Silva potpisao za Osijek
 NK OSIJEK
Uskoro dobiva državljanstvo?

Osijek se pohvalio novim sjajnim potezom: ‘Topla je preporuka Daliću da ga ima pod povećalom‘

‘Nije samo naša ocjena da je Igor neupitno najbolji desni bočni u HNL-u‘, poručio je Petrović
Piše: SNObjavljeno: 29. srpanj 2020. 12:07

Nakon što je dogovoren ostanak Merveila Ndockyta u Gradskom vrtu, još je jedan stranac koji je dosad bio na posudbi potpisao trajni ugovor.

Riječ je o Igoru Silvi de Almeidi. Brazilčev ugovor otkupljen je od Olympiacosa i on se obvezao na trogodišnju vjernost bijelo-plavima.

"Potpisao sam i sretan sam zbog toga. Najavljivao sam već i ranije da bi me ostanak u Osijeku najviše razveselio i sve je išlo u tom pravcu. Zadovoljan sam, dobro sam upoznao suigrače i trenera, znam što se od mene traži i od cijele momčadi jer mi je ovo dosadašnje razdoblje pomoglo da se adaptiram i na grad, koji mi je baš po mjeri, kao i na ono što moram raditi na terenu. Jako mi je žao što smo ispustili drugo mjesto na kraju prošle sezone, ali mi možemo samo rasti u idućem razdoblju. Veseli me što ću i nadalje biti dio te priče", rekao je Silva.

A u budućnosti bi mogao zaigrati i za hrvatsku reprezentaciju. Tvrdi tako barem sportski direktor Alen Petrović.

"Nije samo naša ocjena da je Igor neupitno najbolji desni bočni u HNL-u! U tom bi kontekstu, smatram, bilo vrlo poželjno da mu se što prije omogući stjecanje hrvatskog državljanstva, odnosno ubrzano ishođenje putovnice jer bi od njega koristi mogla imati i naša reprezentacija. Naša je topla preporuka i izborniku Daliću da Silvu svakako ima pod povećalom. Nisu to samo naše subjektivne procjene jer su i mnogi drugi shvatili da se radi o odličnom igraču, a Hrvatska na toj poziciji baš i nije pretrpana igračima takvih mogućnosti i kvalitete. Za nas je vrlo bitno da smo ga otkupili i sada nastavljamo dalje, pokazavši da nas ništa nije poremetilo u slaganju i planiranju momčadi za iduću sezonu", rekao je Petrović za klupsku web-stranicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 03:40