'To je nedopustivo', poručuju iz Dinama
 SCREENSHOT: FACEBOOK
MODRI POSLALI JAVNU ISPRIKU

Nevjerojatne scene na Maksimiru! Dinamo zbog poteza koji je mnoge zgrozio izdao posebno priopćenje

‘Ispričavamo se dječaku i njegovim roditeljima te ćemo napraviti sve što je potrebno...‘
Piše: SNObjavljeno: 18. listopad 2020. 22:12

Postupak redara na subotnjoj utakmici Dinama i Gorice izazvao je dan poslije oštru osudu sportske javnosti. Uoči početka susreta, na ulazu u maksimirski stadion redari su tijekom pretresa izuli i dvoje maloljetne djece, što je izazvalo zgražanje navijača, kako se vidi na snimci koju je objavila Udruga 'Dinamo to smo mi'.

Priopćenjem je uz objavljeni video reagirala i Udruga, a kritički su se prema postupku redara oglasili i iz maksimirskog kluba.

Korona mjere prisutne su u svakom segmentu društva, sport nije iznimka, ali scena u kojoj zaštitari traže od maloljetne djece, ne starije od možda 13-ak godina, da se izuju, izazvala je pažnju javnosti i očekivano, negativne reakcije.

"Možemo biti sigurni da Krešimir Antolić nije pazio na predavanjima iz kriminalistike ili je u društvu braće, kao i neki prije njega, izgubio pamćenje pa ne zna definiciju kriminalca i kriminalne organizacije. Ali isto tako možemo biti sigurni da jako dobro zna kako se vrši represija nad navijačima", napisali su, između ostaloga iz udruge 'Dinamo to smo mi'.

Evo kako su reagirali iz redova hrvatskog prvaka.

"Navodimo sljedeće: GNK DINAMO izražava žaljenje zbog postupanja pojedinca iz redarske službe koji je bez takve upute Kluba, neprofesionalno i netaktično te van razumne potrebe vršio pregled dječaka. U tom smislu ispričavamo se dječaku i njegovim roditeljima te ćemo napraviti sve što je potrebno da se takva postupanja više nikada ne dogode. Neovisno o tome što je ponašanje većeg dijela gledatelja na sjevernoj tribini i jučer bilo obilježeno govorom mržnje i uporabom pirotehnike, a suzbijanje čega je i osnovni zadatak sigurnosnih službi na stadionu, postupanje redara iz objavljene video snimke koju nam je neprihvatljivo i nije sadržano u bilo kojoj uputa Kluba ili planu osiguranja", stoji u priopćenju koje potpisuje Dinamo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 11:18