GORAN SEBELIC Cropix
DRAMA U ZAVRŠNICI

Totalna euforija u Puli! Istra nakon Hajduka slavi novu pobjedu, pogledajte golove o kojima će se pričati

Istra 1961 je u dramatičnoj završnici s 2:1 pobijedila Varaždin, junak je bio džoker s klupe
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 03. veljača 2023. 18:57

ISTRA 1961 - VARAŽDIN 2:1 (Galilea 42‘, Marešić 89‘/Brodić 58‘)

Pula- Stadion Aldo Drosina. Gledatelja:.952

Sudac: Fran Jović (Zagreb) 6. Pomoćnici: Radić i Pušić. Četvrti sudac: Erceg. VAR: Bebek. AVAR: Marić. Delegat: Jurišić.

Istra 1961(4-3-3): Majkić 6, Hujber 6,5, Galilea 7⚽, Perković 6, Kadušić 6, Petrušenko 6,5, Caseres 6?(od 80‘ Duvnjak-), Mlinar 6 (od 64‘ Abdallahi 6?), Lisica 6 (od 75‘ Boultam -), Erceg 6 ?(od 75‘ Bakrar -) Vuk 6,5 (od 80‘ Marešić 7⚽). Trener: Gonzalo Garcia 7.

Varaždin (4-3-1-2): Zelenika 6,5, Kolarić 6,5, Jelenić 6, Pellumbi 6, Urata 6, Puclin 6,5, Elezi 6,5 (od 90‘+3‘ Šaranić-), Pilj 5,5 (od 46‘ Banovec 6), Teklić 6,5?, Brodić 6,5⚽, Šego 6 (od 90‘ Herrera-). Trener: Mario Kovačević 6,5.

Igrač utakmice: Einar Galilea (Istra 1961)


Utakmica između Istre 1961 i Varaždina bio je dvoboj dva ugodna iznenađenja sezone. Kako Puljani tako i Varaždinci igraju otvoren i dopadljiv nogomet, uslijeg čega su skupili već podosta bodova i šanse da se natječu za četvrtu poziciju. Obzirom da su gosti bili u prednosti tri boda, sa utakmicom više, jasno je da su Puljani imali veliku želju da pobjedom stignu do četvrte pozicije i dijele je sa Varaždinom i sa Slaven Belupom...

Istra je u tom kontekstu pokazala odmah gard na početku utakmice te se otvaranje dogodilo na za njih najljepši mogući način. Već u 4.minuti Pallumbi je srušio Perkovića u kaznenom prostoru i sudac Jović, koji je bio blizu mjestad događaja, odmah je pokazao na bijelu točku. Treba reći da kod gostiju nije bilo prosvjeda. Inače bio je to prvi kazneni udarac za Puljane u ovoj sezoni, a posljednjeg su imali u svibnju prošle godine, kojeg je također dosudio Jović.

Ante Erceg izveo je kazneni udarac sa prilično "otežućim" korakom, kao da je dvojio gdje će pucati. Iskoristio je to bravurozni Zelenika koji se bacio u svoj desni kut i uz pomoć stative odbio loptu.

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE

image
GORAN SEBELIC Cropix

Trebalo je nekoliko minuta da se domaći oporave od velike propuštene prilke, ali su zapravo sve vrijeme držali pod kontrolom utakmicu. Varaždin je prvih 15-tak minuta bio podređen i teško je izlazio iz niskog bloka. Kada je pritisak Istra malo olabavio gosti su se odmah podigli ali su uglavnom pokušavali stvoriti problem Istri kroz duge lopte i ubacivanja, odnosno uzimanja odbijenih lopti i šutiranjem sa distance. Posebno je opasan u tome bio Teklić, koji se u drugom dijelu prvog poluvremena razigrao. No, nakon nekoliko napada na obje strane bez osobite opasnosti za oba golmana, u smiraj poluvremena Istra je povela. Lisica je izborio korner, kojeg je izveo Mlinar, a nakon svijeće u šesnaestercu opet je kao protiv Hajduka sjajno reagirao Einar Galilea. Loptu je dočekao na volej i rasparao je mrežu nemoćnog Zelenike. Sukladno prikazanom Puljani su zasluženo išli na odmor sa minimalnim vodstvom...

U nastavku se odmah osjetilo da su gosti povisili linije te pojačali ofenzivni ritam. Uskoro su bili nagrađeni za taj gard. Duga lopta u šesnaesterac domaćih glavom je Ellezi spustio Brodiću, čiji je udarac iz prve ostavio bez šansi Majkića, Gol gostiju je poremetio mirnoću pogotovo obrambenog bloka Zeleno Žutih. Više su griješili u pasu, izbacivali loptu iz prve zbog bojazni da je presjeku. Gonzalo Garcija je osjetio trenutak i mijenjao, ubacio je fizički moćnijeg Abdallahi umjesto tehnički vještijeg Mlinara. No, gosti su imali odmah veliku prigodu, kad je Šego u prodoru izborio priliku i pucao sa desetam metara iskosa, a Majkić odbio šut u korner...

U ovoj fazi utakmice Varaždin je djelovao bolje, igrajući uvjerljivije kao što je tok činila Istra u prvom dijelu. Gledajući taj odnos snaga izgledalo je kao da su gosti bliže vodstvu nego domaćini. Zato je u 75.minuti Garcija uveo Bakrara umjesto Ercega, te Boultam umjesto Lisice, kako bi probao promijeniti te tijekove. Uskoro je Garcija uveo i Marešića i Duvnjaka, promijenio formaciju u 3 braniča i sa agresivnijim igračima pokušato više pritisnuti goste. No, strah se osjećao kod domaćih, pa je tako i Majkić krivo ispucao jednu loptu i pružio priliku Tekliću da šutem sa ivice kaznenog prostora traži pogodak, no nije bio učinkovit. Momčadi su igrale otvorenog garda, a tehnički je sada bolje djelovao Varaždin. Istra je više stihijski, igrom koja nije njen forte, tražila šansu, no nije pokazivala moć da to oplodi.Čak je i postigla gol u 89.minuti nakon kornera, ali je pomoćni sudac mahao zaleđe. Odluka VAR-a je međutim pokazala da je gol regularan i na Drosini se slaviilo i strijelca Marešića i pomalo neočekivani obrat u finišu. Barem prema onom što se događalo u drugom dijelu....

Istrin trener Gonzalo Garcia je nakon pobjede nad Varaždinom rekao sljedeće:

- Jako teška utakmica, kako smo i očekivali. Varaždin je odlična momčad, individualno jakih igrača i fizički su snažni. Mi nismo bili svježi kao protiv Hajduka, ali smo ipak u prvom dijelu dobro kontrolirali igru i poveli. Uspjeli smo prebroditi i negativni trenutak obranjenog jedanaesterca. U nastavku nas je suparnik stisnuo, živjeli smo opasno i mislim da je i umor od velike potrošnje s Hajdukom učinio svoje. Naposljetku, uspjeli smo ipak postići pobjedonosni gol i čestitam mojim igračima na velikoj borbi i upornosti da prevladaju teškoće protiv opasnog suparnika!


POGLEDAJTE NOVU EPIZODU ‘VAR SOBE‘

Jadranski derbi, utakmica od 6 bodova, problem Alena Halilovića, buran Hajdukov tjedan, šokovi u kancelarijama na Maksimiru... Sve su to bile teme u drugoj epizodi našeg novog podcasta ‘VAR soba‘ u kojoj je gostovao proslavljeni hrvatski trener Ilija Lončarević.


PRIJENOS UŽIVO:

90+4 - KRAJ! Istra je nakon velike pobjede nad Hajdukom upisala nova velika tri boda.

90+4 - Navijači su s tribine ubacili još jednu loptu kako bi ukrali još malo vremena.

90+2 - Izašao je Elezi, ušao Šaranić (Varaždin).

90 - Izašao je Šego, ušao Herrera (Varaždin).

89 - GOOOL! Istra u zadnjim sekundama utakmice opet dolazi u vodstvo. Petrusenko je ubacio iz kornera, lopta došla do Marešića koji zabija glavom za novo vodstvo.

84 - Majkić je pogriješio i predao loptu Šegi koji je pronašao Teklića koji puca u kut, no Majkić ispravlja grešku i brani njegov udarac.

80 - Izlaze Caseres i Vuk, ulaze Duvnjak i Marešić (Istra).

79 - Šego je pucao u blok, lopta se odbila do Teklića koji ju šalje preko gola.

75 - Izlaze Ante Erceg i Mateo Lisica, u igri su Bakrar i Boultam.

74 - Pucali su sada Banovec pa Teklić, no obojica nisu uspjela naći put do mreže.

72 - Žuti karton dobio je Abdallahi (Istra).

69 - Šego je sada bio u velikoj prilici, ali Majkić sjajno brani.

66 - Izlazi Mlinar, a ulazi Abdallahi (Istra 1961).

63 - Ante Erceg pada u šesnaestercu Varaždina, a Fran Jović mu daje žuti karton zbog simuliranja.

58 - GOOOL! Nakon sjajne akcije Varaždin je stigao do izjednačenja. Banovec je dugom loptom pronašao Elezija koji je glavom prebacio za Brodića koji je odmah opalio i pogodio suprotni put.

55 - U nastavku nema većih uzbuđenja. Jedini gol na utakmici za sada je zabio Galilea u 42. minuti.

46 - Tonio Teklić je nakon jednog duela ostao ležati na terenu s bolnom grimasom na licu. Odšepao je s terena, ali izgleda da ozljeda nije teže prirode pa će nastaviti s utakmicom.

46 - Iz igre je izašao Pilj, a ušao je Banovec (Varaždin).

46 - Počeo je drugi dio.

45+1 - Istra 1961 vodi 1:0 na poluvremenu protiv Varaždina.

45+1 - Puclin je opalio, ali samo u blok.

42 - GOOOL! Galilea je zabio krasan gol iz poluvoleja koji je uslijedio nakon kornera.

41 - Kadušić puca, ali ravno u ruke Zelenike.

37 - Ante Erceg je pao u protivničkom šesaestercu, ali sudac mu je samo pokazao da ustane.

33 - Probao je sada Šego, ali njegov pokušaj odlazi preko gola.

28 - Teklić je sada opalio, ali lopta odlazi malo pokraj gola.

25 - Žuti karton dobio je i Teklić (Varaždin).

23 - Caseres (Istra) je dobio žuti karton.

20 - Domaći sastav je bolje otvorio utakmicu, ali propustili su zabiti iz penala u 4. minuti. Mreže i dalje miruju.

10 - Istra pred raspoloženim domaćin navijačima traži gol, ali za sada nema sreće.

4‘ Brani Zelenika! Erceg je gađao golmanovu lijevu stranu, ali vratar Istre je to pročitao, obranio i skrenuo loptu u vratnicu!

4‘ Kazneni udarac za Istru, jedanaesterac će izvesti Ante Erceg. Pellumbi je u vlastitom šesnaestercu srušio suparnika. Branič je pokušao ispucati loptu, ali je umjesto nje pogodio protivničkog igrača i sudac je dosudio penal domaćinu.

1‘ Počela je utakmica Puli!


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 21:43