GORAN MEHKEK/CROPIX
SPEKTAKL U ZAGREBU

Maksimir je otvoren, Dinamo Torcidu preselio na Zapad! Evo koliko gledatelja može biti na derbiju

‘Tribine zapad dolje i gore, kao i tribine sjever gore i dolje, u potresu nisu pretrpjele oštećenja...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. srpanj 2020. 16:58

Dinamo i Hajduk u nedjelju u 21 sat na Maksimiru igraju derbi 34. kola HNL-a, a bit će dozvoljen i ulaz gledateljima, objavio je danas Dinamo.


U Maksimiru su potvrdili kako je završen pregled maksimirskog stadiona od strane građevinskih stručnjaka te je utvrđeno da tribine zapad dolje i gore, kao i tribine sjever gore i dolje, u potresu nisu pretrpjele oštećenja koja bi ugrozila sigurnost korisnika.


Kapacitet stadiona bit. će, naravno smanjen, a Hajdukovi navijači ovoga će puta biti na zapadnoj tribini.


Priopćenje Dinama prenosimo u cijelosti.

"Završen je pregled stadiona Maksimir od strane građevinskih stručnjaka kojim je utvrđeno da tribine zapad dolje i gore, kao i tribine sjever gore i dolje, nisu pretrpjele konstruktivna oštećenja koja bi ugrozila sigurnost korisnika te se iste mogu bez ograničenja koristiti za smještaj navijača na sportskim događajima.


U odnosu na tribinu istok utvrđena su određena oštećenja na samoj konstrukciji tribine te ista do provođenja sanacije neće biti korištena za sportske priredbe.


Na južnoj tribini nije došlo do vidljivih oštećenja uzrokovanih potresom, no postoji potreba za dodatnim statičkim izračunima te s obzirom na navedeno tribina privremeno ne može biti korištena za gledateljstvo.


Iz navedenih razloga, puni kapacitet stadiona Maksimir je 20 920 mjesta, a s obzirom na odluke nadležnih tijela o smanjenju kapaciteta na 1/3 zbog epidemije koronavirusa i iz sigurnosnih razloga, taj kapacitet za utakmicu GNK DINAMO - HNK HAJDUK bit će 5970 gledatelja. Po tribinama to znači: zapad dolje - 1656 od kojih 300 namijenjenih za navijačku skupinu HNK Hajduk; zapad gore - 967; sjever dolje - 1633; sjever gore - 1488.


Napominjemo da će navijači HNK Hajduk biti smješteni u posebno osiguranom sektoru 10 na tribini zapad dolje, odvojeni od domaćih navijača.


PRIORITET - GODIŠNJE ULAZNICE
Preuzimanje besplatnih ulaznica (pozivnica) za utakmicu Dinamo - Hajduk moguće je samo za vlasnike godišnjih ulaznica GNK Dinamo za sezonu 2019/20.


REDOSLIJED POPUNJAVANJA KAPACITETA
Tribine će se za utakmicu Dinamo - Hajduk popunjavati prema redoslijedu preuzimanja besplatnih ulaznica, prioritetno za vlasnike godišnjih ulaznica, zatim za članove GNK Dinamo.


- Godišnje ulaznice za zapad dolje - jednokratne ulaznice za zapad dolje do popune kapaciteta nakon čega će vlasnici godišnjih za tribinu zapad dolje moći preuzeti ulaznicu za tribinu sjever gore


- Godišnje ulaznice za istok - jednokratne ulaznice za zapad gore (nakon popune kapaciteta – sjever gore)


- Godišnje ulaznice za sjever dolje - jednokratne ulaznice za sjever dolje", stoji u priopćenju Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 19:21