CROPIX
TKO OSTAJE NA KAJZERICI?

Oni pišu najljepšu priču HNL-a, evo i pogleda u njihovu budućnost: Ključni igrači možda će ostati do zime

Lokomotiva je osigurala plasman u Europsku ligu, a sada ide po povijesni uspjeh.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 06. srpanj 2020. 14:46

Lokomotiva je definitivno osigurala nastup u kvalifikacijama za Europsku ligu i sad je u pohodu na drugo mjesto koje donosi igranje u pretkolu za Ligu prvaka. A pred momčadi s Kajzerice je i finale kupa protiv Rijeke (Šibenik, 1. kolovoza). Iznimno uspješna sezona je, eto, pri kraju i postavlja se upit u kakvom će sastavu Lokosi krenuti u novu sezonu, kako će izgledati momčad koja će se pokušati plasirati u grupnu fazu jednoga od europskih klupskih natjecanja?

Kastrati, Karačić i Atiemwen su Dinamovi igrači na posudbi na Kajzerici do kraja sezone, Atiemwen će se, po svemu sudeći, vratiti u Maksimir, ali za Kastratija i Karačića direktor Lokomotive, Božidar Šikić kaže:

- Još nismo definirali kad će i kako otići. Uglavnom, otvorena je opcija ostanka spomenutog dvojca na novoj posudbi barem do zime - rekao nam je Šikić.

Ali, istodobno je otvorena i opcija odlazaka nekih drugih igrača! Ne samo u Dinamo, odlične igre i rezultati Lokosa zaintrigirali su inozemne kupce, sve je više tihih upita za najbolje pojedince (Grbić, Kolinger, Jakić, Tolić, Uzuni...), uskoro će početi stizati i konkretne ponude.

Jasno je da Lokosi neće moći zadržati igrača koji dobije ‘nemoralnu ponudu’, ali dobra je okolnost što su gotovo svi ‘vezani’ višegodišnjim ugovorima, pa ni odštete neće biti zanemarive. A onda bi se dio tog novca trebao i morao potrošiti na pojačanja. Ne na prinove, nego na pojačanja, žele li na Kajzerici nastaviti ovako uspješnu vožnju...

- Pravi je upit kolika je opasnost da nam se momčad u prijelaznom roku raspadne! Znamo, naime, kako funkcionira Lokomotiva, svako malo dogodi nam se egzodus dobrih igrača. Ne može ih se jednostavno zadržati kad dobiju kvalitetnu i bogatu inozemnu ponudu, a klub istodobno živi od prodaje igrača. Takav nas rasplet zacijelo čeka i ovoga ljeta, pa je jasno kako postoji velika opasnost da nas na kraju sezone napusti nekoliko najboljih i najvažnijih igrača. A bilo bi nerealno očekivati da bismo i sljedeće sezone mogli biti ovako dobri raspadne li se ova momčad. Morali bismo u hodu stvarati novi sastav i uigravati se, stoga moramo vrlo brzo reagirati i s prvim pripremnim danom trebali bismo imati kvalitetne zamjene za igrače koji će vjerojatno otići. Nije tajna da postoji golemi interes gotovo za cijelu momčad, bilo bi idealno da ova momčad ostane barem još jednu sezonu na okupu, ali znam da je to jednostavno nemoguće - kaže strateg Lokosa, Goran Tomić.

A ostajete li vi na Kajzerici? Šikić kaže da tu neće biti problema, osim u jednom slučaju, pozove li vas - Dinamo! A Dinamo ima trenera...

- Sjest ćemo i razgovarati na kraju sezone, nek’ sve ovo završi, pa ćemo u miru razgovarati. Uglavnom, sretan sam i zadovoljan u Lokomotivi, ostvarili smo sve ciljeve i želio bih se okušati u europskim kvalifikacijama. Dakle, u planovima mi je pod broj jedan ostanak u Lokomotivi i budu li klupski čelnici identično razmišljali, lako ćemo se dogovoriti - jasan je Tomić.

NAJSKUPLJI LOKOSI POD UGOVOROM PREMA TM-u

Marko Tolić
- ofenzivni vezni
- ima 24 godine
- vrijednost 1 mil. €

Ivo Grbić
- vratar
- ima 24 godine
- vrijednost 0,95 mil. €

Denis Kolinger
- srednji branič
- ima 26 godina
- vrijednost 0,8 mil. €

Myrto Uzuni
- lijevo krilo
- ima 25 godina
- vrijednost 0,8 mil. €

Stipo Marković
- lijevi bek
- ima 26 godina
- vrijednost 0,675 mil. €

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 07:47