Drago Sopta/CROPIX
MODRIĆ SPREMAN ZA TURKE

'Nemam osjećaj da zakidam reprezentaciju. Ponekad ide, a ponekad ne ide...'

Spreman sam preuzeti odgovornost i dati sve od sebe da pomognem momčadi. Ipak, najbolje od sebe mogu dati samo kada i ostali daju isto - kaže Luka Modrić
Piše: Romana EiblObjavljeno: 09. studeni 2011. 19:47

Hrvatska će u Istanbulu tražiti pobjedu! Iako Slaven Bilić to nije doslovce kazao, iz njegovih riječi: “Ponašat ćemo se i igrati u Turskoj kao da igramo finale, kao da je pred nama samo tih 90 minuta, ne zanima nas u ovom trenu uzvrat u Zagrebu!”, ne može se ništa drugo zaključiti nego da će u Turk Telekom Areni pokušati ne samo zabiti nego i pobijediti.

Pokraj izbornika sjedio je i Luka Modrić, kojemu je težak teret stavljen na leđa. Javnost ga poziva da budete Messi(ja) i odvedete Hrvatsku na EP.

- Da, čitao sam da se od mene očekuje da odlučim utakmice s Turcima, ali nogomet nije pojedinačni sport, već je bitan kolektiv. Svi igrači moraju biti na razini da bismo uspjeli. No, spreman sam preuzeti odgovornost i dati sve od sebe da pomognem momčadi. Ipak, važno je znati da najbolje od sebe mogu dati samo kada i ostali daju isto - reko je tiho, ali odlučno Modrić.

Dobar dio nogometnih zaljubljenika predbacuje vam da u reprezentaciji igrate ispod razine kakvu držite u klubu?

- Uvijek dajem sve od sebe i nemam osjećaj da zakidam reprezentaciju. Ponekad ide, a ponekad jednostavno ne ide, to je nogomet i to je život. Činjenica je da ne igram za Hrvatsku kvalitetno kao što je to bio slučaj u mojim prvim kvalifikacijama, ali nije sve crno, imao sam dobrih utakmica i u posljednje vrijeme, samo nemam kontinuitet.

Sami ste nedavno rekli da Hrvatska nije od Eura 2008. odigrala pravu, veliku utakmicu. Na temelju čega mislite da u dvije utakmice koje vas čekaju možete ostvariti uspjeh i najaviti prekreticu?

- Statistika kaže da nismo pobijedili velikog protivnika tri godine i od toga ne možemo pobjeći.Međutim, moramo optimistično razmišljati, znamo što ove dvije utakmice znače i za ovu generaciju i za hrvatski nogomet. Vjerujem da imamo snagu i karakter boriti se jedan za drugoga! Ovo je ispit našeg karaktera - podvukao je Modrić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 00:56