Valdas Dambrauskas

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
DAMBRAUSKAS ISTIČE

‘Nismo bili perfektni, pobjeda je možda i previsoka! Dobili smo Istru 4:0, ne znači da ćemo i Lokomotivu‘

Trener Hajduka jasno je secirao utakmicu protiv Puljana i najavio nove velike dvoboje.
Piše: Sportske novosti/Jurica RadićObjavljeno: 26. studeni 2021. 22:36

Istra možda i nije momčad na top-razini hrvatskog nogometa ovoga trenutka, ali Hajduk je i na takvim utakmicama znao imati problema u neko skorije vrijeme. Istina, Puljani kao takvi rijetko bi se s Poljuda vraćali ozarenih lica, ali kontra momčadi takvog renomea Splićanima bi se često znale skratiti noge... No, to tako ove večeri bilo nije. Laganih, reklo bi se i rutinskih 4:0 protiv momčadi Gonzala Garcije za nastavak punjenja samopouzdanjem igrača Hajduka. Treća u nizu, nakon Dragovoljca i Rijeke za Valdasa Dambrauskasa. Baš prava uvertira velikog derbija na Maksimiru, kao i prethodnog kup-ogleda s Lokomotivom.

- Zadovoljstvo je visokom pobjedom i čistom mrežom. Isplatillo se pokisnuti za ovakvu pobjedu. Sretan sam zbog Livaje koji je na kraju zaslužio pogodak zbog truda kojeg je uložio i bilo bi nepravedno da je izašao s travnjaka bez pogotka. Bilo je i pogrešaka u igri, ponekad smo previše držali loptu. Nismo bili prefektni, možda je pobjeda i previsoka. Ali, trebamo što prije zaboraviti Istru i okrenuti se Kup utakmici - reći će Valdas Dambrauskas nakon pobjede.

>>> POGOTKE I IZVJEŠTAJ S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

image

Slavlje Hajduka

JOSKO PONOS/CROPIX Cropix

Bilo je novinarskih upita i o sustavu:

- Nogomet je više od brojeva, moramo uvijek pronaći najbolji plan za utakmicu, najbolju formaciju. Što će biti u utorak, vidjet ćete u utorak. Krovinović polušpica? Igrao je drugu utakmicu u nizu nakon oporavka od ozljede, a Filip ima apsolutnu slobodu kreacije, nećemo ga ograničavati. Biuk i Ljubičić potvrđuju kvalitetu na svakom treningu, zato su u startnoj postavi. Svaka pobjeda je važna za rast momčadi, ali moramo držati moge na zemlji. Dobili smo Istru 4:0, ali to ne znači da ćemo istim rezultatom dobiti Lokomotivu. Bit će to zahtjevnija utakmica na koju se moramo pripremiti.

Nešto je rekao i Gonzalo Garcia, trener Istre:

- Nije to bila dobra noć za nas. Nakon prvog poluvremena uzeli smo loptu, ali nismo ništa konkretno napravili, a Hajduk je kaznio naše pogreške. Pokušavali smo igrati, kontrolirati dvoboj, ali nismo bili tjelesno jaki da bi zadržali Hajduk. Kada igrat protiv Hajduka ili neke druge momčadi, nisu to iste utakmice. Hajduk ima igrače koje nismo uspjevali zaustaviti u oba susreta ove sezone, Livaja i Krovinović su najbolji. Livaja nam je dao četiri pogotka. Evidentno je Hajduk kandidat za prvo mjesto, ali četiri ekipe se bore za titulu.

Filip Krovinović:

- Najsretniji sam zbog tri važna boda. To je plod naše igre, rada, truda i kohezije, treba tako nastaviti i bit će sve dobro. Najbitnija su tri boda, onda ide lijepa igra i prelijepo navijanje. Hvala svima koji su došli po ovom nevremenu, nama to puno znači. Čekaju nas bitne utakmice u prosincu, bit će borbeno, ali mi to volimo i dat ćemo sve od sebe. Dobro se osjećam, izbivao sam malo s terena, ali najbitnije je da se minute stječu iz utakmice u utakmicu. Dobro treniramo, u utorak je važna utakmica. Prvo ćemo izanalizirati šta je danas moglo biti bolje i onda se fokusirati na Lokomotivu

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 15:35