Nikola Moro
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
POSAO NA ČEKANJU

Novi zaplet: Zakomplicirao se transfer Nikole More, otkrivamo na čemu su zapeli pregovori

Odlazak More, koji je dosad bio siguran, stavljen je na čekanje najmanje do početka idućeg tjedna
Piše: Tomislav Juranović/Jutarnji listObjavljeno: 06. kolovoz 2020. 23:39

Tijekom srijede, krenuo se pakirati. Plan je bio doći u četvrtak na trening, pozdraviti suigrače i potom sjesti na zrakoplov, koji bi ga odveo na liječnički pregled, nakon kojeg bi već tijekom petka i službeno postao novim igračem moskovskog Dinama...

Bio je to realan plan. Jer, iz oba su smjera dolazili signali da su se klubovi dogovorili, te da su uglazbljena i igračeva primanja. Ostalo je, tvrdili su ljudi “iznutra”, riješiti tek neke naoko male sitnice. No, upravo u tim sitnicama, vrag spava.

Zaplet

Sve ono što se činilo definitivnim, već tijekom četvrtka ujutro poprimalo je malo drugačiji 'twist'. Nikola Moro, naime, još je uvijek igrač Dinama, u četvrtak je umjesto pozdrava normalno odradio trening s momčadi, i po novim obratima, to bi trebao ostati do kraja vikenda ili početka idućeg tjedna.

Nije do kraja razjašnjeno što se točno dogodilo u periodu od srijede navečer do četvrtka ujutro, no posao koji je po svemu trebao biti zgotovljen, vraćen je u radnu verziju. I premda je, koliko saznajemo, i sam Moro sto posto siguran da odlazi, i iako svi tvrde da će se transfer i ostvariti, u ovome času ipak treba ostaviti poneku ogradu.

Stvar je, koliko saznajemo, zapela na onim 'sitnicama' oko ugovora, koje se pokazuju kao ne baš tako male. Dinamo Moskva je definitivno pripremio novac deset milijuna eura za ovaj transfer, i to je sjajan novac u koronaperiodu, a i objektivan iznos koji bi teško netko drugi mogao nadmašiti. I u Dinamu su bili zadovoljni, odnosno takve su slali signale.

Međutim, zapelo je na raznim bonusima, a i provizijama. Ruski mediji pišu da je transfer težak najviše sedam do osam milijuna eura, što je za dva milijuna eura manje od onih informacija koje stižu iz klupskih izvora, što sugerira neki raskorak... A taj se raskorak očito očituje u isplati dogovorenog iznosa. Lako je moguće da Rusi raspolažu s informacijom oko bazne isplate, dok bi se ostatak pokrio raznim bonusima te postotkom od budućeg transfera, na što, izgleda, u Maksimiru trenutačno ne pristaju, tražeći više novca odmah te razboritiju raspodjelu bonusa, kao, primjerice, u transferu Danija Olma.

USKOK

Iako, inače, USKOK drugu optužnicu protiv braće Mamić i jataka temelji i na spornim ugovorima s igračima, a među njima je i Nikola Moro i sporni ugovor po kojem se odšteta pri transferu dijeli u omjeru 50-50, igrač je ovoga proljeća potpisao novi ugovor s Dinamom, u trajanju od pet godina. Detalji se ne znaju, ali sumnjamo da su nad parafom uglavljeni slični financijski manevri.

Ali, opet, jasno, intrigantna je činjenica da Moro službeno pripada agenciji Venture, kojoj je kao vlasnik na internetskim stranicama imenovan Dario Zahora, a jedan od suradnika je i - Nikky Arthur Vuksan, suoptuženik u drugoj optužnici protiv Zdravka Mamića.

Kako bilo, odlazak More, koji je do četvrtka ujutro bio 'fiks', stavljen je na čekanje, kažu najmanje do početka idućeg tjedna. Još je uvijek prilično izvjesno da će se posao i ostvariti, ali, opet, i u srijedu je Moro 'već letio' za Moskvu..

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 12:37