IVAN PERIC/CROPIX
RIJEČ TRENERA

Nenad Bjelica najavio Varaždin, pa poručio: ‘Možda jesmo na prvom mjestu, ali ova tablica nije realna‘

Glavni strateg Osijeka Nenad Bjelica odlučan nastaviti rezultatski uspješan jesenski niz
Piše: Darko RužićObjavljeno: 04. prosinac 2020. 17:15

Jesenski dio prvenstva je pri samom kraju. Oni koji su imali sreću odigrati sve rasporedom predviđene utakmice do sada nadaju se da im neće ostati još poneka koju će morati igrati u nekom terminu iduće kalendarske godine. Osijek je jedan od tih koji je u ovom trenutku odradio i odigrao sve utakmice iako je i sam imao jednu odgođenu tijekom jeseni, onu iz 8. kola s Istrom 1961, ali prije desetak dana je bio na tom gostovanju i izborio pobjedu.

Sada su pred njim još tri kola i tri protivnika nakon čega će trener Nenad Bjelica sa svojim Bijelo-plavima moći podvuči crtu i izvesti računicu o učinku s kojim će čekati proljetni dio nastavak prvenstva. A ta još tri kola za njih su i tri koraka do dara koji sami sebi žele staviti pod jelku za Božić. Trenutačno su vodeći na tablici i ništa ljepše si ne mogu poželjeti nego da na toj poziciji i ostanu.

Čini se, prvoligaš s Drave sam drži svoju sudbinu u svojim rukama. U dugom je nizu, već deset kola, u kojem ne zna za poraz. Otkako je Bjelica došao u Gradski vrt, njegova je momčad ostvarila osam prvenstvenih pobjeda i dva puta igrala neodlučeno. Jednom će taj niz stati, biti prekinut, ali od utakmice do utakmice svi u Osijeku govore isto- "samo ne ovaj puta". Tako zbore i pred današnji ogled s Varaždinom...

image
IVAN PERIC/CROPIX

- Favoriti smo i od te činjenice nećemo bježati. Samo, to ni u kojem slučaju ne znači da će nam bodovi pasti u ruke sami od sebe. Neće to biti laka zadaća, ali potrudit ćemo se obaviti je na pravi način sebi u korist - najavio je vezist Marin Pilj, koji u posljednjim utakmicama igra u visokom stupnju forme, a i trese protivničke mreže.

Inače, ovog je četvrtka ovaj vrijedni igrač sredine igrališta proslavio 24. rođendan, primio brojne čestitke, a dakako i one koje su mu upućene iz kluba sa željama da i ubuduće njegovi nastupi u Bijelo-plavoj momčadi budu uspješni i kvalitetni kao u prošlim utakmicama dosadašnjeg dijela jesenskog prvenstva. Postao je i jedan od ljudi najvećeg povjerenja trenera Bjelice.

Makar, ima on pred današnju utakmicu stvarno lagodnu situaciju. Iako mu na raspolaganju nije vezist Vedran Jugović, bit će u prigodi izvesti jak, možda i najjači mogući sastav koji može (po)složiti. A kada to učini, ostat će mu i širok izbor onih koje s klupe za pričuve može aktivirati kao osvježenje tijekom igre ili pak za donošenje dodatne energije u cilju kvalitete i učinkovitosti svoje momčadi. Ali, to je jasno kao dan, pravo je to koje on uživa, a dosadašnji rezutati koje je ostvario s Bijelo-plavima njihovim navijačima ulijevaju golemu količinu povjerenja i nade da će svoj uspješni pohod nastaviti.

image
GORAN SEBELIC/CROPIX

- Čekamo današnjeg protivnika s maksimalnim respektom, ali i jednako tako maksimalnim očekivanjima. Igre Varaždina su bolje od njihovog plasmana. Imaju kvalitetnog trenera, niz mladih, talentiranih i vrlo brzih igrača. Čestitam Varaždincima na uspješnim rezultatima pred kraj prošle sezone, a prisjećam se i naše prve utakmice koju smo pobijedili i rekao bih u jednom njenom poluvremenu odigrali iznimno kvalitetno - izjavio je trener Bijelo-plavih Nenad Bjelica.

Nerado on govori o prvom mjestu na tablici, iako jako dobro zna da se s takvim pitanjem uvijek mora suočiti.
- Ne želim o tome razmišljati. Moje su sve misli samo u utakmici i kako pobijediti Varaždin, jer to nam je cilj. Što se prvog mjesta tiče, točno je da smo na toj poziciji, ali nije realna tablica budući da nekoliko klubova nema jednak broj odigranih utakmica. Međutim, trend igara i rezultata koje mi ostvarujemo budi nadu da Osijek može na kraju biti na vrhu. Ali, opet kažem, danas moramo pobijediti. Moramo igrati odlučno, karakterno, pritisnuti gostujući sastav od početka do kraja i doći do za nas uspješnog rezultatskog ishoda - zaključio je trener osječkih Bijelo-plavih Nenad Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 12:31