TROJAC U FOKUSU

Oni su ovog ljeta stigli u Dinamo kao pojačanja, ali... jedan mora dati više, drugog nikako dočekati...

Nema više vremena za čekanje, Dinamov trojac mora pokazati da je dorastao izazovima
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. studeni 2020. 08:02

Trojica su igrača Lokomotive ljetos došla u Dinamo, za svu trojicu mnogi bi stavili ruku u vatru da će se pokazati pojačanjima. Neki su, jasno, sumnjali da će biti na istoj razini u Dinamu, a sad se već može dati ozbiljniji sud o učinku Kristijana Jakića, Marka Tolića i Lirima Kastratija. Krenimo redom...

Jakić se nametnuo prvi među svima njima, u derbiju na Poljudu bio ponajbolji Dinamov igrač i najavio da bi u njemu Zoran Mamić mogao dobiti važnu polugu u veznom redu. U prvenstvu je od Poljuda starter u svakoj utakmici HNL-a, međutim, dojam je da nakon tog uvodnog derbija nije odigrao tako dobru utakmicu. Jest, zabio je prekrasan pogodak Istri, ali osim toga nije bio na visini zadatka. U Osijeku je također pokazao slabosti, zaradio je žuti karton, kasnije ‘plesao na rubu’ drugoga, kako je utakmica išla tako je bio sve neuvjerljiviji.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Možda je bio pod dojmom onog velikog promašaja iz prvog dijela kad je mogao usmjeriti utakmicu u drugom pavcu. Jakić je pokazao da može biti koristan, da se na njega Dinamo može osloniti, ali isto tako Dinamo je sredina u kojoj nema pravo na jednu, kamo li dvije, slabije utakmice, pogotovo ne na tako važnoj poziciju na kojoj igra. Morat će ovim presudnim europskim utakmicama dati više, biti mirniji i sigurniji, koncentriraniji, ne razmišljati o promašajima, jer u ovoj fazi suparnici kažnjavaju sve pogreške. Dosad je samo protiv Flore odigrao svih 90 minuta, protiv Feyenoorda i WAC-a bio je starter, ali izišao je prije kraja, u Moskvi i Budimpešti ušao je nakon sat vremena igre. Dosad je i bez nekog značajnog učinka u Europi.

image
IVAN PERIC/CROPIX

I dok je Jakić vrlo blizu početne postave, između ostalog i zbog ne baš preširokog rostera, pitanje je hoćemo li u Klagenfurtu vidjeti Kastratija i Tolića. Kosovski reprezentativac, koji je također u Dinamu još uvijek nedorečen, nedovoljno konkretan, propustio je zbog prehlade utakmicu u Osijeku, vidjet ćemo hoće li moći igrati u četvrtak.

Tolića, tog momka koji je lani mnoge zaintrigirao, nikako dočekati. Malo je bolestan, malo ozlijeđen, to je sad bio slučaj, nikako da uhvati neki opipljiviji kontinuitet. U prvenstvu je upisao pet nastupa i bio dvaput strijelac, a u Europi još nije odigrao ni minute, često nije bio niti na klupi. A upravo bi neki od njegovih neočekivanih poteza mogao dobro doći u utakmicama u kojima se traži dodatno rješenje.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Nema Zoran Mamić puno igrača u kadru, svatko je od spomenutih potreban, nema previše čekanja, što prije moraju pokazati da su spremni na te izazove. Možda u Klagenfurtu iskoči netko od njih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 17:30