VLADO KOS/CROPIX
OSIJEK NA VRHU

Nastavlja se čudesna serija Bjelice, pogledajte katastrofalnu pogrešku kapetana Varaždina i kaznu Bohara

Jedan je pogodak bio dovoljan za novo slavlje Bijelo-plavih u domaćem prvenstvu
Piše: HINA/Sportske novostiObjavljeno: 05. prosinac 2020. 14:41

U jedinoj subotnjoj utakmici 14. kola Prve HNL Osijek je kao domaćin svladao Varaždin sa 1-0 (0-0).

Jedini pogodak na utakmici postigao je Bohar u 59. minuti.

Pogotku je prethodila velika pogreška kapetana Varaždina Stolnika koji je upustio u dribling na 30-ak metara od svog gola, a loptu mu je oduzeo Mierez koji je potom sjurio u kazneni protor gostiju i dodao u sredinu gdje je natrčao Bohar koji je zatresao mrežu nemoćnog Horkaša.

Ovom pbojedom vodeći Osijek je stigao do 30 bodova, četiri boda manje, ali i tri utakmice manje ima drugi Dinamo, dok je Varaždin ostao na devet bodova, koliko imaju i Lokomotiva te Istra 1961. No, Varaždin je odigrao 14 utakmica, Lokomotiva 13, a Istra 1961 12.

OSIJEK - VARAŽDIN 1:0 (Bohar 59')

OSIJEK: Ivušić - Silva, Škorić, Majstorović, Jurčević - Lopa (od 68. Vuković), Žaper, Pilj - Bočkaj (od 90. Ndockyt), Mierez, Bohar. Trener: Nenad Bjelica.

VARAŽDIN: Horkaš - Grgec (od 84. Petrović), Stolnik, Pellumbi, Daničić - Đurasek, Senić (od 80. Skorup) - Tkalčić, Posavec (od 80. Delić), Petković (od 80. Drožđek) - Obregon. Trener: Samir Toplak.

Sudac: Goran Pečarić. Pomoćnici: Zobenica i Crnčić. Četvrti sudac: Bionda. VAR: Matoc. AVAR: Krmar. Delegat: Čanađija.

Žuti kartoni: Senić 28. udarac protivnika rukom, Škorić 44. preoštar start, Grgec 66. preoštar start, Đurasek 70. preoštar start, Daničić 89. preoštar start, Ivušić 90+2 zadržavanje igre.


UŽIVO:

KRAJ: Završio je dvoboj u Gradskom vrtu.

90+4' Imao je sada kontru za potvrdu pobjede Ndoyckt, nisu to dobro odigrali on i ostatak društva koje ga mahom nije pratilo.

90' Pet minuta nadoknade. Ndoyckt je na travnjaku umjesto ozlijeđenog Bočkaja.

89' Kakav promašaj! Svi su vidjeli loptu unutra... Mierez i Pilj su odigrali sjajno za Bohara koji promašuje prazna vrata!

84' Nova izmjena s klupe Samira Toplaka. Umjesto Grgeca ulazi Borna Petrović.

80' Trostruka promjena kod gostiju. Skorup, Delić i Drožđek ulaze, a vani idu Senić, Posavec i Petković.

76' Nema previše događanja na terenu Gradskog vrta. Još uvijek čekamo na prvu reakciju s varaždinske klupe.

70' Žuti i za Đuraseka kod Varaždinaca. Nakon Senića u prvom i Grgeca u drugom dijelu, to je dakle treća javna opomena kod gostiju.

68' Žuti karton je sada zaradio Jurica Grgec koji je na sredini igrališta srušio Lopu. Upravo je Lopa izašao, a umjesto njega ušao Vuković.

62' Pokušaj Senića završio je preko grede Ivušićeva gola. Varaždinci su izgledali dobro u obrani, ali onakve se pogreške skupo plaćaju.

59' GOOOL! Velika pogreška Stolnika, Mierez je ukrao, produžio do Bohara koji je zabio za vodstvo Osijeka!

57' Dobar udarac Žapera iz velike daljine, otišlo je zamalo preko gola, a bit će i korner za domaće.

53' Bohar puca ravno u Horkaša. Novi dobar pokušaj Osijeka, ali i dalje nema pogodaka.

47' Mierez tuče glavom s pet metara. Lak posao za Horkaša.

46' Počelo je drugo poluvrijeme

Kraj 1. poluvremena - Dobro se Varaždin nosi protiv favorita, momčad Nenada Bjelice nije imala nekih prilika za pamćenje. Morat će dobro prodrmati momad ako želi do tri boda u ovome susretu...

41' Pokušaj polukontre Varaždinaca, ali Posavec je loše reagirao u šesnaestercu, prelaka je to bila lopta s nekih 10 metara za Ivušića koji se rastegnuo maksimalno.

30' Prijeti Mierez s desetak metara, nije bilo snage u tom udarcu iz opasne situacije. Brani Horkaš...

14' Bohar je ubacio iz kornera, ušla je u peterac točno na Škorića, ali kapetan je loše zahvatio tu loptu i propala je dobra prilika

11' Žaper pokušava prizemnom loptom s nekih 20-ak metara, moglo je to također biti neugodno, lopta je prošla pored desne vratnice...

3' Desni bočni Silva isprobava udarac i nije to bilo niti malo bezazleno, sjajno je pokušao volejem, za malo neprecizan, prohujala je lopta pored lijeve vratnice.

1' Počela je utakmica

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. travanj 2024 18:10