Mirko Marić
 RONALD GORSIC/CROPIX
POSAO JE GOTOVO PROPAO

‘Marić je trebao krenuti s nama, uopće nije prihvaćao njihovu ponudu! Ali, bili su uporni...‘

Sportski direktor Osijeka požalio se na izostanak publike: ‘To je kao da pijete bezalkoholno pivo!‘
Piše: Nikola Patković/Jutarnji listObjavljeno: 29. kolovoz 2020. 13:55

Napadači Ante Erceg i Ramon Mierez te vratar Antonijo Ježina nova su imena u Gradskom vrtu, gdje više ne stanuju prošlosezonski udarni napadački tandem Mirko Marić Antonio Mance te Marko Malenica, Tomislav Šorša i Karlo Kamenar.

Dovođenjem Ercega i Miereza u Osijeku se nadaju da će barem djelomično nadomjestiti ono što su izgubili s Marićem i Manceom (izravno sudjelovali u 39 od 47 golova u HNL-u prošle sezone), no svima je jasno da se za realiziranje ambicija i rezultatske uspjehe iz sna trebaju probuditi i vezni i krilni igrači, čiji golovi su Osijeku u prošloj sezoni jako nedostajali. Sportski direktor Alen Petrović uvjerava da prijelazni rok nije završen. I dalje je Osijek aktivan, a nakon što su im se na ponudama zahvalili i Lovro Majer i Marko Tolić, Osijek i dalje traga za igračem takvog tipa – ofenzivnim veznim, pakerom i strijelcem.

Bit će još dolazaka

A, takve je teško naći i jako su skupi. No, to ne znači da za njima ne treba tragati. Nije isključeno da do kraja prijelaznog roka 17.10. u Gradski vrt dođe i još jedan napadač, ali i defenzivni vezni te lijevi bočni. No, do tada treba s aktualnim kadrom vratiti formu, igre i rezultate iz postkorona perioda prošle sezone, jer ova nije dobro počela.

- Naravno da nismo zadovoljni. Očekivali smo više bodova, iako smo znali da ćemo imati problema i da neće biti lako zbog zdravstvenih problema Bočkaja, Kleinheislera i Grezde te činjenice da se u hodu ekipiramo u napadačkom dijelu momčadi, na što također nismo mogli previše utjecati s obzirom da je i stanka između dvaju prvenstava bila nikada kraća – istaknuo je Petrović, koji je posljednjih sezona sa svojim pomoćnicima i skautima odrađivao odlične transfer poslove i od kojeg se naravno očekuje da nastavi u istom ritmu.

- Unatoč svim problemima nismo trebali izgledati onako kako smo izgledali protiv Hajduka. Neprihvatljivo je da u drugom poluvremenu nemamo udarac u okvir gola, a to nema veze ni sa sustavom igre ni nečim drugim. Igrači moraju preuzimati veći rizik. S moje strane ide i poruka i njima da se trgnu. To što nam je otišao Marić ili što nismo bili drugi ne treba i ne smije biti alibi ili isprika za ovakve izvedbe. Osijek je klub sa visokim ciljevima i igrači koji su ovdje moraju znati pratiti taj ritam. Stvaranje rezultata podrazumijeva pritisak. Iz igračkih dana znam da transferi poput Marićevog i Šutalovog igračima trebaju biti motiv i putokaz na kojem će vidjeti da se iz Osijeka može lansirati na visoku scenu – istaknuo je Petrović, koji je dao i neke odgovore o aktualnom prijelaznom roku.

Činjenice

- Marić je trebao s nama krenuti u sezonu, jer u početku nije prihvaćao ponudu Monze i bilo je izvjesno da od toga neće biti ništa, iako su se klubovi dogovorili oko uvjeta. No, oni su bili uporni i na sastanku u Felcsutu došlo je do dogovora. Mi smo, svejedno, paralelno radili na dovođenju zamjena i za njega i Mancea, koje smo zapravo doveli u razumnom roku s obzirom na činjenicu da je stanka između sezona bila tri tjedna, a ne dva mjeseca kao inače. Miereza smo dogovorili dva dana nakon što je Marić otišao, a ubrzo i Ercega. Da je sve normalno, Erceg i Mierez bi se sada s momčadi uigravali na pripremama, a ne u sezoni. Ovo je specifična situacija, ali ne tražim u tome alibije, nego iznosim činjenice. Nitko, po meni, ne vrednuje adekvatno ni činjenicu da Laszlo i Pero nisu trenirali mjesec dana, a Grezda dva. Opet, kažem, ne tražim alibije, ali to su činjenice i ja sam siguran da će se se tiče igra i rezultati vrlo brzo posložiti.Erceg i Mierez će nam se pokazati kao prava pojačanja – uvjeren je Petrović, koji je na kraju poručio i čelnicima HNS-a da vrate publiku na tribine.

- Možda će nekome ovo zvučati čudno u vrijeme kada Hrvatska ima velik broj zaraženih, ali stadioni ni prije nisu bili označeni kao mjesta zaraze, pa vjerujem da ne bi ni sada. Igranje bez publike je katastrofa. To je kao kad pijete bezalkoholno pivo, ali vidim da tu temu ni u medijima nitko ne poteže, a po meni bi trebalo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 15:55