BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
REAKCIJE TRENERA

Krznarova poruka Rijeci: ‘Dolazimo se potući i uzeti naslov!‘ Tramezzani ganut: ‘Kapa dolje, muškarci!‘

‘Možda sam trenirao bolje, ali ovi moji momci su muškarci, i dokazali su to na ovoj utakmici‘.
Piše: Nikola Lipovac/JL/SNObjavljeno: 05. svibanj 2021. 20:50

Dinamov trener Damir Krznar nije bio zadovoljan bodom (1:1) protiv Hajduka na Poljudu, ali remi smatra realnim ishodom:

- Bez obzira na našu težnju, odlučnost i ideju da dođemo do tri boda ova je ishod s obzirom na situacije na terenu realan. Hajduk je bez obzira na naše vodstvo bio bolji u prvom poluvremenu, no u drugom smo zatvorili sve prilaze našim vratima i to nas može veseliti. Livaković praktički nije imao intervencije u drugom poluvremenu, a mi smo u nekoliko navrata imali nekoliko opasnih situacija, poglavito u zadnjih 15-20 minuta, što nas veseli s obzirom na veliku potrošnju, jer uspjeli smo izdominirati, bili blizu, pucale su nam akcije na njihovih 16 metara. Možemo žaliti što jednu šansu ili polušansu, nismo iskoristili, ali priznajemo da možda ne bi bilo zasluženo da smo zabili za 1-2 – kazao je Krznar, priznajući da je u završnici obostrano bilo „run and guna”, da se „išlo do zadnjih granica”.

- Oba vezna reda su napravili puno toga u destrukciji, automatski je suparniku problem u organizaciji. Mi smo uspjeli kroz dvije-tri kontre izaći u dobre situacije, zapinjalo nam je s prebacivanjem s jedne strane na drugu.

Što se, pak, bodova za teoretsku potvrdu naslova tiče, trener „purgera” je naglasio da „na kraju ne žali ni za čim”.

- Ovo je bila bonus utakmica s obzirom da je bila zaostala, uzeli smo iz nje bod, povećali prednost sa šest na sedam i to nas može veseliti. Nismo teoretski riješili pitanje prvaka, ali imamo Rujevicu u nedjelju i već u Rijeci napadamo i tu teoriju da konačno završimo tu borbu za osvajanje prvenstva i da se možemo početi pripremat za novu sezonu. Rijeka nam je stari dužnik, dugo već nismo dobri kod nje u gostima i to nam je još jedan razlog više da tamo dođemo, nogometno rečeno, potući se – poručio je Krznar.

Paolo Tramezzani mogao je biti zadovoljan igrom svoje momčadi i konačnim rezultatom.

- Zadovoljan sam pristupom moje momčadi, karakterom i duhom jako, jako zadovoljan. Odmah smo reagirali nakon primljenog gola, probudili se i nastavili s napadima, a to pokazuje mentalitet i snagu momčadi. Moji igrači su me iznenadili kako su igrali derbi i moram kazati 'Kapa dolje' mojoj momčadi, možda sam trenirao bolje, ali ovi moji momci su muškarci, i dokazali su to na ovoj utakmici. - skoro pa ganut je bio trener Hajduka.

- Drugo poluvrijeme je izgledalo više kao tenis meč, jedna šansa mi, pa jedna oni i drago mi je da su moji momci igrali do kraja što pokazuje i zadnja sekunda utakmica kad smo pogodili gredu. Sad se moramo dobro odmoriti oporaviti za Varaždin jer je to vrlo važna utakmica za nas - zaključio je trener Talijan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 10:34