MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
MODRO POJAČANJE

On je novi nogometaš Dinama! Djedu Ivanu motika je bila ispred nogometa, a tata je imao pravu karijeru

Njegov otac je s Modrima osvojio tri dvostruke krune u devedesetima, ukupno četiri naslova prvaka
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. siječanj 2021. 22:25

Daniel Štefulj u ponedjeljak je i službeno postao igrač Dinama, a Ivan Nevistić bio je u Zagrebu gdje je obavio liječnički pregled i za koji dan klubovi će objaviti kako je i on pristupio Modrima. Zimska transfer sapunica je završena, lijevi bek i vratar sele se s Rujevice na Maksimir, ali ne odmah ovog siječnja. Prvo će do svibnja igrati za Rijeku kao posuđeni igrači državnog prvaka, a potom započeti novu etapu u karijeri. Štefulj je potpisao do lipnja 2026.

Dinamo je predstavio svojeg novog člana kao sina Danijela Štefulja, koji je s Modrima osvojio tri uzastopne dvostruke krune u devedesetima, ukupno četiri naslova prvaka. Daniel, čije se ime razlikuje jedino po tome što nema slovo “j”, rođen je 8. studenoga 1999. u njemačkom Langenhagenu jer je tada otac branio boje Hannovera. Igrao je za Čakovec, Varaždin i Zagreb, a s 18 godina prešao je u Rijeku, da bi kasnije još igrao na posudbama za slovensko Krško i Varaždin.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Daniel i Danijel Štefulj postat će već deseti par očeva i sinova u povijesti Dinama koji će upisati službene nastupe, ako bude po planu i Daniel od ljeta zaigra za Modre. No, “dinastija Štefulj” prve je korake na Maksimiru učinila još 1975. O tome nam je legendarni Srećko Čeči Bogdan ispričao:

- Ja sam došao u Dinamo iz MTČ Čakovca točno na svoj rođendan, 5. siječnja 1975. U ljeto te iste 1975. stigao je i Ivan Štefulj. Bio je jak, izdržljiv, brz, odličan bek. Zvali smo ga Floki. Međutim, jednoga dana, tijekom poslijepodneva, dok smo spavali u klupskim sobama kraj južne tribine, Štefulj skoči: “Joj, joj, da me žene sad vidi…“, počne vikati i probudi me. “Gdje gori?”, pitam jer me zbunio. Kad on kaže: “Da me sad žena vidi, doma treba okapati, a ja ležim i ljenčarim ovdje”. I kroz nekoliko dana nema njega više. Ako sam dobro zapamtio, samo je tjedan dana bio u Dinamu.

Ivan Štefulj vratio se u MTČ Čakovec i poslovima na poljoprivredi, u to doba nogomet u njegovoj obitelji nije smatram nečim od čega se može živjeti. Ali, djed Ivan ostavio je gene i talent nasljednicima koji su ih naplatili. Sin Danijel napravio je karijeru, unuk ga možda i nadmaši.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

U izjavi za Dinamovu stranicu kazao je:
- Sretan sam zbog potpisa ugovora, ovo je nova stepenica u mojoj karijeri. Vjerujem da ću u Dinamu dodatno napredovati i igrama opravdati dolazak. Želio bih svakako zahvaliti Rijeci u kojoj sam dobio priliku ostvariti se kao igrač i za koju ću do kraja sezone davati sve od sebe u želji za što boljim rezultatom. Sretan sam zbog puta kojim ide moja karijera, a na meni je da budem ponizan, skroman i pravog pristupa, te da radim na sebi najbolje što znam.

Trebat će i njemu i Nevistiću koncentracije već u srijedu u Puli gdje imaju utakmicu iskupljenja nakon Varaždina. Prema izvorima bliskim riječkom klubu, Dinamo će za Štefulja i Nevistića platiti Rijeci četiri milijuna eura, a uz to dati trojicu igrača. Jedan je već stigao, radi se o Roku Jurišiću, a dvojica će vjerojatno na ljeto. Koji? To je otvoreno. Možda će se raditi o otkupu Luke Menala i Sandra Kulenovića ili jednog od njih jer Menala bi, čini se, radio vidio i Dinamo opet u svojem dresu, a ostalih potencijalnih kandidata ima više. Tipa Marin, Atiemwen, Ćuže, Gjira, koji je u sad u Lokomotivi, Dino Horkaš, čije je radno mjesto ovog časa u Varaždinu…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 22:59