daleko od prosjeka kakav je Slaven imao dok je bio u gornjem dijelu ljestvice. Rezultat je ‘majka‘, to je uvijek najbolji i najjači magnet za publiku.

Međutim, svaki klub ima i one svoje najvjernije navijače, koji na tribinu dolaze i ljeti i zimi, i po snijegu i po kiši. Takvima ništa ne smeta, pa ni lošiji rezultati, serija utakmica bez pobjede...

Šetnja, ručak, utakmica

A Slaven Belupo ima dva iznimno vjerna navijača u susjednoj Mađarskoj! Oni se zovu Vid i Adam Molnar, Mađari su iz mjesta Belevar blizu hrvatske granice. Adam je 29-godišnjak s Downovim sindromom koji u pratnji oca Vida, a ponekad i majke Šarolte, ne propušta niti jednu domaću utakmicu koprivničkog prvoligaša.

- Preko tjedna radimo na zemlji, bavimo se poljoprivredom, uzgajamo razno voće i povrće te imamo vinograd gdje nam rastu borovi. Kad dođe dan odigravanja Slavenove utakmice, to je uhodani ritual u kojem se spremamo u Koprivnicu. Dođemo tijekom dana, obiđemo tržnicu te malo prošećemo po gradu i odemo na ručak. Malo odmorimo i poslije toga pravac stadion, gdje zdušno bodrimo Slavenovu momčad - rekao je Vid Molnar.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Otkrio je i kako Slavenove igre i rezultati utječu na njegovog emotivnog sina.

- Kad Slaven pobijedi, onda Adam obično zove dvije runde, a kad izgubi, onda ne razgovara ni s kim tri dana. Nakon toga opet počne misliti na sljedeću utakmicu.

Tata dolazi od 1982.

Nije slučajna ta povezanost, jer Vid Molnar već dugi niz godina Farmaceutima pomaže pri dogovaranju prijateljskih utakmica s mađarskim klubovima, a na raspolaganju je i kao prevoditelj. Osim toga, i mlađim momčadima Slavena Belupa Molnar je otvorio mogućnost odlazaka na turnire u Mađarsku.

Zanimljivo je da je Vid u Hrvatsku počeo dolaziti još 1982. godine, kad je otvoren cestovni granični prijelaz u Goli. Motivi su bili nogometni, zbližio se s ljudima iz Ždale, mjesta na samoj granici gdje većina stanovnika govori mađarskim jezikom, te je uspostavljena suradnja ždalskog Prekodravca i mađarskog Belevara.

Molnar je tada bio igrač Belevara, kasnije i predsjednik. Potom je surađivao s Mladosti iz Molvi dok je klub iz mjesta bogatog nalazištima zemnog plina bio u Drugoj HNL, a povezanost s podravskim nogometom proširila se tijekom godina i na Slaven Belupo.

S oca je ljubav prema koprivničkim Farmaceutima prešla i na sina, te je danas simpatični Adam jedan od najvjernijih Slavenovih navijača...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 07:42