GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
USUSRET DERBIJU

Novi veliki izazov za Damira Krznara i Dnamo: ‘Osijek je u zanosu, ima pobjednički gard, ali...‘

‘Bez sumnje, Osijek je momčad za veliki respekt. Zasluženo je Osijek tu‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. travanj 2021. 14:55

Nije opet bilo puno vremena za trening i neka posebna uigravanja, Damir Krznar između utakmica razmišlja o samo jednoj stvari; da se nitko novi nije ozlijedio i da se oni umorni i iscrpljeni ovježe i odmore te budu spremni za novi izazov. A ovaj izazov je velik, važan, susret u Gradskom vrtu, što volimo reći, bit će više od obične utakmice, više od nogometa. A što se Dinama tiče, bit će i tek početak serije utakmice protiv najvećih rivala u HNL-u, dakle, kreće 'ludilo'.

- Svaka je važna, ulazimo u seriju derbija, u seriju utakmica protiv najboljih, za početak igramo u Osijeku. Izuzetno smo motivirani, kompletni i spremni da pokažemo cijeloj ligi da i dalje ne mislimo ispustiti ulogu lidera i prvo mjesto na ljestvici - odlučan je Krznar, svjestan da će ovoga puta i s druge strane biti momčad sa sličnim ambicijama i željama, motivima.

- Veseli nas izuzetno dobar Osijek ove sezone, veseli nas što su nam pritisak iz utakmice u utakmicu, jer to i nas tjera da budemo najbolji. Sigurno će to biti sraz dva, u ovom trenu, najbolja kluba u Hrvatskoj, svečanost nogometa. Nadam se i lijepoj utakmici bez obzira na važnost, naravno, nadam se našoj pobjedi.

Ipak, Krznar spušta loptu na zemlji, upozorava da ovo sigurno, kako god završila, nije zadnja utakmica u borbi za naslov, niti će nakon nje išta biti riješeno.

- Imamo izuzetno težak raspored, očekuje nas još puno etapa, neće biti lagano niti nakon Osijeka, jer čekaju nas Hajduk, Rijeka, Gorica... puno teških gostovanja, zaista ćemo i nakon Osijeka morati biti ozbiljni, studiozni i raspoloženi do kraja prvenstva.

S jedne strane, Dinamova je prednost što je navikao igrati ovakve utakmice, što je momčad uvijek u najvećim utakmicama bila prava. Ali, ima i Osijek u tom psihološkom smislu svoje adute, zanos u Gradskom vrtu također raste iz dana u dan.

- Osijek je u zanosu i ima pobjednički gard. Ali, mi smo naviknuli na velike utkmice, znamo kako se izdići iz nekih teški situacija, imamo pobjednički mentalitet i na njemu gradimo temelj naše sportske prepotencije. Na tome gradimo stav da se ipak na kraju sve pita nas.

Puno utakmica, umor, isrcpljenost, ozljeda, dojam je da su to velike opasnosti za Dinamove šampionske ambicije u ovoj burnoj završnici prvenstva?

- Neće biti lako, ali sad dolazi do izražaja Dinamova filozofija, dalekovidnost, da u svakom trenutku trebamo 20, 22 vrhunska igrača. Imamo takve u kadru i to je recept, svaki igrač u svakom trenutku može nadopuniti neko mjesto, upražnjeno zbog kartona ili ozljede i to je naša snaga na kojoj gradimo vjeru da možemo na kraju prvi proći kroz cilj.

Što, konkretno, reći o Osijeku? Momčad koja u zadnje vrijeme igra odlično, od zadnjeg poraza u Maksimiru, upisali su Osječani šest pobjeda i da remija.

- Stabilna su momčad, znaju igrati na rezultat, primaju malo golova. Defanzivno su jako stabilni, a naprijed imaju killera Miereza. Bez sumnje, Osijek je momčad za veliki respekt. Zasluženo je Osijek tu, zasluženo nam puše u leđa, ali mislim da smo mi ipak za jednu stepenicu, nijansu bolju momčad. Ali to moramo potvrditi na terenu, vjerujem i da hoćemo.

Kakva je, konačno, zdravstvena situacija u momčadi, na koga ipak ne može Krznar računati u Gradskom vrtu?

- Svi osim Gavranovića su raspoloživi, on je bio na klupi u prošloj utakmici, dobio je i karton. Naravno, nema Burtona zbog isključenja, Moharrami se vraća treninzima, ali još nije na raspolaganju za utakmicu. Svi ostali su spremni i raspoloženi za ovu utakmicu - zaključio je Dinamov trener.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 13:44