DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
RIJEČ TRENERA

Krznar: ‘Mi smo među najspremnijim momčadima Europe! Ali ne veseli me ambijent u kojem dočekujemo finale‘

‘Sve ćemo dati da na Rujevici odigramo pravu utakmicu‘, najavio je trener Gorice Sinša Oreščanin.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. svibanj 2021. 21:52

Damir Krznar primao je čestitke za visoku pobjedu protiv Gorice (3:0) i dobru predstavu svoje momčadi.


- Gledali smo ovu utakmicu kroz prizmu finala Kupa, trebala nam je suverena partija. Odradili smo što smo trebali. Zagorac? Imamo vratare koji mogu prelomiti utakmice, a on će braniti i u finalu Kupa, zato smo ga i stavili u ovoj utakmici - rekao je Krznar, pohvalivši i trostrukog strijelca Marija Gavranovića.


- Gavru smo dozirali nakon ozljede, htjeli smo ga odmoriti i u Gorici, da izađe ranije, ali kad ga je ovako išlo, ostavili smo ga u igri. Isticao sam već da imamo 20, 22 igrača, možda nismo bili hrabri koristiti ih u svim omjerima. Ali, tajna je u tome da se treba baviti s onima koji nisu u fokusu, pričati s onima koji ne igraju i dati im vjere da s njima računaš. Osigurali smo naslov dva-tri kola ranije, mirne duše smo mogli dati šanse svima.


Prokomentirao je Krznar činjenicu da Dinamo nakon ovakve sezone izgleda fizički dobro, nema niti previše ozljeda.
- To je zasluga naših kondicijskih treninga, pozabavit ćemo se tom analizom, ali mislim da smo mi među 15-20 najspremnijih momčadi u Europi, ako gledate broj odigranih utakmica, minuta i broja ozljeda.


Pred Dinamom je još Kup susret, opet u Velikoj Gorici, protiv Istre.
- Ne veseli me ambijent u kojem dočekujemo to finale, ambijent u kojem smo Kup već osvojili, to bi mogla biti zamka. Apeliram na sve, od navijača, javnosti..., puno ćemo još znoja proliti do toga. Ipak smo mi ti koji imamo imperativ, Istra ga nema, čeka nas ozbiljna utakmica.


Siniša Oreščanin nije mogao biti zadovoljan nakon što je njegova momčad primila sedam golova u dvije utakmice (četiri na Poljudu, sad tri).


- Opet smo primili golove vrlo rano, nije lako kad DInamo zabije tako brzo, ostavljaš ondapuno prostora. Dečki su dali puno, neću reći sve, ima još ulja u svijeći. Sve ćemo dati da na Rujevici odigramo pravu utakmicu. Imamo problema što se tiče golova, ali kad složimo dobru utakmicu, onda apsolutno svi imaju problema s nama. Ovaj tjedan je bacio sjenu, primili smo sedam golova u ovom tjednu, obrana je najbitiniji dio i na tome ćemo raditi - kazao je Oreščanin.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 16:54