DAMIR KRAJAC/CROPIX
ZATVORENI SASTANAK

Otkrivamo što su Boysi zahtijevali od Mamića i kakav su odgovor dobili! Ovo je bio tek početak!?

Boysi su zatražili razgovor i dobili zeleno svijetlo za ulaz i primanje od strane djelatnika kluba
Piše: Tomislav Juranović/Sportske novostiObjavljeno: 08. srpanj 2020. 22:05

Ugodno zagrebačko popodne ove srijede pomalo je narušila vijest da će se od 18 sati ispred maksimirskog stadiona okupiti - Dinamovi navijači. Nije posrijedi bila prodaja ulaznica za neku važnu europsku utakmicu, povod nije čak bila ni utakmica, nego - mirni prosvjed protiv vladavine obitelji Mamić u Dinamu.

Tako bi se mogao nazvati događaj kojeg je tristotinjak pripadnika BBB-a izrealiziralo od 18 do 20.30 sati podno maksimirskog Zapada. Okupili su se pred ulazom na stadion, mirno i bez povika, transparenata ili zastava, a iako prosvjed nije bio najavljen policiji, dočekao ih je kordon specijalaca koji na kraju nisu imali previše posla.

Tome su u srijedu doprinjele obje strane. Boysi su zatražili razgovor s predstavnicima Uprave, te dobili zeleno svijetlo za ulazak u klupske prostorije i primanje od strane djelatnika kluba.

Video: Damir Krajač

Razgovori nisu trajali dugo, oko pola sata, a na njima su, kako neslužbeno saznajemo, Dinamo predstavljali Krešimir Antolić i sam Zoran Mamić, zbog čijeg je postavljanja na mjesto glavnog trenera i došlo do navijačke akcije.

Sedmorica predstavnika BBB-a inzistiralo je na tome da Zoran Mamić odmah i ultimativno napusti klub i dužnosti koje u njemu obnaša. Sportski direktor je recentno opet postao i trener hrvatskog prvaka, što je navijačima poseban trn u peti nakon svih događanja u Dinamu kroz njegovu noviju povijest.

Taj, jedan i jedini zahtjev kojeg su prosvjednici imali kategorički je odbijen od Mamićeve strane, i Dinamo će, opet uz ogradu neslužbenog, nastaviti funkcionirati kao i do danas, bez kadrovskih promjena.

Budući da su obje strane držale svoje stajalište, sedmorica su nakon pola sata napustila klupske prostorije.

Nakon njihovog izlaska pred ostatak navijača, svi su zajedno otišli prema izlazu sa stadiona, pristojno iza sebe pokupili smeće, te u mirnom tonu nastavili druženje do nešto poslije 20 sati.

Neslužbeno, BBB će nastaviti s organizacijom ovakvih ili sličnih skupova u budućem vremenu te tako iskazivati svoje nezadovoljstvo općim stanjem u klubu. Nije isključen ni bojkot sljedećih utakmica, i to je opet realna opcija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 06:32