CROPIX
 SRDJAN VRANCIC
SAMOZATAJNI BRANIČ

‘Ne bih imao ništa protiv završetka karijere u Dinamu! Vatreni? Pustimo da vrijeme učini svoje‘

Dinamovac je jedan od onih igrača u kojeg su uvijek možete pouzdati
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. lipanj 2020. 15:22

Marin Leovac (31) rijetko gostuje u medijima. Nije od onih koji žele biti previše pod svjetlima reflektora. Od svih Dinamovih igrača, nekako i zbog svog stava kad su u pitanju mediji, nema previše pozornosti, iako je apsolutno zaslužuje. Leovac je igrač u kojeg su uvijek možete pouzdati.

Sreća u nesreći

U subotu za Dinamo počinje nastavak HNL-a. Jeste li bili jako nestrpljivi?
- Svi smo u iščekivanju jer vjerujem da nikada u profesionalnoj karijeri nismo imali toliku pauzu od nogometa. Problem je bila ta neizvjesnost jer nismo znali što nas čeka. Bio sam cijelo vrijeme u Zagrebu, družio se s obitelji i radio prema programu koji smo dobili od kluba. U svakoj nesreći postoji doza sreće, moja je bila ta što sam vrijeme provodio sa suprugom i djecom.
Dinamo je praktički već prvak, ali sigurno imate ambicija do konca prvenstva, recimo, svih deset kola ostati neporaženi?

image
CROPIX
GORAN MEHKEK

- Takvu ambiciju imamo uoči početka svake sezone. Moraš si nametati izazove i prepreke kada ih nemaš jer je to način da ostaneš na visokoj razini, bez opuštanja. Dinamo će biti prvak kada to matematički osigura. Svi se nadamo da će to biti što prije, a kada se to dogodi, onda ćemo već naći novi izazov.
Varaždin vam je inače veliki dužnik, poraz u baroknom gradu od 0:1 dosad je najveća senzacija prvenstva.
- Zato je nogomet tako zanimljiv. Dolaziš kao član Lige prvaka u goste klubu velike tradicije, ali koji je jučer ušao u Prvu ligu. I onda ti se dogodi poraz. Mislim da nam je to svima bila dobra opomena da nema odrađivanja utakmica već u svakoj trebaš biti na vrlo visokoj razini. Vjerujem da ćemo takvi biti u subotu te na dobar način otvoriti nastavak prvenstva.
Početkom godine potpisali ste novi dvogodišnji ugovor s Dinamom. Što vam znači takvo povjerenje kluba? Imate 31 godinu, može li se dogoditi da u Dinamu završite karijeru?
- Pa vidjet ćemo što nosi budućnost. Klub mi je ponudio ugovor, potpisao sam ga i vezao se uz Dinamo na obostrano zadovoljstvo. Kada se približi kraj ugovora, onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Ne bih imao ništa protiv završiti karijeru u Maksimiru.

Adaptacija Moubandjea

Neki kažu da ste vi jedan od najpodcjenjenijih igrača Dinama. Stalno ste u kadru osim kad ste ozlijeđeni, igrate dobro, ali u prvom planu su uvijek Petković, Oršić, Ademi... Smeta li vam to?
- Ne smeta mi. Sviđa mi se povučeniji stil života, lišen medijskih istupa i sličnih stvari. Odradim svoje na travnjaku i to je to. Nemojte me krivo shvatiti, ali zaista nemam potrebe biti stalno u fokusu kamera.
Kako gledate na Francoisa Moubandjea, koji vam zapravo i nije konkurent, jer ste vi sigurno prvi lijevi bek Dinama?
- Kao i svakom stranom igraču, trebalo mu je neko vrijeme da se snađe. Ima odličan nogometni CV i siguran sam da još uvijek nije pokazao svoj maksimum. Bit će dovoljno utakmica za obojicu.

image
CROPIX
MARKO TODOROV

Jurišić i Brekalo

Ima li u Dinamu neki mladi lijevi bek koji vam se posebno dopada?
- Iskreno, nisam previše gledao mlađe kategorije da bih sada mogao pokazati nekog prstom i reći to je taj. Dinamova škola je poznata po svojoj kvaliteti pa sam siguran da ima materijala za budućnost. Recimo, meni se sviđa Roko Jurišić iz momčadi koja je igrala juniorsku Ligu prvaka, a isto tako i Filip Brekalo koji se vraća nakon ozljede.
Je li vam bilo žao kad je otišao Nenad Bjelica, trenirao vas je i u Austriji i Dinamu? Čujete li se još s njim nakon njegova odlaska?
- Da. Imam odličan odnos s Bjelicom, imali smo vrhunske rezultate. Veliki trener i velik čovjek. Čuli smo se prilikom odlaska.
Može li ovaj Dinamo s novim trenerom Jovićevićem ponoviti uspjehe koje je napravio s Bjelicom?
- Dinamo će uvijek biti tu negdje. U HNL-u favorit, u Europi klub koji igra sve veće uloge. Teško mi je nagađati hoćemo li biti bolji ili lošiji, ali mogu reći da u svlačionici imamo potencijal za velike stvari. No, za dobar rezultat mora se puno toga poklopiti.
Nadate li se da bi opet mogli zaigrati za hrvatsku reprezentaciju?
- Euro je za godinu dana pa mi je iz ove pozicije zaista teško prognozirati gdje ćemo tada biti, u kojoj formi, tko će se još pojaviti… Pustimo da vrijeme učini svoje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 23:12