Nino Galović

 RONALD GORSIC/CROPIX
PREGOVORI U FINIŠU

Nakon kapetana, iz Rijeke odlazi i dokapetan, i to odmah! Već je napustio klub, poznata je i destinacija

Budući da je stasitom Bračaninu ugovor isticao u lipnju, na Rujevici će sada ipak nešto zaraditi
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 27. siječanj 2022. 18:03

Nakon odlaska Ivana Tomečaka, koji je i službeno postao igrač ciparskog Pafosa, šestoplasirane momčadi tamošnje prve lige, u kojem funkciju sportskog direktora obavlja Ivan Mance, na pomolu je još jedan odlazak – onaj Nine Galovića.

Neslužbeno doznajemo kako je dokapetan Rijeke uz dozvolu kluba u četvrtak napustio Rijeku i odletio na završnu rundu pregovora sa svojim budućim klubom u - Portugal. Detalji budućeg transfera, kao i ime kluba koji se natječe u Prvoj portugalskoj ligi također nisu službeno komunicirani, no vjerojatno se radi o klubu imena Arouca, pretposljednjoj momčadi aktualne portugalske Primere, koji svoje utakmice igra u istoimenom mjestu udaljenom 70-ak kilometara od Porta.

Dolaskom Save Čestića u klub Galović je, barem ako je suditi po pripremnim utakmicama, ispao iz početne jedanaestorke. Iskusnom 29-godišnjem Bračaninu, koji je za Rijeku dosad odigrao 68 utakmica, zabivši pritom sedam golova uz jednu asistenciju, bio je to dovoljan znak da Tomiću više nije bio u prvom planu. Ako se uzme u obzir i činjenica da Galoviću ugovor s Bijelima istječe krajem sezone, onda je odlazak braniča iz Supetra tijekom zimskog prijelaznog roka win-win situacija. Rijeka će odlaskom dokapetana ipak nešto i zaraditi, a Galović, koji je uspješno branio plavo-bijele boje, vjerojatnim potpisom na inozemni transfer zaradit će znatno više nego što bi to bio slučaj u Rijeci.

Ne tako davno, prvog dana priprema Galović je, zajedno s Tomićem, kao zamjenik kapetana u izostanku viroznog Smolčića, na konferenciji za medije najavljivao borbu za trofeje i obećavao bolju igru zadnje linije pred lijepo popunjenim press-centrom “Orlando Rivetti”. Nakon Tomečaka otišao je još jedan igrač koji možda nije uvijek bio najjača karika na terenu, no njegovo zalaganje za bijeli dres niti u jednom trenutku nije bilo upitno, a takav pristup riječka publika uvijek je znala nagraditi. I to je dio Rijeke i HNL-a, “samo mijena stalna jest”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 07:35