CROPIX
ČUDO IZ SIGETA

Oni su apsolutni fenomen, kultni hrvatski klub na korak do povratka u Prvu HNL: ‘Uf, bilo je vatreno...‘

Pobjedom kod Rudeša Sigećani su napravili veliki korak prema povratku u elitni razred HR nogometa
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 13. svibanj 2021. 21:03

Svijetla su u Sigetu ugašena pred samu ponoć. Premda se dugo slavila velika 2:0 pobjeda u dvoboju s direktnim suparnikom za prijestolje Rudešom, s kojom je Hrvatski dragovoljac izgradio, tri kola prije završetka prvenstva, čvrste prvoligaške temelje, dan poslije u Sigetu je bilo mirno. Igrači su odrađivali trening, a predsjednik kluba Marinko Perić, jedan od najzaslužnijih za sigetski fenomen, inače, s obzirom na visinu (2 metra), tih i miran čovjek, ali dovoljno jasan i glasan, kada je to najpotrebnije, koji je prvoligaške temelje postavio već na samom početku prvenstva kada to mnogima nije bilo ni u snu, ispijao je u miru svoju prvu jutarnju kavu.

Emotivac sam

- Uf, bilo je vatreno, ali uspjeli smo nadvisiti najprije sebe, a potom suparnika i sve one koji su bili drugačijeg mišljenja. Drago mi je što smo izborili veliku pobjedu bez ikakvih repova.
Tijekom utakmice niste bili ovako mirni, pretežno ste utakmicu odgledali na nogama?
- Ja sam dosta emotivan čovjek i teško proživljavam nepravdu. Pogotovo kada su naši igrači zaustavljeni težim prekršajem, bez ikakvih posljedica za suparničkog igrača.
Neki vas optužuju da se treneru Kuljancu miješate u trenerski posao?
- Prije svega naš stručni stožer ima veliku samostalnost u odabiru udarne postave, jer prije svega oni odgovaraju za rezultat. A ja nekad znam dobronamjerno reagirati, ali samo kao navijač s tribine. Hoće li se moja sugestija uvažiti ili ne, to je samo njihova stvar. U konačnici, želimo li ostvarivati pozitivne rezultate svi moramo živjeti kao jedna složna obitelj, samo tako možemo uspjeti u namjeri - objasnio je predsjednik Marinko Perić.
Hrvatski dragovoljac je danas pred samim vratima raja. Za ulazak u naše najviše nogometno društvo, u tri zadnje utakmice u kojima doma dočekuju Cibaliju i Orijent 1919, te ste gosti Dubravi Tim Kabel, potrebna su vam još četiri boda.
- Osim toga, nas zanima prvo mjesto, jer želimo naše vitrine obogatiti peharom - zaključio je Perić.
Onaj tko nije poimence znao igrače u derbi utakmici prvenstva Rudeš - Hrvatski dragovoljac u svakom je slučaju morao zapaziti plavokosog ljevaka u crnom dresu. S jednim bijegom i asistencijom gurnuo je Rudeš na sporedni kolosijek.

Gomila nedaća

Luka Viduka ispunio je cilj, ušao je u 77. minuti, 60 sekundi kasnije postigao je prvi pogodak i u prvoj minuti sudačke nadoknade asistirao je Periću za drugi pogodak. Viduka je igrač koji obećava. Stigao je prošlog rujna u Siget na posudbu iz Lokomotive i odmah je pobrao velike simpatije svih u i oko kluba.

A ono što je vrlo bitno za mladog (20) igrača, izborio se za udarnu postavu. Međutim, u zadnjih nekoliko kola ulazi u igru sa pričuvne klupe. Zašto?
- Koronavirus, ozljede, kartoni, očito su djelovali na moju formu stoga sam i pao u drugi plan, ali vjerujem da ću sada poslije Rudeša ponovo biti starter - ističe Viduka, rođeni Zadranin, pretežno krilni igrač kome su brzina i dribling glavne karakteristike.

- Mogu igrati lijevo i desno krilo, to su moje pozicije.
Za prvi pogodak krenuo je sa središnje linije ka kaznenom prostoru i potom uz veliku mirnoću poslao loptu pored vratara Rudeša u mrežu. Vi ste jedan od rijetkih igrača, kojem je očito svejedno je li starter ili pak ulazi u igru u finišu utakmice, jer posao odradite vrlo učinkovito, kao u Rudešu.
- Ne bunim se, trener je taj koji određuje sastav, ali nekako mi je uvijek lakše kada sam u startnoj postavi, jer imam više vremena za prilagodbu suparniku. No, važno je da igram i da svojim igrama doprinosim što kvalitetnijem rezultatu.

Zaslužili prvo mjesto

Do velikog slavlja preostala su još tri kola, dakle tri koraka do prvoligaškog društva, vjerujemo da nećete to sve dosad stečeno prosuti?.
- Mislim da imamo kvalitetnu i iskusnu momčad koja može izdržati sve pritiske. Osim prvoligaškog društva nama je cilj i prvo mjesto što smo u potpunosti zaslužili, jer smo prijestolje držali više od 95 posto prvenstva.
Poslije prvenstva vraćate se na Kajzericu ili pak ostajete u Sigetu?
- Buduće da s Lokomotivom imam ugovor još godinu dana moram se vratiti na Kajzericu, a potom ćemo vidjeti - zaključio je junak velikog dvoboja s Rudešom Luka Viduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 06:23