Kristijan Kahlina, Anthony Kalik, Kristijan Lovrić i Darko Nejasmić
 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
Zahuktava se prijelazni rok

Novom treneru stiže napadačko pojačanje iz Afrike, a najbolji igrač može ‘van‘ samo za 4 milijuna eura!

Potencijalno pojačanje ima 22 godine i nije igrao prvoligaški nogomet
Piše: Toni RoićObjavljeno: 27. siječanj 2021. 09:55

Gorica je dosad bila jedini prvoligaški klub bez zimskih izmjena u igračkom kadru, ali ovoga tjedna to će se izmijeniti. Jedan posao već je i riješen, a riječ je o potpisivanju ugovora do ljeta 2022. s mladim crnogorskim napadačem Vladom Gajićem (18), koji je bio na probi, a sada će nastupati za juniorsku momčad, dok drugi transfer ima znatno zvučniji prizvuk i podsjeća na vremena dok je sportski direktor bio Mindaugas Nikoličius.

Zapravo je Nikoličius sve i započeo oko ovog transfera prije neočekivanog novogodišnjeg odlaska u splitski Hajduk, a sada bi predsjednik Gorice Nenad Črnko, koji privremeno obnaša i dužnost sportskog direktora velikogoričkog prvoligaša, trebao uspješno završiti dovođenje liberijskog napadača Sylvanusa Nimelyja iz druge momčadi moskovskog Spartaka.

Bez iskustva u Prvoj ligi

Nimely ima 22 godine i dosad nije igrao prvoligaški nogomet, ali je bio uglavnom standardni prvotimac Spartaka 2, koji se natječe u 2. ruskoj ligi. Ugovor mu ističe u lipnju ove godine i očito su Rusi procijenili da za njih nije dovoljno dobar, ali u Gorici su se i dosad proslavili dovođenjem i afirmiranjem baš takvih igrača.

Sylvanus Nimely primarno igra centralnu špicu, ali može i na oba krila, visok je 177 centimetara, a ove sezone je u 15 nastupa postigao tri pogotka i imao dvije asistencije. Trenutačno se nalazi na odmoru u rodnoj Liberiji, afričkoj zemlji čiji je aktualni predsjednik bivši nogometaš George Weah.

Bude li sve po planu, Nimely bi do kraja tjedna trebao doći u Goricu i potpisati ugovor, a kada bi imao i trećinu nogometne vrijednosti kakvu je nekad imao Weah, smiješila bi mu se svijetla budućnost na hrvatskim terenima.

Istovremeno, u moru kalkulacija gdje bi mogli završiti najbolji igrači Gorice poput Lovrića, Čabraje ili Špikića, bugarski “Futbol Bulgaro” jučer je donio vijest da bi novi trener Ludogoreca Valdas Dambrauskas želio dovesti dovesti upravo Kristijana Lovrića.Kao donedavni strateg Velikogoričana, litavski stručnjak Dambrauskas sigurno ima visoko mišljenje o najboljem strijelcu 1. HNL ove sezone, ali nad tim poslom stoji veliki upitnik s obzirom na cijenu. Gorica je prije mjesec dana glatko odbila talijansku Bolognu, koja je davala pola milijuna eura za posudbu do ljeta s pravom otkupa ugovora, a predsjednik Gorice Nenad Črnko čvrsto ostaje pri odšteti za Lovrića od najmanje četiri milijuna eura.

Teško da Ludogorec može izdvojiti toliki novac, pogotovo što je Goricu već izradio u pregovorima oko dovođenja Kristijana Kahline krajem prošle godine. Tada je bugarski prvoligaš prvotno nudio 800.000 eura za golmana, pa iznenada cifru prepolovio, da bi na kraju ipak doveo vratara Padta iz nizozemskog Groningena. Može li Valdas Dambrauskas utjecati da se transfer Lovrića ipak na kraju realizira, ostaje pričekati, ali dojam je da i od toga neće biti ništa...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 20:34