Beljo je zabio za veliko slavlje

 GORAN SEBELIC Cropix
ŠEĆER ZA KRAJ SEZONE

VIDEO: Pogledajte majstoriju i golčinu asa kojeg Bjelica ne da za manje od 10 milijuna eura!

Istra 1961 je s visokih 3:1 pobijedila Slaven Belupo u 36. kolu HT Prve lige.
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 20. svibanj 2022. 19:56

ISTRA 1961 - SLAVEN BELUPO 3:1 (Beljo 48' 11m, 90+3', Bande 54' / Zvonarek 75')

ISTRA 1961: Majkić - Hujber (od 57. Navarro), Silva, Galilea, Rovis - Blagojević, Mlinar - Bande (Od 83. Vujnović), Ivančić (Od 46. Kapitanović (od 87. Maurić)), Mišković (Od 46. Desio) - Beljo.

SLAVEN BELUPO: Marković - Božić, Paracki (Od 58. Brković), Hlevnjak (Od 90+6 Eskinja) - Bosec, Kvržić, Liklin (Od 58. Mlinarić), Utin (Od 74. Bogojević) - Zvonarek, Zapata - Svržnjak (Od 58. Laušić)

CRVENI KARTON: Blagojević 71'


Izvještaj piše: Robert Matteoni

Posljedna utakmica sezone za Istru 1961 nije privukla značajniji broj gledatelja. Ona je sa subote prebačena na petak, a to je bilo blizu satnica za finale doigravanja futsal sezone, u kojoj je domaća Pula u Domu sportova Mate Parlov igrala sa suparnikom iz Makarske Novo vrijeme. Vjerojatno je i to utjecalo na veći interes za dvoransku borbu Puljana vrijedne naslova prvaka...

Toplo vrijeme ipak je bilo podnošljivo što se tiče igrača pa se očekivalo da će na travnjaku Drosine gledati otvoren i zanimljiv nogomet. Tim prije što je utakmica bila bez rezultatskog značaja za oba suparnika. Doduše, za Puljane je značila nešto više jer su 14 utakmica bez pobjede. Oba trenera su izveli više manje očekivane postave, ionako zbog ozljeda i kartona nisu imali šire rostere. Garcija je ovaj put odabrao 4-2-3-1 sustav, kao što je Zoran Zekić po običaju izveo svoju momčad.

Početak je obećavao zanimljivosti. Puljani su krenuli ofenzivno i imali nekoliko dobrih akcija te šutove Galileje (glavom, zamalo iznad prečke) i Belje (nogom, za obranu Suška), između kojih su zaprijetili gosti preko Kvržića (odličan šut, Majkić obranio).

Kako je igra odmicala tako su igrači u modrim dresovima djelovali sve bolje. Zekića je momčad preuzela posjed i diktirala ritam igre, primoravši Zeleno Žute da se sa blokom spuste niže. U sredini terena iskusni Kvržić i Paracki držali su konce igre, a u ofenzivnom dijelu uz isturenog Zapatu, sve tri polušpice, Zvonarek, Svrženjak i LIklin pokretljivošću su stvarali probleme posljednjoj liniji domaćih. Do odmora nije bilo nekih izrazitijih prigoda. Zadovoljniji je trebao biti Zekić, ali sa trenerom gostiju nije nikad jasno je li ljut ili zadovoljan...

Garcia je u nastavak ušao sa Kapitanovićem i Desio umjesto Miškovića i Ivančića. Istra je odmah imala šansu ali je šut domaćeg napadača neutralizirao Sušak. No, minutu kasnije golman gostiju bio je nemoćan, kada ga je Beljo svladao sa bijele točke. Prije toga sudac Jović je jedan kontakt Parackog sa Mlinarom, na ivici kaznenog prostora, okvalificirao kao prekršaj za jedanaesterac.

Življe su domaći ušli u drugom dijelu i odmah su nakon 14. Beljinog gola u prvenstvu imali 100-postotnu šansu, koju nije iskoristio Bande...No, reprezentativac Burkine Fasso bio je precizniji u 54.minuti, kada je glavom svladao nemoćnog Suška.

Dvostruka realizacija Puljana kao da je ošamutila goste, pa je trener Zekić ubrzo zamijenio tri igrača, dok je Garcia izvukao Hujbera, koji je ionako zbog ozljede bio upitan za ovu utakmicu...

Gosti su dobro reagirali nakon toga, a Zapata je u u 67' minuti pogodio prečku sjajnim udarcem. Gosti su nastavili sa napadima, pogotovo kada je u 71' minuti sudac Jović drugim žutim kartonom kaznio Blagojevića. Sa 10 igrača, kao u Splitu, Istra je morala čuvati vodstvo. No do kraja, osim gola gostiju, dogodio se i specijalno lijepi pogodak Belje. Vrhunski za okvir iizvanredne mu sezone i prekid posta pobjeda za Istru...

PRIJENOS UŽIVO:

90+3 - GOOOL! Beljo je sada sjajno prošao, riješio se čuvara, zaobišao golmana i zabio svoj 15. gol u HNL-u, a 20. ukupno u sezoni.

88 - Belupo je stisnuo nakon crvenog kartona Istre, ali za sada ne uspijeva doći do novog pogotka.

75 - GOOOL! Slaven Belupo se vraća. Bogojević je pucao, obranio mu Majkić, ali na loptu je natrčao Zvonarek i zakucao u gol.

71 - CRVENI KARTON! Kapetan Istre Slavko Blagojević je dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton. Belupo traži i penal, ali sudac je pokazao da je lopta za golmana domaćeg sastava.

65 - Nakon blitzkriega Istre situacija se malo smirila i gledamo jednaku utakmicu kao u prvom dijelu. Obje ekipe pokušavaju, ali mreže miruju.

54 - GOOL! Blagojević je pronašao Bandea koji glavom zakucava pod gredu za 2:0!

53 - Bande je sada promašio nemoguće. S nekoliko metara je pucao pokraj gola.

48 - GOOOL! Dion Drena Beljo zabija iz penala koji je skrivio Paracki koji je nagazio Mlinara i dovodi Istru u vodstvo. Belji je to 19. pogodak u sezoni, a 14. u HT Prvoj ligi. Beljo je i u ovoj utakmici pokazao zašto Nenad Bjelica za njega odbija šest milijuna, a traži 10 o čemu smo već pisali OVDJE.

46 - Počeo je drugi dio.

45 - Kraj prvog dijela. Za sada bez pogodaka u Puli.

44 - Liklin je sada pao u šesnaestercu Istre, ali ništa od penala jer je označeno zaleđe.

40 - Gledamo dobru utakmicu, ali mreže miruju.

26 - Liklin je pucao, ali spreman je bio Majkić.

10 - Beljo je pucao glavom, ali nije uspio prevariti Markovića.

8 - Zvonarek je pucao, brani Majkić.

6 - Mišković je tukao glavom, ali otišlo je malo iznad grede.

1 - Počeo je susret u Puli!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 13:52