ANTE CIZMIC/CROPIX
POZADINA TRANSFERA

Otkrivamo kako je Pirlo ‘lomio‘ Tudora i zašto ga zapravo treba! Prvi poziv stigao je još prije pet dana

Kažu da je Tudor na prvu odbio mogućnost odlaska s Poljuda jer ‘ne može ostaviti Stanića...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 17. kolovoz 2020. 14:00

Andrea Pirlo nazvao je Igora Tudora još prije pet dana i ponudio mu posao u Juventusu. Ne klasičnog pomoćnog trenera - Tudor ipak ima trenersko ime i to bi bilo podcjenjivanje - nego posao trenera koji će imati velike ovlasti i koji će operativno voditi momčad. Adrea Pirlo će naime biti menadžer engleskog tipa, što znači da se neće baviti treninzima i pripremom momčadi. Pirlo realno ni nema iskustvo za takav posao. I zato treba Tudora. Trenera koji će mu biti odan, a koji ima dovoljno iskustva i znanja da njegovu viziju provede u djelo.


Kažu da je Tudor od prvog dana bio na "vatri" iako je na prvu odbio mogućnost odlaska s Poljuda jer "ne može ostaviti Stanića i Kepčiju na cjedilu". Što s jedne strane i ne bi bilo u redu jer su Stanić i Kepčija čvrsto stali iz Tudora u trenucima kada su ga praktički svi već bili smijenili. Tudor to nije zaboravio. Međutim, najuži krug Igorovih prijatelja otvoreno mu je kazao da griješi, da se poziv Juventusa i Pirla ne odbija. Nije to poziv na velika vrata, ali nije ni na sporedna, jer će svi u Torinu, Italiji pa i Europi znati da Tudor nije pomoćnik koji "slaže čunjeve", nego da je operativac koji odrađuje najveći dio trenerskog posla.


Slušajući prijatelje i Tudor se počeo opako lomiti. A Pirlo nije odustao, nego ga je nazvao još nekoliko puta uvjeravajući ga da mu nudi priliku karijere. u međuvremenu je Tudor obavio još nekoliko razgovara sa Stanićem i Kepčijom koji su mu dali punu podršku. Što god odlučio...

image
ANTE CIZMIC/CROPIX


Talijani tvrde da je Tudor danas definitivno prihvatio Pirlov poziv. Hajduk još službeno šuti, ali sve ide prema tome da će klub morati potražiti novo trenersko rješenje. Je li Tudor s ovim činom izdao Hajduk? Je li izdao prijatelje Stanića i Kepčiju koji su ga čuvali u najtežim danima?


Uvijek će biti onih koji će tvrditi da je tako, da Tudor iz moralnih razloga nije smio prihvatiti poziv Juventusa. S druge strane, malo tko može odbiti poziv iz Torina, Stara dama jedan je od najvećih izazova koji uopće postoje u nogometu. I nikome inje lako odbiti takav poziv, pa nije lako ni Tudoru.

image
MARCO BERTORELLO


Napokon, Tudor je kao trener Karabükspora usred sezone prihvatio poziv Galatasaraya. Turski velikan uredno je platio odštetu koju je Tudor imao ugrađenu u svom ugovoru. I tko mu je što mogao reći? Da mu je Karabükspor dao otkaz, to bi bilo normalno. Pa zašto onda ne bi bilo normalno da Tudor ode u Galatasaray? Uz ugovorno propisanu odštetu.

A ide priča da je i kod Tudorovog povratka na Poljud također ugrađena odštetna klauzula u ugovor. Ne znamo doduše kolika.

Ako uopće postoji. Iako Hajduk sigurno nije Karabükspor. Svakako to nije ni u očima Tudora koji je veliki navijač Hajduka i koji se zbog Hajduka prošle zime odrekao velikog novca kojeg je imao zahvaljujući važećem ugovoru s Udineseom.


Uz sve to, Tudor se dosta muči na klupi Hajduka i malo je onih koji ga na njoj vide do kraja sezone. Momčad igra slabo i pitanje je koliko se to do kraja sezone može promijeniti. Pa kad sve to stavih na hrpu, odlazak u Juventus možda je i najpametnije rješenje. Veliki izazov s jedne strane, a neizvjesnost s druge...


Tudorovi prijatelji su u pravu. Kad to pogledaš pragmatično, sve akcije su na strani Juventusa... Vidjet ćemo što će na koncu reći Tudor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 00:34